Şimdi Ara

Az uyumak için ne yapmak gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
84.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arakadaşlar uzun zamandır aklıma bu konu takılıyo.

Normalde sabahları uyur , geceleri otururum. 11-12 saat uyumadanda uykumu alamam. Hal böyle olunca zamanın hepsi uykuda geçiyo.

Ama karar verdim düzene sokacam hayatı. bazı arkadaşlara soruyorum. gece 3 te yatıp 6da 7de kalkıyolarmış. 3 veya 4 saat uyku yetiyor diyolar.

sizce bu işin sırrı nedir? yani az uyumak için ne yapmak gerekir?

•  Az uyumak için ne yapmak gerekir?

Yazar : ERDAL DEMİRKIRAN Baskı Yılı : 2006 Yayın Evi : KASHNA YAYINLARI Sayfa : 335

Aklı Başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.
    Bu kitap,
    “Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır.” palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.
    60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını gıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi…
    Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa) Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan 'Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre, okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.
    Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi. E tabi kitabı bitirdikten sonra da…

alıntıdır--

belki işine yarar

biraz bünye meselesi aslında alıştırman lazım kendini.

• prozac die bi hap var onu al bi eczaneye gidipte,
    bikere bi iç
    ondan sonra sittin sene uyuyamassın
  • Orjinal kitabı almadan önce bir e-book 'a bakmak istiyorum. Elinde olan varsa paylaşabilir mi?
  • Bu kitap hakkında şöyle bi yazı buldum. Belki dikkatinizi çeker

Haber7
    Sekiz saat uyku bilimsel gerçek mi
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=155388&comments=all

• eğer apartmanınızın her iki yan tarafında inşaat varsa..
    benim gibi sabah 6 da uyur 8 de kalkarsın
  • az uyumak için az uyumak gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 6 saat uyuyprum yetiyor. 8 saat ve üzeri uyursam çok yorgun ve halsiz uyanıyorum hatta uyanmak bile istemiyorum.
  • az uyumak iyi değildir.
  • gunluk yaşantın hareketli değilse, az uyumak sana göre değil. çünkü az uyuduğun için bünye oturduğun anda kontrolden çıkar.

sürekli bir işle meşgülsen vede eğleniyorsan, uykusuzluk sorun olmaz, benim gibi. ben dun gece saat 5 yattım sabah 8 de kalktım.

işin aslı hiç uyuma

uyudukça kalkası gelmio insanın.
  • Uyumamak İçin "Ogame" Oyna Kardeş Tavsiem
  • Hemen Call of Duty 2 kuruyorsun, sonra netten sabaha kadar oynuyorsun.
    Daha iyi bir çözüm bilmiyorum
  • Kardeş bu herşeyden önce senin bünyen ile alakalı birşey,

belki bir kaç hafta istediğin gibi az uyursun fakat bir zaman sonra eski haline geri dönersin..

Öncelikle çalışıyormusun bilmiyorum eğer fiziksel gücün çok kullanıldığı bir işte çalışıyorsan 4 saat uyku senin için az olabilir..

Fakat çalışmıyorsan yada hafif bir işte çalışıyorsan 4-5 saat uyku yeterli olabilir senin için ama bunu yapman için uyandığında bir uğraşın olması gerekir, bir uğraşın yoksa tekrar kafanı yastığa geri koyarsın...

4 saatten az uyuma ayrıca ek bilgi olarak şunuda belirtmek istiyorum

8 gün hiç uyumayan bir insanın yaşamı ölümle sonuçlanır (bunu en çok Naziler uyguluyormuş toplama kamplarında, bu insanlarda 8 günde çok ciddi oranda zayıflama ve ölümcül derecede bitkinlik görülmüş..

Bilgine...

• beynini çok yoran insanların daha çok uykuya ihtiyacı oluyor; sadece beden yorgunluğunu atmak için 2-3 saatin yeterli olduğunu söylüyorlar, fakat zihinsel aktivitesi yoğun olan insanların uykuya daha çok ihtiyacı olduğu söyleniyor. ama ders çalışmak yada bir işyerinde çalışmak gibi bişey değil hoş nispeten masa başı işlerde uyku süresini arttırıyor fakat boşluktan dolayı ortaya çıkan derin düşüncelere dalma gibi, sürekli olarak hayallere dalmak gibi eylemler beyni ençok yoran hareketler. hayallerinizi düşündüklerinizi planlarınızı ertelemeyin boş zamanlarınızda mutlaka bişeylerle meşgul edin kendinizi.
  • Uyku insanı güzelleştirir

Ben 14-16 saat uyuyorum anca yetiyor
  • evet arkadaşlar işin sırrını açıklıyorum. az uyumak için, çok uyumamak gerekir arkadaşlar.
    tamam tama biliyorum iğrençti
  • 5-6 saat uyumak yetiyo bana

nba yüzünden bu hale geldik
  • quote:

Orjinalden alıntı: espirtlotus

prozac die bi hap var onu al bi eczaneye gidipte,
    bikere bi iç

prozac anti dpresan
    sadece ufak bir etkisi uykusuzluk. . .
    yanlıs ıblgı vermiyelim
  • az uyumak hiç sağlıklı değil, 4-5 saat uyuyup bilmem kaç sene daha fazla yaşamış olmuyorsun
    az uyuyunca da ömründen eksiliyor merak etme
    o yüzden 8 saatten az uyumak bünyeye zarar
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearlessness

quote:

Orjinalden alıntı: espirtlotus

prozac die bi hap var onu al bi eczaneye gidipte,
    bikere bi iç

prozac anti dpresan
    sadece ufak bir etkisi uykusuzluk. . .
    yanlıs ıblgı vermiyelim

ama uykusuzluk yapıo iç ve gor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.