Şimdi Ara

B'den A2 ehliyet Yazı dizisi( İst. Anadolu Yak.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alttaki italik ve altı çizili yazı ile konumu açmıştım çünkü bu süreç ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor sağlıklı bilgi toplamak oldukça zor , sürücü kursları bile yanlış bilgi verebiliyor arkadaşlar , gerek ücretler gerek süreç hakkında , bu sebepten ötürü soru ile açılan başlığımı yazı dizisine çevirmeye karar verdim.

" İstanbul'da Kayışdağında ikamet etmekteyim , B sınıf ehliyetim var 2 senelik , A2 almayı düşünüyorum , sanırım sınava ve derslere girmeme gerek yokmuş sadece direksiyon sınavına girmem gerekiyormuş ? Kursa kayıt yaptırmam gerekiyor mu bildiğiniz güvenilir bir kurs var mıdır ? Bisiklet ve araba tecrübem çok ancak hiç motor kullanmadım , direksiyon sınavı da yeni sistemde çok kalan oluyormuş bu yüzden ilgilenen çalıştıran bir kursa kaydolmak istiyorum , tek seferde halledeyim tekrar tekrar uğraştırmasın. "

14.11.2014

Sabahtan okulumdan öğrenci belgesi çıkarttım ve FSM hastahanesine gittim , burada B blokta danışmadan bile yönlendirme yapmadılar , heyet raporu kaydına yollayan oldu yarım saat araştırmam sonucu , burada işimi halledemedim 1 saat de zaman kaybettim , sonra sadece öğrenci belgemle Kadıköy'e vardım . Burada Gelişim sürücü kursuna gittim vergi dairesinin karşısında , genelde dershanelerin olduğu bir yol var Garanti Bankasının arkasında kalan , oralarda kalıyor . 350 lira kurs parası verdim , B varken A2 ücreti buymuş , 27 Aralık sınavı için kayıt aldılar , 6 Aralıkta C.tesi teorik ders , 7 aralık , 13-14 aralık ve 20-21 aralıkta da uzunçayır metrobüs durağının oradaki Hasanpaşa Salıpazarında direksiyon eğitimi olacağını söylediler , verdikleri bilgilendirme kağıdını da yüklerim birazdan . Kayıtta 2 fotoğraf , öğrenci belgesi , B ehliyet ve normal kimliği istiyorlar fotokopisini aliyorlar . Sağlık raporu için Boğadan biraz yukarda Bahariye üstünde bir yere yönlendirdiler beni , 50 TL ücret karşılığı ses , göz ve renk körlüğü muayenesi oldum , burada rapor için B'den A2 aldığınızı belirtmeniz lazım . Kurs bana 7 adet fotoğraf gerekeceğini söyledi toplamda . ancak sitelerinde 8 yazıyor ( 2 sağlık raporu , 2 kurs kayıtta , 4 trafikte ) . Ben kendi vesikalığımı yedekte de dursun diye 24 adet çoğalttım önceden çekilmiş vesikalığımı , 30 TL gibi bir ücrete. 40 diyen de oldu dikkat etmek lazım. Yazılı sınava girmem gerekmiyormuş
    Şimdilik toplam masraflarım :

350 TL kurs ücreti ( direksiyon eğitimleri fiyatı dahil
    30 TL 24 adet fotoğraf
    50 TL sağlık raporu

Ara toplam : 430

Yukardakiler hariç sürücü kursunun öngördüğü masraflar
    60 lira direksiyon sınav hizmeti için MEB'im ziraat şubesine yatırılacak para
    210 lira maliye ve trafik tescil şubesine ödenecek miktar

Tüm ehliyet sürecinin toplam tahmini tutarı : 700 lira

Kurstan aldığım kağıt :https://img.donanimhaber.com/upfiles/1421383/400ea52a-b6f6-4979-9412-ca8ddec507d8.jpg

Süreç ilerledikçe ileti güncellenecektir , umarım birilerinin işine yarar .

Son olarak ekleyeyim , bu kursla kişisel bir kar amaçlı bağlantım yoktur , reklam olup olmamasına göre yazışımı değiştirmek istemiyorum , sadece yaşadığım süreci anlatacağım , şimdilik bana bir hataları olmadı olursa onu da seve seve eklerim , objektif bir yazı dizisi olacağına emin olabilirsiniz.

