Şimdi Ara

Az uyumak için ne yapmak gerekir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
84.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben daha uyumadim oruc sayesinde,uyuyunca 3de kalkiyorum o ayri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

Az uyumak için ne yapmak gerekir?

Yazar : ERDAL DEMİRKIRAN Baskı Yılı : 2006 Yayın Evi : KASHNA YAYINLARI Sayfa : 335

Aklı Başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.
    Bu kitap,
    “Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır.” palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.
    60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını gıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi…
    Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa) Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan 'Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre, okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.
    Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi. E tabi kitabı bitirdikten sonra da…

alıntıdır--

belki işine yarar

biraz bünye meselesi aslında alıştırman lazım kendini.

sadece aptallar 8 saat uyur, sadece gerizekalılar da çok yaşıcam diye 4 saat uyuyup ruh gibi dolaşıp sağlını bozar.

• rahat 10 saat uyuyorum, 12 ve üzeri saatlerde baş agrısı yapıyor

hort oldugunu en alt sayfada anladım
  • Bu 4 saat işi nasıl oluyor bilen varsa anlatabilir mi?

• Gelin beyler 6 saatte anlasalim 6 saat uyuyalim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

evet arkadaşlar işin sırrını açıklıyorum. az uyumak için, çok uyumamak gerekir arkadaşlar.
    tamam tama biliyorum iğrençti

süper ötesi bir şeydi hemde . :D bunu uygulamaya geçireyim hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GreeNEyEs_

quote:

Orjinalden alıntı: jxoch

yahu bunu tartışmanın bile manası yok,ertesi gün işin varsa erken yat erken kalk,ertesi gün boşsa,vur kafayı ne zman kalkarsan kafanıza takıtğınız şeye bak.bak saat 4 olmuş birazdan yatarım kim bilir n zmn kalkarım
    Bi keresinde sabah 9da yatmıştım az uyuyim kalkar bişiler yaparım demiştim,bi kalktım akşam 7 olmuş ula bu saatten sona bişe yapılmaz diip tekrar uyumuştumBütün bir pazar gününü uyuyarak geçirmiştim pazartesi kalktım

süper yaa... sabaha karşı hiç gülesim yoktu!!!

evet iyiymiş

• Bir kere önce sen uyku düzenini yap gece oturup gündüz uyumak insanı o kadar yıpratır ki, yaşadım çünkü o durumu. Günde max 5-6 saat uyurum ben, uykum varsa bile zorla kalkarım çünkü fazla uyku insanın beynini yoruyor ve uyuşturuyor bence. Uyuyamıyorum veya uyumak istemiyorum diyorsan bu bir rahatsızlıktır, doktora gidip anlat durumunu sana ilaç verecektir.
  • bu arada çözüm nedir beyler ?Diye sorarsanız tavsiyem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3_majestik -- 25 Şubat 2013; 10:59:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroil

quote:

Orjinalden alıntı: jesus21

quote:

Orjinalden alıntı: 0mega

Uyumamak İçin "Ogame" Oyna Kardeş Tavsiem

al benden de okadar istesende uyuyamazzsın

+1903

yıl oldu 2013 gerisini biliyonuz

• Birader nedir bu az uyuma,gece uyumama çabası? Normal insanın 8 saat gece (evet gece gündüz değil) uyuması gerek. Uzun süre dogru düzgün uyumazsanız bir süre sonra alışırsınız buna.Artık uyumayınca uykulu hissetmezsiniz.Ama sadece bir süre.Sonra baş ağrıları başlar,dikkat dağınıklılığı,psikolojik sorunlar ve.s Normal uyumaya başlasam geçer dersiniz ama bu sefer istesenizde uyuyamazsınız.Çünki KRONIK UYKUSUZLUK başlamış.
    Uykuyla şaka olmaz arkadaşlar,kim olursanız olun vücudun kapanmaya ihtiyacı var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

hiç 12 de yattigimi hatirlamiyorum 2-3-4 gibi yatarim min 6 max 9:30 da kalkarim. 14 yasimdan beri uykunun hayatimdan çaldigini dusunurum. bu aliskanligi kazanmak icin online oynayabilirsin ama olayi kafada bitirmen lazim. 5 senedi bu isi yapiyorum istedigim saatte uyuyup istedigum saatte kalkarim

