Şimdi Ara

AZ YAKAN BENZİNLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benzinli bir araç istiyorum. Nedeni ayda ortalama 700-800 km yol yaparım en fazla 1000 olur. İkinci sebep kemalpaşaya yakınım orda benzin 2bin tl civarı Lpg 1100 tl dolayısıyla benzinli olsun birde lpg taktırır. Arada bir giden ikisini de doldurur iki ay binerim. Ama 25000 Tl yi aşamam.. Bu parayla 2006-2007 jazz alınabiliyor veya 2009-2010 colt alınabiliyor. Bu iki aracı yakından fazla tanımıyorum. Güvenlik donanım rahatlık yol tutuş ses yalıtımı gibi özellikler de çok önemli Honda jazz hoşuma gidiyor sanırım colttan + ları çok fazla ama 2006 jazz-2010 colt hangisi . Jazz alacaksam hangi modeller daha donanımlı colt tavsiye ederseniz hangisi daha donanımlı daha güvenli.. Değerli önerilerinizi bekliyorum. Veya başka bir araç ta tavsiye edebilirsiniz . Not : 2-4 yaş iki çocuklu sanırım coltta jazz da yeterli

• "Az yakan benzinli araba" için sonuç bulunamadı.

Bunu mu demek istediniz : Benzin almaktan bıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 16 Ocak 2011; 21:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

"Az yakan benzinli araba" için sonuç bulunamadı.

1.2 Palio
  • quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

"Az yakan benzinli araba" için sonuç bulunamadı.

Hyundai i20 düşünülebilir. Az yakıyor ve alt vergi diliminde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Hyundai i20 düşünülebilir. Az yakıyor ve alt vergi diliminde.

Alıntıları Göster
    çok yakan araç yoktur, çok pahalı benzin vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

çok yakan araç yoktur, çok pahalı benzin vardır

Alıntıları Göster
    Hyundai i20 de hoşuma giden bir araç ama coltla kıyaslarsak hangisinin artıları daha fazla yukardaki kriterler dahilinde . not en az 5 yıl binilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz25

Hyundai i20 de hoşuma giden bir araç ama coltla kıyaslarsak hangisinin artıları daha fazla yukardaki kriterler dahilinde . not en az 5 yıl binilecek

Alıntıları Göster
    Colt manuel veya Yaris. Ikisi de az yakar ve AS&G sistemi vardir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    en iyi dizel motor.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    i20 ye oynanır yedek parça fiyatları ikisinden de ucuz ve kolay bulunur
    hyundai de i serisi kafanıza ve kullanımınıza uyan ne varsa gözü kapalı alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkp13

i20 ye oynanır yedek parça fiyatları ikisinden de ucuz ve kolay bulunur
    hyundai de i serisi kafanıza ve kullanımınıza uyan ne varsa gözü kapalı alın

Alıntıları Göster
    jazz ı eleyelim o zaman 2006 jazz tercih dışı 2009 ve daha çok 2010 bir araç daha mantıklı. i20- colt- birde fabia yı 2009 fiestayı ekleyelim. bunların en ekonomik en performanslı en dayanıklı en iyi donanıma sahip olanı hangisi olur sizce. Hocaların tavsiyesi ne olur. Bir de merak ettim colt un sadece dizel olanının motoru mu mercedesle ortak yoksa tümü mü ortak ( 5 yıl sorunsuz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz25 -- 16 Ocak 2011; 23:24:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

1.2 Palio

Benim bir tanıdıkta Palio vardı,hangi motoru bilmiyorum;ama neredeyse benim araba kadar yakıyor
  • Era tavsiye ederim. En azından elinizdeki parayla alabileceğiniz en yüksek modelli aracı araştırın derim. Colt kaliteli ama bagaj küçük ve motor sesi alıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkngzr

Era tavsiye ederim. En azından elinizdeki parayla alabileceğiniz en yüksek modelli aracı araştırın derim. Colt kaliteli ama bagaj küçük ve motor sesi alıyor diye biliyorum.
    valla benzinli az yakan diye birşey yok bencede.Şehir içi 30kr dan az yakan benzinli görmedim.Bende 2.0 motor araç var.Oda 40 kr falan yakıyor.Benzinlilerde 1.2 motor bile çok yakıyor.Lpg şart fakat ondada güvenlik olaylarından çekiniyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

valla benzinli az yakan diye birşey yok bencede.Şehir içi 30kr dan az yakan benzinli görmedim.Bende 2.0 motor araç var.Oda 40 kr falan yakıyor.Benzinlilerde 1.2 motor bile çok yakıyor.Lpg şart fakat ondada güvenlik olaylarından çekiniyor insan.