05/12/2014

Evet arkadaşlar bugün sabah kurstan sms geldi 6-7-13-14 Aralık 10-16 saatleri arasında yarım saatlik zaman dilimi ayıracaklarmış , verdikleri kağıda uymadıkları için ilk falsoyu verdiler , çünkü üstteki yazımdaki fotoğrafa bakarsanız 6 Aralık 3 saatlik seminer , 7-13-14-20-21 Aralık 5 gün de direksiyon olması gerekiyordu . Bu yüzden kursu aradım bana eğitimin geçen hafta yapıldığını söylediler ki haber de verilmedi şahsıma bu değişiklik , ve direksiyon eğitim gün sayısını 5 günden 4 güne düşürmüşler , yarın yüzyüze soracam bakalım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dodin -- 5 Aralık 2014; 11:41:49 >

• saskinbakkal surucu kursu olabilir bugun direksiyon sinavi var ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: kili0liv12345

saskinbakkal surucu kursu olabilir bugun direksiyon sinavi var ama
    hiç motora binmediysen işin çook zor hocam
  • sshyzhe kullanıcısına yanıt
    Hocam kolaya kaçmak gibi bir amacım yok zaten , ama annemizin karnındaki kursu kaçırdığım için özür dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dodin

Hocam kolaya kaçmak gibi bir amacım yok zaten , ama annemizin karnındaki kursu kaçırdığım için özür dilerim

sen bilirsin okadar kolay bişey deyildir
  • quote:

hayatımda ilk kez motora ehliyet kursunda bindim. tek seferde aldım.
    bisiklet ve araç kullanıyorsanız pek sıkıntı yok
  • Şu an direksiyon sınavda gözetmenim.

Artık şehir içinede sokuyoruz sürücü adaylarını.Biz arkalarından takip ediyoruz.

Araç ve bisiklet sürüyorsanız rahat alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

quote:

araba kullanmayı bilen kişi trafik tecrübesi oldugundan motosikletle biraz pratik yaptıktan sonra sıkıntı çekmez, geriye sadece bolbol pratik yapmak kalır. Bende hiç tecrübem olmamasına rağmen bir haftada öğrenmiştim sürmeyi, ilk kullanmalarımda vs cok sıkıntı yaşadım devirmedim ama cok altımdan kacacak gibi oldu yada ön kaldırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

Orijinalden alıntı: individual

quote:

araba kullanmayı bilen kişi trafik tecrübesi oldugundan motosikletle biraz pratik yaptıktan sonra sıkıntı çekmez, geriye sadece bolbol pratik yapmak kalır. Bende hiç tecrübem olmamasına rağmen bir haftada öğrenmiştim sürmeyi, ilk kullanmalarımda vs cok sıkıntı yaşadım devirmedim ama cok altımdan kacacak gibi oldu yada ön kaldırdım.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler değerli fikirleriniz için

O zaman yarın belgeleri topluyorum salı günü bir kursa kayıt oluyorum

• a2 ehliyeti olanlar b sınıfı ehliyet alırken sınava giriyor mu?
  • A2 ehliyet alma sürecini şuan yaşıyan biri olarak ;

B sınıfı ehliyeti olanlar a2 için kursa yazılıp, yazılı sınava girmiyorlar.Direksiyon sınavına giriliyor. Ama bilginiz olsun direksiyon sınavı hiç basit değil deniyor. Salolom 8 çizme rampa ve trafikde sürüş yapılıyor. Kurs ücretleri istanbulda a2 için 400 450 arası 35 tl direksiyon sınav ücreti(bazı kurslar 50 tl diyor resmi olarak 35 dikkat edin 50 diyenle anlaşmayın bence) 200 tlde vergi.

Arkadaşlar bende motor tecrübesi hiç olmayan biriyim daha fazla tecrübe için geçtiğimiz haftaki sınava özellikle girmedim 1 2 hafta daha pratik yapmak istiyorum. Motor kullanmak zor değil ilk kullandığımda ite kaka sürdüm 2.sinde daha rahattım yapılamayacak bişey değil dediğim gibi pratik önemli. Trafikde araç kullanmış olmanın + ve - leri var. Trafiği bilmek nerden araç çıkabilceğini tahmin etmek yavaşlama süreleri bunlar hep +. - kısmı ise (bence) aracın vites mantğı ve fren mantığıyla motorun bambaşka olması. Bu 5 yıldır İstanbul trafiğinde araç kullanan benim kafamı allak bullak etti. Hepsi bambaşka bu sebepten ötürü ilk defa motor kullanıcak arkadaşlara önerim vitessiz motor kullanmalar. Bu benim nacizane önerimdir bende çok istesemde bir süre chopper motoru erteleyip 125 cc bir scooter alacağım.