beş senedir bu işi yapıyorsun demek

• quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

hiç 12 de yattigimi hatirlamiyorum 2-3-4 gibi yatarim min 6 max 9:30 da kalkarim. 14 yasimdan beri uykunun hayatimdan çaldigini dusunurum. bu aliskanligi kazanmak icin online oynayabilirsin ama olayi kafada bitirmen lazim. 5 senedi bu isi yapiyorum istedigim saatte uyuyup istedigum saatte kalkarim

o işin sırrı nedır ? örnegın masturbasyon yapınca ımkanı yok 7 saatten az yatamıyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

Az uyumak için ne yapmak gerekir?

Yazar : ERDAL DEMİRKIRAN Baskı Yılı : 2006 Yayın Evi : KASHNA YAYINLARI Sayfa : 335

Aklı Başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.
    Bu kitap,
    “Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır.” palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.
    60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını gıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi…
    Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa) Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan 'Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre, okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.
    Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi. E tabi kitabı bitirdikten sonra da…

alıntıdır--

belki işine yarar

biraz bünye meselesi aslında alıştırman lazım kendini.

Bu adamın "parayı bulursam hepinizi ..." Diye bi kitabı var (o 3 nokta yerine bişey koymaya çalışmayın orjinal ismi öyle)
    sırf bu kitabı yüzünden hiç sevmem adamı
    "parayı bulmadigina göre şimdi biz seni ..."demisti bizim hoca bu kitap için
    ama bu uyku kitabı güzel olabilir denemek gerek

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lale, sabahları uyanamamaktan son derece üzgündü. Saat çalıyor; ama Lale uyku mahmurluğuyla saate uzanıyor ve saati kapatıp uyumaya devam ediyordu. Bu yüzden de bir sürü yere geç kalıyor ya da sabah yapılması gereken işleri yapamıyordu.

Uykuya doyamıyor; sekiz saatten aşağı hiçbir uyku ona hiç yetmiyordu. Arkadaşı Merih ise günde üç dört saat uykuyla dolaşabiliyor; bu durumu hiç sorun etmiyordu. İki genç kız bazen birlikte kalıyorlar; Merih sabah beş-altı gibi kalkarken Lale sekizden önden önce yataktan doğrulamıyordu. Lale, Merih'in bu özelliğine gıpta ediyor; nasıl yaptığını soruyordu. Ancak Merih de nasıl daha az uyku ile idare edebildiğini tam bilmiyordu. Neden bazılarının daha az uyuyarak yaşayabildiği ve bazılarının daha çok uykuya ihtiyaç duyduğu bir sır gibiydi. Sonunda bu konudaki kitapları okumaya karar verdiler.

Lale'nin okuduğu bir kitapta insanların yüzde üç-dördünün iki-üç saat uykuyla yaşayabildiği, yüzde elliden fazlasının ise sekiz buçuk saat uykuya ihtiyaç duyduğu belirtiliyordu. Geri kalanlar ise üç saat ile sekiz saat arasında bir uykuyla idare edebiliyordu. Peki bu farklar neden kaynaklanıyordu? Yapılan araştırmalar, 200 saat hiç uyumadan yaşayabilen insanlar olduğunu gösteriyordu. Bu bilgi, insanın hiç uykuya ihtiyacı olmadığını gösterebilirdi. Ancak 200 saatlik uykusuzluktan sonra zihinde ve ifadelerde karışıklık, bulanıklık hakimdi. Uyku ile ilgili kuramlardan bir tanesi, insanın günlük yaşamdaki bilgilerini uyku sırasında beyninin kitaplığına yerleştirdiğini iddia ediyordu. Uyunmadığı zaman bu dosyalama işlemi yapılamıyordu. Ancak bu konuda bir ayrıntı vardı. Yeterince uyunamadığı zaman bu dosyalama işlemi gerçekleşmiyordu. Uyku beş aşamalı bir süreçti. Dosyalama işlemi beşinci aşamada gerçekleşiyordu. Bu beşinci aşama "REM" denilen (Rapid Eye Movement-Hızlı Göz Hareketi) aşamaydı. İnsanlar beşinci aşamada alt beyin rüyaları görüyor; gözler de sanki bir aksiyon filmi izlercesine hızlı bir şekilde hareket ediyordu. Hızlı göz hareketlerini açıklayan tam bir kuram henüz gelişmemişti. Melih Arat bir söyleşisinde, beşinci aşamada uykudaki göz hareketlerinin beynin bir işlemi ters gerçekleştirmesiyle ilgili olabileceğini söylemişti. Uyanıkken göz gördüklerine ilişkin bilgiyi sinirler aracılığıyla beyne ulaştırıyor ve beyin onu bir resme dönüştürüyordu. Alt beyin rüyalarının görülmesi sırasında bunun tersi oluyordu. Beyin resmi kendi kendine görüyor; sanki onu gözüyle görüyormuşçasına gözlerine onu takip etmesine ilişkin talimatlar gönderiyordu. Melih Arat, neden bazı insanların az uyuyarak yaşayabildiğini, bazılarınınsa yaşamadığını açıklamak için de bir model bulmuştu.

