< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Az Km Yapmış Lastik Kaç Yilda Değiştirilmelidir?
-
-
Kim ne derse desin 2-3. Yıldan sonra tutunma kaybı başlıyor. Ben lastiğin durumuna göre sürüşümü şekillendirerek 5 yıla kadar kullanma taraftarıyım senede 4bin km yapan araç lastiği bitirmiyor . İmkan varsa 4 yılı dolunca değiştirmek iyidir diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5. Yılda değiştirirseniz sıkıntı olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok az km yapılmış. Bu düzende çatlama, patlama, balon vs yapmazsa, dişleri uygun ölçülerde kalırsa 5-6 sene kullanılır. Bi aksilik olmazsa 2023 nisandan sonra lastik bakarsınız.
evet lastikte performans 2-3. Yıldan sonra azalıyor. Ama, değiştirmek, çöpe atmak da israf olur. Eğer içinize sinmiyorsa, ekonomik durumunuz da müsaitse mevcut lastiklerinizi internet üzerinden satarak yenileyebilirsiniz. İnsanlar aşırı fakirleşince internetten 2. El lastik alanların sayısı epey arttı. Dediğiniz düzeyde lastikler 0 değerinin %60 ına ve hatta belki biraz daha fazlasına falan satılıyor. Lastikçi akrabalarım var, deli gibi çıkma lastik satıyorlar, insanlar alıyor.
Bağda bahçede kullandığım bi arabam var onun lastikler baya eski olmasına rağmen değişmeyi düşünmüyorum
Çünkü zaten yavaş gidiyorum yarilsa sorun olmaz
Bu araçla süratli gittiğim de oluyor. O yüzden bi araştırayım dedim forum ahalisi kaç yilda değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 5 Haziran 2021; 0:22:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese cevapları için teşekkür ederim.
1- 2 sene daha rahat gider gibi.
Sizin dediginiz de mantıklı. Internet üzerinden satmaya vaktim yok yalnız lastik aldığım bayi çıkma lastik de satıyor.
Yenisiyle takas için fiyat alınabilir.
Ben olsam değiştirmezdim. Cpc6 dan önce 90 bin km 9 sene cpc2 kullandım. Hatta son senesinde genellikle uzun yol yaptım. Otobanlarda 190 200 gittiğim de oldu bana mısın demedi. Tabi falkenden bir Continental dayanıklılığı beklemek doğru değil fakat sizin lastik yeni sayılır.
Lastik kaliteli olursa bence 7 8 sene 60k km kullanabilirsin. Ancak ilk yıllar atraksiyon yaparken son yıllarda çok stabil sürmen gerek. Sürüş karakterim değişmez dersen olmaz o iş. Sakin ve kurallı sürücü için daha çok geçerli. Yolların durumuda çok önemli tabiki.
quote:
Orijinalden alıntı: scherzzÇok az km yapılmış. Bu düzende çatlama, patlama, balon vs yapmazsa, dişleri uygun ölçülerde kalırsa 5-6 sene kullanılır. Bi aksilik olmazsa 2023 nisandan sonra lastik bakarsınız.
evet lastikte performans 2-3. Yıldan sonra azalıyor. Ama, değiştirmek, çöpe atmak da israf olur. Eğer içinize sinmiyorsa, ekonomik durumunuz da müsaitse mevcut lastiklerinizi internet üzerinden satarak yenileyebilirsiniz. İnsanlar aşırı fakirleşince internetten 2. El lastik alanların sayısı epey arttı. Dediğiniz düzeyde lastikler 0 değerinin %60 ına ve hatta belki biraz daha fazlasına falan satılıyor. Lastikçi akrabalarım var, deli gibi çıkma lastik satıyorlar, insanlar alıyor.
hangi sitelerden satıyorlar hocam ?
Letgo, facebook marketplace, sahibinden. Baya pahalı satıyolar bence. Ama satılıyo garip bi şekilde.
Önceden petlas takılıydı dişler yerindeydi ama çok kaymaya başladığı için falken aldım 2 seneyi geçti şimdi buda yavaş yavaş kaymaya başladı.
Olay şu ki lastik gittikçe sertleşiyor ve sertleştikçe tutunmayı azaltıyor.
Km ile ilgili değil de iş biraz dış etkenlerde sıcaklık güneş ve oksijene maruz kalmak.
