Şimdi Ara

Azıcık akıl sahibiysem şu tavsiyemi dinleyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
5
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dinlersiniz dinlemezsiniz sizin kararınız ama olurda elinize yurt dışına gitmek gibi bir fırsat gelirse hiç düşünmeyin derim.
    Hatta böyle bir imkanı yaratabilme durumunuz varsa da değerlendirin lütfen. İşçide olsanız gidin.

Hiç değilse burada ki gibi size it köpek muamelesi yapmazlar.
    Hiç değilse ağızlarından Allah peygamber düşmeyen patronların zulmüne uğramazsınız.
    Hiç değilse insan muamelesi görürsünüz.
    Hiç değilse böyle zihniyeti ve beyni sulanmış bir toplumla iç içe olmazsınız.
    Hiç değilse günlük yaşamınızda sosyal aktiviteleriniz olur.
    Hiç değilse gittiğiniz yerde sağda solda neyi düğü belirsiz 40 milletten fazla potansiyel hırsız teröristi memleketin kılcal damarlarına bu kadar sokulmaz.
    Hiç değilse gideceğiniz yerde vergiler gelirinizle orantılı olur.
    Hiç değilse orada gıdadan özel tüketim(lüks) vergisi alınmıyordu.
    Hiç değilse yarın birgün düştüğünüzde kırk farklı yerden tekme yemezsiniz.
    Hiç değilse işçide olsanız insan muamelesi görürsünüz.
    Hiç değilse orada buradaki gibi ciğeri beş para etmez heriflerin size köpek gibi davranmasına müsaade edilmez.
    Hiç değilse orada Allah peygamber deyip BMW Mercedes binip en lüks yerlerde oturanları görmezsiniz.
    Hiç değilse orada asgari ücret alıp kıt kanaat geçinen insanların toplum dayatmasıyla şükür ettiğini görmezsiniz.
    Hiç değilse orada okumak isteyen insanlara değer veriliyordur.
    Hiç değilse orada ev, araba, bilgisayar sahibi olmak tatil yapmak lüks değildir.
    Benim için en önemlisi;
    Hiç değilse okuyan, okumaya çalışan, eğitimli olmak isteyen insanlar bu kadar aşşağılanmıyordur.

Hiç değilse onlar tanrılarını paravan olarak kullanıp ardına parayı koymuyorlardır.

Kendime de not olsun;

Yaşadıklarını unutma be dostum, bir toplum sana hak etmediğin gibi davranıyorsa eğer seni hak etmiyorlardır.
    Ve seni daima aşağılamış bir toplum yerine git yabancı toplumlar için faydalı bir birey ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 29 Mayıs 2018; 4:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yılda 2 kere Türkiye'ye gelip "Toprağına taşına ölürüm Türkiyem" diyen Alamancı akrabalarınıza inanmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ses yoktu dinleyemedim :'(

Bence multeci olarak gidersen burda suriyelilere ne gozle bakiyorlarsa sanada o gozle bakarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başından sonuna kadar haklı, düşünmeden altına imzamı atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackspaceTR -- 29 Mayıs 2018; 4:37:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Ses yoktu dinleyemedim :'(

Bence multeci olarak gidersen burda suriyelilere ne gozle bakiyorlarsa sanada o gozle bakarlar.
    Yok be hocam dili aradan çıkarıp mümkünse buradaki imkanlarla kalifiye olarak gitmek gerek.

Yoksa çaba gösterip dil öğrenmeden, birşeyler yapmadan gitmek mantıklı olmaz doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 29 Mayıs 2018; 21:42:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Ses yoktu dinleyemedim :'(

adam gibi adamsan bir şey olmuyor
  • kalifiye adam her yerde başarılı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep senin gibi düşündüm 1 yıldır ABD de yaşıyorum, çok haklısın, bizim toplum beni hiç hakketmedi, ne insanlardan, ne kızlardan değer ve saygı gördüm, burada hayat çok daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: thermodynamics23

Hep senin gibi düşündüm 1 yıldır ABD de yaşıyorum, çok haklısın, bizim toplum beni hiç hakketmedi, ne insanlardan, ne kızlardan değer ve saygı gördüm, burada hayat çok daha iyi
    Ilerde komsu olacaz insallah. Kanadaya insallah gelcem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla daha önce yurt dışında bulundum, halen istesem gitme şansım var.

evliyim iki çocuğum var, sırf akşam karışık kebap ya da lahmacun yemek için, canım istediğinde 2 saat uzaktaki anamı babamı görmemek için çıkmıyorum yurt dışına.

bence siizn gibi kalifiye kişiler de çıkmasın ki ülke kalkınsın.
  • Ülkesini yaşanmaz bulanlar, ülkesini yaşanmazlaştıranlardır.