Bütün bunların akabinde arkadaşlar lütfen ekipmansız motor kullanmayın, hiç birşey sağlığınızdan daha değerli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: isodessa

A2 ehliyet alma sürecini şuan yaşıyan biri olarak ;

B sınıfı ehliyeti olanlar a2 için kursa yazılıp, yazılı sınava girmiyorlar.Direksiyon sınavına giriliyor. Ama bilginiz olsun direksiyon sınavı hiç basit değil deniyor. Salolom 8 çizme rampa ve trafikde sürüş yapılıyor. Kurs ücretleri istanbulda a2 için 400 450 arası 35 tl direksiyon sınav ücreti(bazı kurslar 50 tl diyor resmi olarak 35 dikkat edin 50 diyenle anlaşmayın bence) 200 tlde vergi.

Arkadaşlar bende motor tecrübesi hiç olmayan biriyim daha fazla tecrübe için geçtiğimiz haftaki sınava özellikle girmedim 1 2 hafta daha pratik yapmak istiyorum. Motor kullanmak zor değil ilk kullandığımda ite kaka sürdüm 2.sinde daha rahattım yapılamayacak bişey değil dediğim gibi pratik önemli. Trafikde araç kullanmış olmanın + ve - leri var. Trafiği bilmek nerden araç çıkabilceğini tahmin etmek yavaşlama süreleri bunlar hep +. - kısmı ise (bence) aracın vites mantğı ve fren mantığıyla motorun bambaşka olması. Bu 5 yıldır İstanbul trafiğinde araç kullanan benim kafamı allak bullak etti. Hepsi bambaşka bu sebepten ötürü ilk defa motor kullanıcak arkadaşlara önerim vitessiz motor kullanmalar. Bu benim nacizane önerimdir bende çok istesemde bir süre chopper motoru erteleyip 125 cc bir scooter alacağım.

Bütün bunların akabinde arkadaşlar lütfen ekipmansız motor kullanmayın, hiç birşey sağlığınızdan daha değerli değil
    Gelişim sürücü kursuna da yazılabilirsiniz. Youtube dan nasıl bir motosiklet eğitimi verdiklerine bakın. İyiler bu konuda.

• hipofiz H kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi yorumlar var gerçekten bu kurs hakkında , tek seferde almak önemli bu yüzden burayı tercih ediyorum , ilerde geri dönüş yaparım bilgi almak isteyen olursa
  • quote:

Hocam çok iyi yorumlar var gerçekten bu kurs hakkında , tek seferde almak önemli bu yüzden burayı tercih ediyorum , ilerde geri dönüş yaparım bilgi almak isteyen olursa
    İst and. yakasında ikamet ediyorum. B Sınıfı ehliyetim vardı A2 almak istedim sizin gibi. Tavsiye üzerine Gelişim Sürücü kursuna gittim gerçekten de çok memnun kaldım. Hatta benden sonra başka bir arkadaşım da B sınıfı ehliyet almak için kayıt oldu. Aldığı parayı hakeden işinin ehli insanlar.
  • Daha önce hiç motor sürmemiştim (Artçı olarak da hayatımda 1 kere binmiştim.) ,geçen ay gelişim sürücü kursundan belgelerimi aldım tek seferde sınavı geçtim
  • Ben yeni aldım bir ay falan oluyor b ehliyetim vardı motor kulanmayi biliyordum zaten sınavdan bir hafta önce cagardilar dubaların arasında iki tur attım bıraktım bilmeyenlerde vardı motoru kaldırmayanlar falan onlarda 3-4 turda alıştılar dubalarin etrafında donuyorsun bir platformun üstünden geciyorsun sonra trafiğe cikiyorsun trafik dedigimede bakma koy yolu gibi 2-3 araba görürsün anca en azından eskisehirde böyle bir süre varmış 30 dk onu doldurmak için 20 km hızı geçmedim zaten çabuk varirsan bir daha dönmen gerekiyor falan fişman bir ton is zaten kimseninde pek umrunda değil artık zorlaştı falan diyorlarda hikaye pekde bir zorluğu yok 20 km hızla ücra mahallelerin arka sokaklarında yapılan sınavla benim ana caddelerde trafiğin içindeki sürüsümü nasıl kestirecekler anladım sözün özü bunlar hep para tuzağı devlete para lazım sözde imzaladığım kâğıtlarda gece sürüsü yağmurlu hava sürüsü şehir dışı sürüsü falan yaptım ama hiç birini yapmadım 4 sene önce b ehliyetimi alirkende böyleydi 1 ay önce a2 ehliyetimi alirkende böyleydi pek bir degisiklik yok