Sekiz saat uyuyan sıradan bir insan belki dördüncü beşinci saatten sonra "Hızlı Göz Hareketi" aşamasına geçebiliyordu. Alarmlı saat çaldığında beyin o dosyalama işlemlerini tamamlamadıysa kişi kalkamıyordu. Kısa süre uyuyan nadir yüzde üçlük kesim ise, başını yastığa koyar koymaz "Hızlı Göz Hareketi" moduna giriyor ve dosyalama işleri bittiğinde rahatça kalkabiliyordu. Eğer herkes "Hızlı Göz Hareketi" moduna hızlıca girebilse, herkes daha az uyuyabilirdi.

Hızlı Göz Hareketi moduna girmenin sırrı ise gün içinde zihinsel ve fiziksel olarak yorulmaktı. Hızlıca uykunun beşinci aşamasına geçebilmek içinse hem zihinsel, hem de fiziksel olarak yorulmak gerekiyordu. Diyelim ki, bütün gün üniversite hazırlık problemi çözer gibi problem çözmek ve iki saat koşmak gerekiyordu ya da bunların alternatifleri; Uzun süre bir şey yazmak, bir konuşma yapmak, bisiklete binmek, yük taşımak ve benzerleri. Kısa süre uyku uyumak için bunları bir gün yapmak da yetmiyordu. Sürekli yapmak gerekiyordu. Teori tersine çalışıyordu. Her iki yönden de çok yorulan insanların daha fazla uyuması ve dinlenmesi gerektiği düşünülüyordu; ama bu insanların hızlıca beşinci aşamaya geçebildikleri için daha az uyku onlara yetiyordu. Bir de zihinsel ve fiziksel olarak çok çalışarak üreten insanların başarı duygusu daha yüksekti. Onlara fazladan enerji veriyordu. Lale, her gün çok miktarda kitap okumaya ve düzenli olarak spor yapmaya karar verdi. İki hafta sonra beş saatlik uyku ona yetmeye başlamıştı.

Melih ARAT
    Zaman Gazetesi

• 7-8 saat uyku iyidir. bazen ben 10 11 saat uyuyorum ama yorgun argın oluyorum.
    amma edebiyat yapmışsınız bu uyku konusunda
  • Beyler ben uyanıyorum uyanmasına ancak sorun şu ki, sıkılıyorum ve tekrar uyuyorum
  • Uyumadan once yemek yeme.Gereginden fazla yemek yorgunluk, yorgunluk ise uyku demek.Yetiskin biri icin 5 saat uyku yeterli ve en iyi uyku araligi ise 22.00 ile 03.00 saatleri arasi.Bu saatlerde yatip kalkarsan oglende bir saat uyudugunda canavar gibi olursun.Gunes dogduktan sonra uykudan uyanman zor, gunes dogmadan kalkacaksin hadi kolay gelsin

• Nikola Tesla, Da vinci gibi büyükler günde 3 saatten fazla uyumazmış haberiniz olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.