Alıntıları Göster
    Lancer
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

1.2 Palio

Benim bir tanıdıkta Palio vardı,hangi motoru bilmiyorum;ama neredeyse benim araba kadar yakıyor

4-5 sene önce bende kullandım dönemine göre gayet az yakıyordu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

1.2 Palio

4-5 sene önce bende kullandım dönemine göre gayet az yakıyordu.

Alıntıları Göster
    Colt kullanıcısı olarak Colttan bahsedeyim biraz...

Colt 2007 yılı "Avrupanın en sorunsuz aracı", Alman Bild dergisince "Altın direksiyon" ödüllerine layık görülmüş, 2 havayastıklı inform donanımı ile bile çarpışma testlerinden 4 yıldız almış, Hollandanın NedCar tesislerinde Mercedes smart ile aynı platformda üretilen motoru ve birçok parçası Mercedes ile ortak tam bir Alman-Japon melezi, 1332 CC 95 Beygir ve 125 Torq motoru ile 0-100 kmye 10 küsur saniyede ulaşan ve İstanbul şehiriçinde dahi 7.5 lt /100 km yakıt ortalamasını tutturan, 4 havayastık, ABS, EBD, EPS, Hız sabitleyici, direksiyondan kumandalı 4+2 surround MP3 çalarlı AUX girişli ses sistemi, yarı otomatik klima, çelik jant, geniş iç hacmi ve eğlenceli sürüş karakteristiğini kullanıcısına yansıtan bir araçtır...Colt sınıfında 12 yıllık paslanmazlık garantisi veren nadir araçlardan biridir...

Colt, malzeme kalitesi olarak B sınıfının üstünde değildir, motor ses ve yalıtımında da durum böyledir...Colt sessiz değildir ama gürültülü de değildir...4000 devirden sonra Mivec kudurması dediğimiz (bir bakıma Vtec açmasına benzer) hadise anında motordan gelen sesi daha çok duymak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz...Coltun bagajı yeterlidir ancak geniş değildir...Coltun süspansiyonları serttir, yüksek yapısına rağmen yol tutuşu artırmak için yapılmıştır ancak bu durum ile de bozuk yolların n kadar bozuk olduğunu anlayabilirsiniz... :)

Coltun bakımları 15.000 kmde birdir ve 250 TL civarındadır...Coltta triger zinciri vardır...Coltun 2.eli vasattır ancak Coltun kendine has marjinal bir alıcı kitlesi vardır...Temiz bir Colt ilanının askıda kalma süresi 3 günü geçmez, yeter ki satıcı fiyatı abartmasın...

Seçenekleriniz arasında Jazz ile Colt arasında kalırdım ve daha genç olan Coltu seçerdim...Fiestaya bindim, Colttan sonra çok basık ve dar bir araç, aileye tavsiye etmem...Ayrıca Jazzdaki veya Colttaki ekonomi ve performansı bulamazsınız...

FAbiayı akşam gözüyle iç mekan olarak inceledim ve bence Colttaki işçilik kötü ise Fabia"da daha kötü...

i20yi showroomda inceledim, bence güzel araç, donanımı da fena değil sanırım...ancak kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim...

unutmadan, Colt alacaksanız yeni kasada INVITE olan en donanımlısı...öte yandan Colt alacaksanız AMT şanzıman alınız...

kısaca, mümkünse hepsini test edin...gönlünüzce olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: bacey

Colt kullanıcısı olarak Colttan bahsedeyim biraz...

