şartlandır kendini.mesela gece 3 te yat aklındada sabah 8 de kalkmalıyım diye kur bi nevi andorid hesabı beyin herşeyi çözüo ama insomnia falan olma soraa karışmam.
öncelikle uyursun tamamı kasların gecvser kendini toplar zihnin bosalir vucudundan zehirli maddeler temizlenir buymen icin vucudun kendini yenilemsei icin gerekli hormaonlar salınır mutluluk hormonunn bir cesidi salgilanir gun icinde yaptiklarinin ozeti beyninde hafizana yerlesi bu arada ruyada gorursun bunun etkilerinden bazilari ruyanada yansi
yani 8 saat uyumak aptallık degil zekiliktir kisiden kisiye gore degistir zaten kendizi nasıl zinde hissediyorsan okadar uyumalısın ben 8-9 saat kadar kendimi topluyorum
vücuda uykudan başka hiçbirşey (yemek,vitamin) yaramaz, sakın uykudan kesmeyin,tabi 11-12 saat uyumak abartılı ama....
6 saat uyku 16 yaşında birisine yeter mi ya?Bi denemem lazım.7.5 saat falan uyuyorum
quote:
Orjinalden alıntı: kara_eylül
saatini kur
işte kafadan koparan cevap geldi ama herhalde en kısa öz ve şuana kadar ki en mantıklısı buydu
YAW BEN 3-4 SATTE UYKUMU ALABİLSEM ÇOK GUSEL OLCAK AMA HEM 10 DA UYANIYOM HEMDE GUN İÇİNDE 1-2-3 SAAT UYUYOM YARISI UYKUYA GİDİYO GUNUN
uyku kazanılması zor bir alışkanlıktır. Normal olarak 21 gün de bir insanın alışkanlığını ki uyku en büyük alışkanlıktır zaten düzene sokabilmesi artık vücuduna yerleşir. Yani 21 gün boyunca düzenli olarak her gün aynı saatte uyur ve kalkarsanız bu zamanla yeni alışkanlık ve dahja sonra da günlük alışkanlık haline gelir. Kısacası bunda etkili olan düzene girebilmek ve inanabilmek. Bir de şu var gece 4 saat uyuorsanız ve bu size biraz da zor geliyorsa gündüzleri öğlen vaktinde 20-30 dakika gibi kısa bir süre uyuyabilirsiniz bu uyku süreci gece 2 saatlik uykunuza karşılık gelmektedir.
tabi isteyenler daha kısa bir yol tercih edebilir mesela göze tuz basmak gibi :)
tamamen elinde olan birsey dostum eger saglikla ilgili bir problemin yoksa.saati kurarsin uyandigindada bi elma yemeni tavsiye ederim uyku falan kalmaz...
fırsat buldukça uyurum kimse beni tutamaz. akşam 11 de yatsam da ertesi gün 1 e kadar uyuyabilirim (bi keresinde 3 e kadar uyumuştum) 3 te yatsam da uyurum saatlerce. beni uyandıracak tek bir şey vardır burnumun tıkanması
yazlıkta klimayı açarak 15 saat uyuyabilirim (başka türlü zaman geçmio zaten)
nasıl cins bir insanım değil mi?
Günde 5 saat uyuyuyorum en fazla ben ne yapacağım.
askerlık yapmadıgı bellı
quote:
Orjinalden alıntı: 0mega
Uyumamak İçin "Ogame" Oyna Kardeş Tavsiem
al benden de okadar istesende uyuyamazzsın
quote:
Orjinalden alıntı: jesus21
quote:
Orjinalden alıntı: 0mega
Uyumamak İçin "Ogame" Oyna Kardeş Tavsiem
al benden de okadar istesende uyuyamazzsın
+1903
dostum eğer az uyumak istiyosan git AŞIK ol en güzeli
yahu bunu tartışmanın bile manası yok,ertesi gün işin varsa erken yat erken kalk,ertesi gün boşsa,vur kafayı ne zman kalkarsan kafanıza takıtğınız şeye bak.bak saat 4 olmuş birazdan yatarım kim bilir n zmn kalkarım Bi keresinde sabah 9da yatmıştım az uyuyim kalkar bişiler yaparım demiştim,bi kalktım akşam 7 olmuş ula bu saatten sona bişe yapılmaz diip tekrar uyumuştumBütün bir pazar gününü uyuyarak geçirmiştim pazartesi kalktım
quote:
Orjinalden alıntı: jxoch
yahu bunu tartışmanın bile manası yok,ertesi gün işin varsa erken yat erken kalk,ertesi gün boşsa,vur kafayı ne zman kalkarsan kafanıza takıtğınız şeye bak.bak saat 4 olmuş birazdan yatarım kim bilir n zmn kalkarım Bi keresinde sabah 9da yatmıştım az uyuyim kalkar bişiler yaparım demiştim,bi kalktım akşam 7 olmuş ula bu saatten sona bişe yapılmaz diip tekrar uyumuştumBütün bir pazar gününü uyuyarak geçirmiştim pazartesi kalktım
süper yaa... sabaha karşı hiç gülesim yoktu!!!
hiç bir bilimsel dayanağı olmayan ve saçma sapan şeyleri savunan aptal bir adamın yazdığı aptal bir kitap
quote:
Orjinalden alıntı: gecenin 4ü
dostum eğer az uyumak istiyosan git AŞIK ol en güzeli
Aslında başlarda uykusuz kalsan bile ileride nevrotik rahatsızlıklar ortaya çıkacağından halsizlik artar ve daha çok uyursun...