• Peki sen bu satırları nereden yazıyorsun bize ?

• bellemişler bi fırsıt bılırsınız hımın tırkıdın ılkıyı

sizle biliyoz demi terketmesini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B81DB4D44

Ülkesini yaşanmaz bulanlar, ülkesini yaşanmazlaştıranlardır.
    Sen kesin akp lisin

• elime fırsat geçmez ama geçse bile gitmem fazla duygusal yapım var ailemden o kadar uzakta olmak tek başına yalnız olmak kafayı yedirtirdi heralde
  • Katiliyorum ben gittim cok memnunum. Kebap fln yiyememek derken valla turk marketimden sizin markette bulamayacaginiz seyler buluyorum. Cuma adana ve cop sis alip iftarda yaptim. Sonra cig koftemi yedim sonra turkiyeden gelen baklavami yedim. Bunun icin gitmiyosaniz bosuna gitmemissiniz. Ayrica bukres istanbul arasi 1 saat anamlar sabiha gokcenin agzina tasindi simdi ciksam 1.30 saate evdeyim yeminle.

Olm iftara gidip supriz mi yapsam bu aksam lan hemen pegasustan ucuslara bakiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

Katiliyorum ben gittim cok memnunum. Kebap fln yiyememek derken valla turk marketimden sizin markette bulamayacaginiz seyler buluyorum. Cuma adana ve cop sis alip iftarda yaptim. Sonra cig koftemi yedim sonra turkiyeden gelen baklavami yedim. Bunun icin gitmiyosaniz bosuna gitmemissiniz. Ayrica bukres istanbul arasi 1 saat anamlar sabiha gokcenin agzina tasindi simdi ciksam 1.30 saate evdeyim yeminle.

Olm iftara gidip supriz mi yapsam bu aksam lan hemen pegasustan ucuslara bakiyorum.
    Orçun abi daha önce konuşmuştuk seninle o zamanlar ilk kez çıkacaktım yurt dışına şuana kadar 7 ülkeye gittim insan bir kere çıkınca daha farklı yerleri daha farklı kültürleri tanımak istiyor gerçekten bağımlılık gibi bir şey oldu diyebilirim. Söz konusu bu konu olunca da sanırım yavaştan bende düşünmeye başlamadım değil ... Bu arada forumda şans eseri tekrar bir postunu görmek güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalgücü

Orçun abi daha önce konuşmuştuk seninle o zamanlar ilk kez çıkacaktım yurt dışına şuana kadar 7 ülkeye gittim insan bir kere çıkınca daha farklı yerleri daha farklı kültürleri tanımak istiyor gerçekten bağımlılık gibi bir şey oldu diyebilirim. Söz konusu bu konu olunca da sanırım yavaştan bende düşünmeye başlamadım değil ... Bu arada forumda şans eseri tekrar bir postunu görmek güzel :)

Alıntıları Göster
    Merhaba kardesim bizim ulkemizin genclerinde buyuk potansiyel var aslinda yogrulmamis ama. Gercekten en pratik dusunen street smart dedikleri millet biziz. Herkesi motive etmeye calisiyorum gitsinler en azindan bikac yil yasamak yada turistik olarak gorsunler. Gelen bikac kisiyi agirladim ben bukreste gezdirdim bu forumdan 4 kisi geldi. Hepinize diyorum bukrese gelirseniz pm den yazin.

Seninle de karsilasmak guzel oldu kardesim.

• thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    Hacım; burada değerlendirmen gereken nokta hangi tarafta olduğum değil, alıntı yapmış olduğum aforizmanın haklılığı yada haksızlığıdır. Ülkesi için hayatında oturduğu yerden eleştirmekten başka bir b.k yapmayan insanların yok oraya kaçın, yok buraya kaçın sözleri maalesef çok samimiyetsiz...

• Sözünü çok beğendim...İmzama ekliyorum.

Benim ABD için olağanüstü çaba harcamam lazım... Hep aklımda fakat kendimi ilk defa bukadar zayıf hissediyorum çünkü inanılmaz zor.

Umarım mesleğimi ilerde orada yapabilirim,bunun için elimden geleni yapacağım...

Türkiye'den daha doğrusu Türk milletinden ben umudumu kestim.Bu toplum düzelmez bana göre. Yeni nesile bakıyorum daha da umutsuzlaşıyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.