Şimdi Ara

Az önce Taksimde Yaşadığım Olağanüstü Fakirlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
7.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evden çıktığımda yanımda 2 lira 60 kuruş vardı. Akbilim öğrenci akbili olduğu için rahattım, içinde de para vardı zaten. Hedef; Sirkeci Hayyam Pasajı. Bilmeyenler için Fotoğrafçılar Çarşısı. Gidip 50mm Lens fiyatını öğrenip birazda gezecektim. Sirkeciye vardım. Pasaja girdim sordum soruşturdum. Fiyatlar dansöz gibiydi 6 katlı bina her dükkanda farklı fiyatlar. Hayır küsürat oynasa bişey demiycem. 1. katta 680 TL olan lensin 2. katta 780, hemen yanında ki dükkanda 1250 TL olduğunu duyunca tüydüm ordan. Çeşit bol eyvallah ama fiyatlarda bu kadar çeşitlilik olacağını ummuyordum. Neyse ordan çıktım Eminönüne doğru yürümeye başladım. Bilirsiniz balıkçılar meşhurdur. Ordan bi turşu bardağı alayım dedim. Canımda ekşi ekşi baya bi istedi. İşte kilit nokta burası arkadaşlar. Turşu seni susatır olum diyen biri yoktu yanımda. Çünkü tek başımaydım. 2 TL turşuya gitti. Kaldı 60 Kuruş. Elimde bardakla birlikte Galata Köprüsünün altından Karaköye doğru gidiyorum. Taksime çıkayım dedim ama o yokuşu çekemezdim. Hemen fünikülere doğru yol aldım. Akbil basmaya çekinmiyorum hiç öğrenci adamız. Fünikülerde bekleyen çok mu çok güzel bi kız vardı. Dedim aynı yere binelim de belki tanışır sevgili oluruz. Çok film izlediğim için artık tesadüf eseri biriyle tanışma umuduna girdiğim doğrudur. Neyse bindik biz kızla bana dedi canım gel şurda yer var. Dedim gerek yok zaten bi durak ayakta gideriz. Şaka lan kız benim varlığımdan bi haber. Neyse bindim gidiyorum. Beni yavaş yavaş susuzluk bastı. Cebimde ki 60 kuruşa güveniyorum. Çıktık taksime Simitçisinden Kestanecisine kime sorsam su 1 TL. Ulan evden parayı almadığıma pişman olmaya başladım. Havada sıcak git gide daha da kötü oluyorum. Girdim hemen orda ki Demirören AVM'ye bilirsiniz. Önce bi kat aşağı indim Media Markt'a dolanıyorum. Ortalık çok dağınık orda ürünlerin kolileri her yere dağılmış. Kimisi rafta kimisi kolide duruyor. Görevliye sordum. Abi buranın hali ne bi milyonculara dönmüş dedim. Okuman yazman yok mu genç dedi. Ne alaka hocam dedim. Yukarıyı gösterdi. İndiğim yerden asılmıştı halbuki. "Depoları Boşaltıyoruz" diye. Tamam ben susuzluktan ölüyorum görmemiş olabilirim ama depoyu boşaltıyorsun diye bu kadar da dağınık olunmaz ki neyse eyvallah dedim bakınıp çıktım. AVM'nin en üst katına çıktık yemek bölümüne. Orda bi kahve bardağı şeklinde dükkan var. Buz gibi suları dizmiş abim benim. Abi suyun ne kadar dedim. Suyun diyince daha samimi oluyor beyler. 1 TL dedi. Durdum biraz 60 kuruş yap hemen alıyım peşin para dedim. Bişey demedi çünkü içimden söyledim. El mahkum abi. Eyvallah dedim ordan da çıktık aşağı inip meydana doğru yürüme başladım. Ortalık elinde su olan insan kaynıyor. Sallaya sallaya yürüyolar. Neyse vardım meydana. Yine simitçiler, kestaneciler var. Ama sormadım çünkü artık piyasa bendeydi. Kim neyi ne kadara satıyor biliyordum. Yürüdüm biraz heykelim ordayım. Yaşlı bi amca, Su! Soğuk su diye bağırıyor. Önünde sular olmasa sanırsın aynı benim gibi susuzluktan ölüyor. Neyse dedim belki amca ucuza satıyodur. Eğer yine aynı cevabı alsaydım arka tarafta ki süs havuzuna giricektim. Çünkü gerçekten çok kötü olmuştum. Son bi umutla sordum. Dayı suyun ne kadar diye 1 TL dediği gibi tamam dedim. Hemen amcanın yanında gölge bi yer vardı geçtim oturdum. Kafamı yere eğdim düşünüyorum. Ulan burdan bağıra bağıra koşsam aşağı doğru Eminönü meydandaki camiye gidip suyun ırzına mı geçsem falan diye. O esnada gözümün önünden bi tespih sallanıyor. Kaldırdım kafamı esmer bi abi. Belli güneş kavurmuş. Leblebi gibi olmuş. ( bende esmerim adamla dalga geçmiyorum). Alır mısın dedi. Benim su alacak param yok bana tespih satıyor. Yok abi eyvallah dedim. Al al hediyem olsun dedi. Tamam dedim elime aldım. Bu başladı valla gardaş gönlünden ne koparsa dedi. Hediye demedin mi abi dedim. Suriyeliyim çocuklar aç dedi. Dedim abi almıyorum al tesbihi. Verdim gitti. Ordan su satan amca bizi izliyormuş. Nerelisin sen dedi. Kayseriliyim dedim. 10 sene çalıştım ben orda dedi. Aha dedim başladı muhabbet bitmez bu. Ama adamı da kırmak istemiyorum. Neyse 3-5 dakka sohbetten sonra bi sessizlik oluştu. Dedim fırsat bu gideyim hemen. Omzuna vurdum, kolay gelsin sana amca dedim. Döndüm önümü gidicem 1-2 adım attım. Gel gel dedi. Yemin ederim beyler filmlerde ki gibi oldu. Döndüm buyur dedim. Al su vereyim para istemiyorum dedi. Yok ya olurmu amca öyle dedim elimi cebime attım. Al al istemiyorum para dedi. Tamam dedim. Elimi geri çıkardım cepten. Vazgeçip para istese mal gibi kalıcam orda. Neyin artisliğini yapıyorsam. Allah Razı Olsun diyip uzaklaştım ordan suyu tek dikişte bitirdim. Valla sevgilime kavuşmuş gibi oldum. Buradan o sıcakta su satan amcama Allahtan kolaylık diliyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 20 Ağustos 2015; 18:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumadım fakat geçmiş olsun. =)
  • Kardeş bunu okursam beni vururlar, şişlerler, keserler.
  • Rica ederim iyi forumlar.

Okudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlattın karşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksimde BIM yokmu 1 su 1 casey kek alırdın 5 kuruş ta artardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 20 Ağustos 2015; 18:46:00 >
  • Okuyan bi özetlesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cok guzel yazmissin dostum eline saglik ;)
    Allah goruyor her seyi elbet bi yerden.geliyor yardimi

• quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Ağlattın karşim

Okudun mu gerçekten Teşekkür ederim. Burda bunu kimse okumaz ama yazayım dedim

• Okudum güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel anlatım tebrikler azizim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EzoBride

quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Ağlattın karşim

Okudun mu gerçekten Teşekkür ederim. Burda bunu kimse okumaz ama yazayım dedim

Okudum okudum, merak etme. Duygu ve heyecanı güzel anlatmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Taksimde BIM yokmu 1 su 1 casey kek alırdın 5 kuruş ta artardı...

Ben bilmiyordum orada Bim olup olmadığını bilsem dolanırmıyım bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

Güzel anlatım tebrikler azizim.

Sağolasın

• Bende benzerini kamyonumda yaşadım.

• Okudum. Yaşıyorum

• Lan hani bim hani şok hani a101?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaraxxus

Lan hani bim hani şok hani a101?

Ne bimi ne şoku la CSB mi yazıyoz burda
  • Parasızlık

• Okudum güzeldi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.