Colt 2007 yılı "Avrupanın en sorunsuz aracı", Alman Bild dergisince "Altın direksiyon" ödüllerine layık görülmüş, 2 havayastıklı inform donanımı ile bile çarpışma testlerinden 4 yıldız almış, Hollandanın NedCar tesislerinde Mercedes smart ile aynı platformda üretilen motoru ve birçok parçası Mercedes ile ortak tam bir Alman-Japon melezi, 1332 CC 95 Beygir ve 125 Torq motoru ile 0-100 kmye 10 küsur saniyede ulaşan ve İstanbul şehiriçinde dahi 7.5 lt /100 km yakıt ortalamasını tutturan, 4 havayastık, ABS, EBD, EPS, Hız sabitleyici, direksiyondan kumandalı 4+2 surround MP3 çalarlı AUX girişli ses sistemi, yarı otomatik klima, çelik jant, geniş iç hacmi ve eğlenceli sürüş karakteristiğini kullanıcısına yansıtan bir araçtır...Colt sınıfında 12 yıllık paslanmazlık garantisi veren nadir araçlardan biridir...

Colt, malzeme kalitesi olarak B sınıfının üstünde değildir, motor ses ve yalıtımında da durum böyledir...Colt sessiz değildir ama gürültülü de değildir...4000 devirden sonra Mivec kudurması dediğimiz (bir bakıma Vtec açmasına benzer) hadise anında motordan gelen sesi daha çok duymak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz...Coltun bagajı yeterlidir ancak geniş değildir...Coltun süspansiyonları serttir, yüksek yapısına rağmen yol tutuşu artırmak için yapılmıştır ancak bu durum ile de bozuk yolların n kadar bozuk olduğunu anlayabilirsiniz... :)

Coltun bakımları 15.000 kmde birdir ve 250 TL civarındadır...Coltta triger zinciri vardır...Coltun 2.eli vasattır ancak Coltun kendine has marjinal bir alıcı kitlesi vardır...Temiz bir Colt ilanının askıda kalma süresi 3 günü geçmez, yeter ki satıcı fiyatı abartmasın...

Seçenekleriniz arasında Jazz ile Colt arasında kalırdım ve daha genç olan Coltu seçerdim...Fiestaya bindim, Colttan sonra çok basık ve dar bir araç, aileye tavsiye etmem...Ayrıca Jazzdaki veya Colttaki ekonomi ve performansı bulamazsınız...

FAbiayı akşam gözüyle iç mekan olarak inceledim ve bence Colttaki işçilik kötü ise Fabia"da daha kötü...

i20yi showroomda inceledim, bence güzel araç, donanımı da fena değil sanırım...ancak kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim...

unutmadan, Colt alacaksanız yeni kasada INVITE olan en donanımlısı...öte yandan Colt alacaksanız AMT şanzıman alınız...

kısaca, mümkünse hepsini test edin...gönlünüzce olsun...

Alıntıları Göster
    93000 deki 1.3 amt coltun istanbul şehir içi bu mevsimde rekorlar kırıyor.

son pompa ölçümüm 7 litre\100 km.

otomatik benzinli bundan daha az yakacak belki jazz vardır.

şu an tuhaf ama fabrika verisini bile geçmiş durumdayım ( 7,3litre/100 km)

standart tüketimi ise ( belki bu aralar biraz temkinli kullnıyor olabilirim malum zam zam zam) 7,5 litre\100 km dir.

saydıklarınız arasında en optimum olanı colttur.

coltun benzinli motoru mitsubishi üretimidir ama araçta yüzde 50 ye yakın mersedes parçası kullnılmaktadır. smart logosunu ve mersedes yıldızını radyatörde, egzosta plasitk parçalarda motordaki kelepçelerin üstünde elektrik kablolarının bağlantı ıçlarında görmek mümkün.

coltun bir diğer güzel tarafı istenildiğinde bu kadar az yakabilirken; istenildiğinde sol şeritte size istediğiniz gibi yol alma imkanı sunar.

diğer çoğu araba az yakar ama istesenizde gitmez.

colt ise isterseniz iyi gider, isterseniz az yakar.

iç hacim olarak ise ne fiesta ne fabia colta denk olabilir.

