Merhabalar, telefon mevzuundan hiç haz etmiyorum ve uzun yıllardır bir şekilde kullandığım Galaxy S7 artık hem şarj(günde 3 şarj ancak kurtarıyor) hem de depolama(telefonumda elzem olan 5 tane uygulama yüklü yalnızca ve gün içinde defalarca yetersiz depolama uyarısı aldığım için WhatsApp loglarıma ve backup dosyalarıma kadar silmek durumunda kalıyorum) olarak iflas ettiği için telefon mevzuuna girmek durumunda kaldım yine. Yaş kemâle erdikçe "abi bunun grafik işlemcisi daha iyi yaaa" gibi heyecanlarımı epeyce yitirip sosyal işlevlere odaklanmaya başladım. Beklentilerimden ve gözüme kestirdiğim alternatiflerden bahsedeyim, konuya hakim arkadaşlar gözden kaçırdığım artıları ve eksileri belirtirse ona göre hareket edeyim. Yanarlı dönerli ekran, yanarlı dönerli tasarım, haddinden fazla incelik, uçup kaçan işlem platformu, premium materyal gibi hiçbir beklentim yok.
Şu ana kadar "hıımm... iyi gibi..." diyerek incelediğim birkaç telefon modeli var; Realme 7 Pro, Redmi Note 10 Pro, Poco X3 Pro ve TCL 10 Pro. Benim haberdar olmadığım başka modeller varsa belirttiğim kıstaslar dahilinde radarımdaki telefonları dövecek, o önerilere de kesinlikle açığım. Paket olarak en iyi olduğuna emin olduğunuz telefonun yalnızca yazmanız da mutlu edecektir, nedenleri açıklayarak kıyas yapmanız da. Keyifli günler dilerim herkese. :) |
Azami 4000 TL'ye telefon önerisi...
-
-
Xiaomi kullanan biri olarak tavsiye etmem.Yazılım konusunda daha yolu var bence.Galaxy A52'ye bir bakınız.İstekleriniz için gayet yeterli bir cihaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A52'yi inceledim ancak sanırım 4G modeliyle aynı paraya Realme 8 Pro falan almak mümkün olacak yakın zamanda. Uzun yılların Samsung kullanıcısı olarak kurumsal desteği diğer firmalardan öyle 2 gömlek fazla hissettirdiklerini söyleyemem.
Samsung ürüne vereceğim parayla aynı segmentte ondan +%5-10 fazla donanımsal karşılık verecek bir şeyler bulabileceğime inanıyorum. OIS olayı hoşuma da gitti aslında ama "Süper Hızlı" şarjlarının 25W olması ve bataryanın 4500 mAh olması biraz sıkıntılı geldi açıkçası mevcut konjonktürde. 33W ve 5000 mAh segment standartı olmuşken ve insanlar 50-60W ile dahi yetinmiyorken... :) "Müşkül zamanımda bir Starbucks bulup kendimi içeri atsam, çayımı çorbamı içene kadar 15-20 dakikada yarı şarjı görsem ve akşam evime gönül rahatlığıyla dönsem" gibi garip bir hayâlim var, şu SuperDart olayı ağzımın suyunu akıtmıyor değil o yüzden. :))
-
Dediğiniz gibi hızlı şarj önemliyse Realme 7-8 pro almanız daha iyi olur.Ama Xiaomi tarafına bakmayın bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X