Şimdi Ara

Ayt matematik bittikten sonra ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ayt matematik konularım diziler ve pkob harici 3 güne bitecek.

dizileri sevmediğim için en sona bırakmıştım.çalışınca bir günlük konu zaten

pkob denilen lanet konuyu da çalışmayı düşünmüyordum fakat kolay gelir de yaparım diye son ay bakacağım

geometride ise çokgen-dörtgen çalışıyorum

analitik (çember hariç) ve üçgenler bitti

elimde karekök ve orijinal ayt mat var bunları çözeceğim

henüz hiç deneme çözmedim.sizce kalan süreçte 30lu netlere ulaşmak için ne yapayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zorlandığın konuların üstüne git, çözebildiğin kadar zor soru çöz ki değişik bakış açıları kazan. Deneme çözmenin çok anlamı olacağını düşünmüyorum çünkü sınav üç saat. Bu çözme demek değil tabii. Seri denemeler için erken bence.

• Çok spesifik bir örnek ama mesela youtube da tekli zor soruları çözen kanallar var 3dklık videolar gibi onlara bakılabilir.

Soru bankası olarak daha önce zorlandığım soruları işaretleyip geri dönüyordum (arada illa unuttuklarım oluyordu) bitmiş kitabı alıp 1 saat sırf sorulara bakıyordum, zorlandığım 1 soruya vereceğim 30dk, düz test çözerken harcadığım zamandan daha verimli olabliyordu özellikle geometride kurallara dayalı sorularda.

Onun dışında deneme çözmek de soru tipi görmek açısından iyi bir fırsat, hiç çözmemektense arada çözüp soru bankaları bitince hızlandırmak da olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle sınava konu eksiğe ile kesinlikle ve kesinlikle GİRMEMEYE çalış. Nereden kolay sorulur bilemezsin.

Soruya gelecek olursak konuların bitmesi matematik için işin ufak bi kısmı denilebilir ( 2022 sınavındaki gibi sorulmazsa tabiki ) çünkü konuya çalışırken sorulan sorular konuyu öğretme amaçlı oluyor.

Seni zorlayacak sorularla uğraşmanı öneririm.

Alpaslan Ceran’dan matematik vadisi, barış çelenkin fasikülleri ya da denemeleri, 3d denemeleri, apotemi maraton testleri ve denemeleri, orijinal soru bankasındaki mavi pembe testler ve orijinal denemesi, 345 denemesi seni iyi bir seviyeye taşıyıp geliştirecektir.
    Ayrıca eyüpb gibi kanallardan bol bol soru çözümü izlemeni öneririm. Bi kitaptaki çok iyi soru sayısı %5 max %10 dur. Böyle hocalar iyi soruları ayıklayıp öğrencilere sunuyor iyi de yapıyor çünkü tüm kaynakları çözmek imkansız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir soruyu yapamayınca direkt çözümünü izleme pes edene kadar uğraş. Bu soru sınavda çıksaydı yapamayacaktım diye düşün kendini soruya ver. Eğer yine de yapamazsan ya bi hocana/arkadaşına sor ya da soru çözüm videosunu izle ama 2x’te izleme. Yavaşça sindire sindire nasıl yaptığına bak sonrasında o soruya işaret koy. 1-2 hafta sonra ya da 1 ay sonra sana kalmış ( 1-2 gün sonra bakma zaten soruyu hatırlarsın ) işaret koyduğun sorulara tekrar dön ve çözmeye çalış. Eğer yapabilirsen oturmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiyen için çok teşekkürler.dediğin gibi kolay sorulur da boş bırakırım diye vicdan azabı çekmemek için tüm konulara bakacağım hocam

sen barış çelenk denemelerini veya soru bankalarını çözmüş müydün?

ayt matematiği kale haline getirmek için soru bankasını ve ayt mat denemesini almayı düşünüyorum.2 ayda sindire sindire eritirim

• İnternetten Matematik olimpiyatları kitabı pdf’i bul.
    Sadece polinomlar kısmını yazdırıp her soruyu çözüp irdelemeye çalış. Ayt denemelerini küçümseme, yayınevleri en orijinal sorularını denemelere koyuyor. Youtube’dan ispat videoları izle, ufkun genişler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kanka bu olimpiyatlara bulaşmak gereksiz vakit kaybı olmaz mı

sonuçta tüm konularım bitmiyor sadece matematik bitiyor

• Sana bütün olimpiyat kitabını baştan aşağı çöz demiyorum, sadece polinomlar kısmını çöz diyorum. Ve bu gereksiz bir filliyat değil, Ösym son 10 sene içinde çokca kez Ayt/Lys testinde Polinomlar kısmından olimpiyat sorularını devşirip sordu. Bunun en güçlü örneği 21’deki p(x)>x sorusu.

• teşekkkürler hocam günde 1-2 soru uğraşılır aslında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.