eski kasa jazz ile coltu da kıyaslayalım;

birisinin bagajı geniştir birisinin performansı yüksektir. istenildiğinde her ikiside aynı tüketime ulaşabilir.

kısaca jazz elitenin colt inviteden farkı sadece sunroof ve geniş bagajdır.

coltun ise jazz elite den farkı performanslı motoru ve 12 yıl paslanmazlığıdır.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Ocak 2011; 12:40:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

93000 deki 1.3 amt coltun istanbul şehir içi bu mevsimde rekorlar kırıyor.

son pompa ölçümüm 7 litre\100 km.

otomatik benzinli bundan daha az yakacak belki jazz vardır.

şu an tuhaf ama fabrika verisini bile geçmiş durumdayım ( 7,3litre/100 km)

standart tüketimi ise ( belki bu aralar biraz temkinli kullnıyor olabilirim malum zam zam zam) 7,5 litre\100 km dir.

saydıklarınız arasında en optimum olanı colttur.

coltun benzinli motoru mitsubishi üretimidir ama araçta yüzde 50 ye yakın mersedes parçası kullnılmaktadır. smart logosunu ve mersedes yıldızını radyatörde, egzosta plasitk parçalarda motordaki kelepçelerin üstünde elektrik kablolarının bağlantı ıçlarında görmek mümkün.

coltun bir diğer güzel tarafı istenildiğinde bu kadar az yakabilirken; istenildiğinde sol şeritte size istediğiniz gibi yol alma imkanı sunar.

diğer çoğu araba az yakar ama istesenizde gitmez.

colt ise isterseniz iyi gider, isterseniz az yakar.

iç hacim olarak ise ne fiesta ne fabia colta denk olabilir.

eski kasa jazz ile coltu da kıyaslayalım;

birisinin bagajı geniştir birisinin performansı yüksektir. istenildiğinde her ikiside aynı tüketime ulaşabilir.

kısaca jazz elitenin colt inviteden farkı sadece sunroof ve geniş bagajdır.

coltun ise jazz elite den farkı performanslı motoru ve 12 yıl paslanmazlığıdır.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    1.0 motor toyota yaris al az yakar az kaçar çok ufak bir virajda bile vites düşürür ama az yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: çoksakatvar

1.0 motor toyota yaris al az yakar az kaçar çok ufak bir virajda bile vites düşürür ama az yakar

Alıntıları Göster
    tasshelhoff
    Çok güzel anlatmışsınız keşke i20 yi de testetseydiniz. colt güzel araba ama iç mekan toppıdo ön konsol pek hoşuma gitmedi açıkcası i 20 sanki daha hoş duruyo. i20 nin colt kadar sağlam ve sorunsuz olduğunundan emin olsam inan hemen alırım görünüş olarak ta güzel duruyo. Ama yolda nasıl durur bilemem. Colda göre ikinci eli daha iyidir colt kadar kaybettirmez sanırım. Ama bilen birilerinden karşılaştırma yapmasını bekliyorum. Donanım sağlamlık yol tutuş gibi durumlarda colt invite ile kıyaslarsanız sevinirim. Birde
    i20 nin en donanımlı modeli hangisidir dizel ya da benzinli farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz25 -- 17 Ocak 2011; 14:41:57 >

• quote:

tasshelhoff
    Çok güzel anlatmışsınız keşke i20 yi de testetseydiniz. colt güzel araba ama iç mekan toppıdo ön konsol pek hoşuma gitmedi açıkcası i 20 sanki daha hoş duruyo. i20 nin colt kadar sağlam ve sorunsuz olduğunundan emin olsam inan hemen alırım görünüş olarak ta güzel duruyo. Ama yolda nasıl durur bilemem. Colda göre ikinci eli daha iyidir colt kadar kaybettirmez sanırım. Ama bilen birilerinden karşılaştırma yapmasını bekliyorum. Donanım sağlamlık yol tutuş gibi durumlarda colt invite ile kıyaslarsanız sevinirim. Birde
    i20 nin en donanımlı modeli hangisidir dizel ya da benzinli farketmez.

