Şimdi Ara

Azerbaycan da diş hekimliği okumak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ablam bu sene mezun senesi TM öğrencisi sınava girdi.Ama beklediği gibi geçmedi.Bizde azerbaycan da dişhekimliği veya psikoloji okuması için onu göndermek istiyoruz ama nereden bilgi alacagimizi ne yapacağını bilmiyoruz.Yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• azerbaycandakiler üniversite okumaya türkiyeye geliyorken azerbaycanda üniversite okumaya gitmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Farklı bir sisrem var onların buraya gelmesinin sebebi burdakilerin iyi oradakilerin kotu olması değil.

• alakası bile yok. Türkiye'den alınmış bir diploma mı yoksa azerbaycandan alınmış bir diploma mı daha değerli ve geçerli? sadece bu soruyu düşün... Azerbaycandakiler neden kendi ülkesindeki okulları bırakıp buraya gelsinler rahatlık kötü mü geldi acaba.. Avrupada, Amerikada, Kanadada okumayı anlarım ve buna değer. Ama azerbaycanda okumanın bana göre hiçbir değeri ve geçerliliği yok bunu iş başvurularında kolaylıkla deneyebilirsiniz kolay gelsin :)
    Ben bugün osymnin yapmış olduğu sınavlarda barajı gecersem dünyada boğaz içinden daha iyi olan Viyana ekonomi üniversitesine gidebiliyorum.Ama oranın öğrencileri de hayvan gibi çalışmak zorundalar oraya girebilmek için.Ayni şekilde azerbaycan dan Boğaziçi ne çok girebiliyorlardı ama biz burada bir yerimizi yirtiyoruz.

bu sistem azerbaycan da da geçerli oranın ogrencilerinin sınavla girdiği yere barajı geçen Türkiyedekiler gidebilir.Bu ülkeler arasında bir anlaşma.

• dediğinin söylediğim şeyle alakası yok neyse de. Kendin de söyledin Boğaziçinden daha iyi olan Viyana Ekonomi Üniversitesi dedin evet haklısın gitmişken iyi bir üniye gitmek daha mantıklı ama Azerbaycanın hangi üniversitesi tanınmış, başarılı, hangi üniversitesi boğaziçinden daha kaliteli? cevap: hiçbiri.. Viyana Ekonomi Üniversitesi için ne dedin boğaziçinden daha iyi dedin .azerbaycanın hangi üniversitesi boğaziçinden daha kaliteli :D...Benim demek istediğim yurt dışında okumak için azerbaycan gibi eğitim alanında yetersiz bi ülkeye değil eğitim alanında kaliteli ülkere gitmek. Azerbaycandakiler üniversiteleri iyi olsa nden gelsin türkiye o kadar masrraf ettin. Viyanaya, Berline, Londraya gidilir ama azerbaycana gitmek bana göre mantıklı değil. umarım anlatabildim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 16 Temmuz 2018; 13:39:3 >
    tamam da hocam kız kazanamadı burada mecbur yurtdışında okutmamız gerekiyor.Türkiyede bir tm ci tıp diş falan da okuyamıyor.Ayrıca türkiye,kıbrıs ve azerbaycan dışında denklik vermiyor.Ablamda yabancı dilde yok azerilerin dili bizimkine çok yakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar efendim;
    ATU'ye iki türlü geliyorsunuz:
    1-)ÖSYM(Yöklü gelmek)
    2-)Direk gelmek
    1-)Ösymle ile gelmek
    İlk 20 bine girip ösym yolyuyla tercih edebilirsiniz.
    Azerbayccan Tıp Üniversitesi ösym yoluyla tercih edilebilir bunun en önemli noktası; 4-5-6'yı ÖSYM'nin siz Azerbaycan Tibb Üniversitetine kayıt olduktan sonra belirteceği (Yıldırım Beyazıt, Konya Meram, Erzurum Atatürk, Trakya) üniversitelerinde okuyup diplomayı oradan alıyorsunuz.
    Erken de geçebilirsiniz 1-2 sınıfın sonunda herhangi bir üniversitede yurtdışında öğrenci kontejanı açılırsa ve ortalamanız yüksekse elbette geçebilirsiniz.
    Yani; STS YOK.Devlet güvencesi var.
    2-) Direk gelmek;
    İLK 40 Bindeyseniz gelin kayıt olun Sizin diğer direk gelenlerden farkınız YÖK'ün yeni yayınladığı kararnameye görehttp://www.yok.gov.tr/w...kurumlarina-yatay-gecis
    İlk 40 bindeki öğrenciler Türk Tıbbiyelerine geçme şansı var.Diğerlerinin yok.
    Eğer en kötü şeyi düşünürsek buradan mezun olup stsye girmeniz gerekir.
    İlk 40 binde değilseniz sadece mezun olup stsye girersiniz
    Bu tıp fakültesi için.
    Ayrıca hiçbir fakülteye denklik yok şuanda eğitim kalitesi de tartışmalıdır.

• bence Azerbaycan dan daha çok Rusya yı düşünün azerbaycan üniversitelerine vereceğiniz dolarları Rusya da bir üniversiteye verebilirsiniz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.