5 yaşında 20bin km yapmış lastiği değiştirdim geçen yaz, eski lastik tedirginlik yaratıyor bende.
-
Böyle durumlarda temel sorun lastiğin sertleşmesi. Youtubeda bakabilirsiniz böyle durumlar için lastiği yağda falan bekletiyorlar hamurunun yumuşadığını iddia ediyorlar.
Araç otoparkta yatmıyorsa ben olsam 8-10 yıl binerim. Ha sen binmezsin o ayrı. Ben uzun yolda bile 110 km hızı geçneyen adamım. 21 senedir sürücüyüm. Hiç bir kazam olmadı. Forumdaki hiperaktiflere göre her sene değişyirmelisin. Çünkü adam kırmızı ışığa 10 metre kala tam gaz gidiyor. Bu adam için fren mesafesi tabiki önemli.
Hiç kullanılmayan lastiğin bile raf ömrü maksimum beş yıldır, bu sene de kullandıktan sonra o lastiği kullanmamak daha sağlıklı olacaktır
Size tavsiyem 5 seneyi geçirmemeniz yönünde. Lastikler kullanılmadıkçada yıpranıyor, ilk günki hamur kalitesi kalmıyor. Bu yıpranma sizin 1 mt de olsa geç fren yapmanıza neden olabilir ve bu küçük gibi görünen mesafe belkide hayatınızı kurtarabilir.
-
Az Km yapmış dişleri iyi durumda bile olsa yol koşullarından dolayı bir lastik max 4-5 senede özelliğini kaybetmeye başlar.
2015'te sıfır 4 lastik aldım 2020'de tabanlarından çatlamaya başladı. Çatlak olmasa bile eski performansını kaybettiği için değiştirdim.
Dişleri iyi durumdaki lastikleri lastikçiler eski üretim bile olsa çıkma lastik diye bir ton paraya satıyor böyle lastikleri almayın aldırmayın
-
ortalama 4 sene diye düşünüyorum.
Gün içi güneş görüp görmemesine göre değişir. Kavçuğun en büyük düsmanı güneştir.
Gunduzleri surekli kapali otoparktaysa 6 yıla kadar yolu var. Lakin gün içi surekli güneşe maruz kaliyor, kışında ayaz yiyor ise ise max 3-4 sene.
2-3 yılda bir yazanlar ne iş yapıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Araç otoparkta yatmıyorsa ben olsam 8-10 yıl binerim. Ha sen binmezsin o ayrı. Ben uzun yolda bile 110 km hızı geçneyen adamım. 21 senedir sürücüyüm. Hiç bir kazam olmadı. Forumdaki hiperaktiflere göre her sene değişyirmelisin. Çünkü adam kırmızı ışığa 10 metre kala tam gaz gidiyor. Bu adam için fren mesafesi tabiki önemli. |
Çok az km yapılmış. Bu düzende çatlama, patlama, balon vs yapmazsa, dişleri uygun ölçülerde kalırsa 5-6 sene kullanılır. Bi aksilik olmazsa 2023 nisandan sonra lastik bakarsınız. evet lastikte performans 2-3. Yıldan sonra azalıyor. Ama, değiştirmek, çöpe atmak da israf olur. Eğer içinize sinmiyorsa, ekonomik durumunuz da müsaitse mevcut lastiklerinizi internet üzerinden satarak yenileyebilirsiniz. İnsanlar aşırı fakirleşince internetten 2. El lastik alanların sayısı epey arttı. Dediğiniz düzeyde lastikler 0 değerinin %60 ına ve hatta belki biraz daha fazlasına falan satılıyor. Lastikçi akrabalarım var, deli gibi çıkma lastik satıyorlar, insanlar alıyor. |
Kim ne derse desin 2-3. Yıldan sonra tutunma kaybı başlıyor. Ben lastiğin durumuna göre sürüşümü şekillendirerek 5 yıla kadar kullanma taraftarıyım senede 4bin km yapan araç lastiği bitirmiyor . İmkan varsa 4 yılı dolunca değiştirmek iyidir diyebilirim. |
Benzer içerikler
- mga nerenin malı
- park halindeki araca sürttüm
- trafiğe kapalı alanlar nerelerdir
- toyota corolla antifriz tavsiye
- honda civic 1.5 182 hp kullanıcı yorumları
- aurus araba
- citroen ami özellikleri
- hyundai tucson 2024 fiyat
- opel corsa 2024 özellikleri
- yeni renault 5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X