Alıntıları Göster
    kimse alınmasın ama biz colt sürücüleri bu segmentte jazz dan veya mersedes A serisinden başka araca sempati ile bakamıyoruz. sempatiden kastım "coltumu satıpta keşke şunu alsam" diyeceğimiz bir bu 2 araç var bu segmentte.

zira ya içi ufak oluyor, ya sorunlu oluyor, yada motoru verimsiz oluyor, yada donanımlısı ateş pahası oluyor.

coltun yeteri kadar alıcısı mevcut, temiz bir colt almak için çok uzak illere gidip gelen arkadaşlarımız mevcut.

tabi zevk meselesi ama bu segment ve fiyat aralığında bence estetikten ziyade performans verimlilik ve donanıma bakmalısınız.

donanım olarak sitelerinde veriler mevcut kıyaslamayı cebinize göre yapınız, coltun sağlamlığı 4 yıldır adac tarafından tasdikleniyor başka söze gerek yok.

yol tutuş olarak bu kadar yüksek olmasına rağmen yandan sert rüzgar olmaması koşulu ile sürücüsünü asla rahatsız etmez.

colt hala piyasadaki alman/japon melezi üretilen tek araç.

http://www.nedcar.nl/ coltun üretim süreci ile ilgili bazı resimler videolar mevcut.

koca fabrikada sadece colt ve outlander üretiliyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Ocak 2011; 14:54:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

kimse alınmasın ama biz colt sürücüleri bu segmentte jazz dan veya mersedes A serisinden başka araca sempati ile bakamıyoruz. sempatiden kastım "coltumu satıpta keşke şunu alsam" diyeceğimiz bir bu 2 araç var bu segmentte.

zira ya içi ufak oluyor, ya sorunlu oluyor, yada motoru verimsiz oluyor, yada donanımlısı ateş pahası oluyor.

coltun yeteri kadar alıcısı mevcut, temiz bir colt almak için çok uzak illere gidip gelen arkadaşlarımız mevcut.

tabi zevk meselesi ama bu segment ve fiyat aralığında bence estetikten ziyade performans verimlilik ve donanıma bakmalısınız.

donanım olarak sitelerinde veriler mevcut kıyaslamayı cebinize göre yapınız, coltun sağlamlığı 4 yıldır adac tarafından tasdikleniyor başka söze gerek yok.

yol tutuş olarak bu kadar yüksek olmasına rağmen yandan sert rüzgar olmaması koşulu ile sürücüsünü asla rahatsız etmez.

colt hala piyasadaki alman/japon melezi üretilen tek araç.

http://www.nedcar.nl/ coltun üretim süreci ile ilgili bazı resimler videolar mevcut.

koca fabrikada sadece colt ve outlander üretiliyor.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Colt konusunda tasselhoff arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Ancak iç hacim ve görsellik konusunda katılıyorum. Motor/performans için bir şey diyemem, çünkü kullanmadım. Ancak yıllardır arkadaş kullanıyor ve dediği gibi motor/performans olarak da gayet güzeldir. Colt'u yaklaşık 2 yıl önce incelemiştim. İçi gerçekten geniş. C segmenti arabalar gibi özellikle arka diz mesafesi. Ön konsol bir kere ön cama doğru zanmakta ve arabaya C segmenti araba havası katmakta. Zaten arabanın önü de geniş. Arka koltuklar kızaklı. İleri/geri ayarlanabiliyor. Bagajı küçük maalesef. Ancak koltukların yatması, katlanması, yanlış hatırlamıyorsam ön koltukların bile yatıp masa gibi kullanılması uzun yolculuklar da ve özellikle yol kenarında verilen molalarda son derece zevkli bence. Tek başıma yaşayan veya arabaya tek başıma binen biri olsam COLT alırdım. Ama maalesef değilim. Ev ahalisi ile yılda bir kereye mahsus da olsa tatile gittiğimiz zaman COLT'un bagajı bizim 4 yetişkinin valizini vs. kaldırmaz. Çünkü şu an ki arabamın 500 litrelik bagajına bile tatil zamanı zor sığıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 17 Ocak 2011; 15:25:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.