• Charlot1 kullanıcısına yanıt
    Saol hocam bilgilerini paylaştığın için , benim için de kağıdın bir anlamı yok sonuçta yaptığın km kadar bilirsin , ama yasa işte yapacak birşey yok , rahatlattınız içimi
  • Hepinize merhaba,
    Öncelikle böyle bir konu açtınız için teşekkürler.

Bende ekim ayının ortalarında bir kurs yerine kayıt oldum. B ehliyetim var A2 almak istiyorum. Fakat ters giden birşeyler var gibi.

Ben ekim ayı ortasında kayıt olurken sadece direksiyon sınavına gireceğimi ve bu sınavın kasım ayı içerisinde olacağını belirttiler. Fakat düne kadar kurs yerinden hiç ses soluk çıkmadı ve telefon ettim. Bana telefonda kasım ayındaki sınavlara dahil olamadığımı, direksiyon sınavına aralık ayında girebileceğimi söylediler. Bu ne kadar doğru? Sistem nasıl işliyor? Bilenler anlatabilirse sevinirim.

Sanırım kurs yeri meb üzerinden bir giriş yapıyor ve sınav tarihi bu giriş sonrası belli oluyor. Bu giriş yapılmamış, unutulmuş, atlanmış olabilir mi? Benim durumumda olanlar var mı?

Birde 1 saat direksiyon eğitimi alacağımı, istediğim her 1 saatlik ek direksiyon eğitimi için 50 TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Bu bilgiler ne kadar doğru?

Bana toplamda 610 TL ye mal olacak A2 ehliyeti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panick666 -- 18 Kasım 2014; 8:09:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: panick666

Hepinize merhaba,
    Öncelikle böyle bir konu açtınız için teşekkürler.

Bende ekim ayının ortalarında bir kurs yerine kayıt oldum. B ehliyetim var A2 almak istiyorum. Fakat ters giden birşeyler var gibi.

Ben ekim ayı ortasında kayıt olurken sadece direksiyon sınavına gireceğimi ve bu sınavın kasım ayı içerisinde olacağını belirttiler. Fakat düne kadar kurs yerinden hiç ses soluk çıkmadı ve telefon ettim. Bana telefonda kasım ayındaki sınavlara dahil olamadığımı, direksiyon sınavına aralık ayında girebileceğimi söylediler. Bu ne kadar doğru? Sistem nasıl işliyor? Bilenler anlatabilirse sevinirim.

Sanırım kurs yeri meb üzerinden bir giriş yapıyor ve sınav tarihi bu giriş sonrası belli oluyor. Bu giriş yapılmamış, unutulmuş, atlanmış olabilir mi? Benim durumumda olanlar var mı?

Birde 1 saat direksiyon eğitimi alacağımı, istediğim her 1 saatlik ek direksiyon eğitimi için 50 TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Bu bilgiler ne kadar doğru?

Bana toplamda 610 TL ye mal olacak A2 ehliyeti.

Şahsen ben hangi direksiyon sınavına gireceğimin taahüdünü alarak kayıt yaptırdım , yaptırırken 27 Aralık sınavı olacağını konuştuk çünkü ocak ayında mezun oluyorum ve şehir değiştirme ihtimalim var , bu yüzden sizin durumunuz kurstan kaynaklı bir sıkıntıya benziyor , benim 350 tllik kurs bedeline kağıtta yazılan günlerdeki eğitimler ve seminer de dahilmiş , benden ücret talep etmediler 5 gün boyunca ( 9-4 o alandaki direksiyon eğitimlerine gideceğim ) , sizden saatbaşı 50tl talep etmeleri kötü bir kurs olduklarını gösteriyor bana sorarsanız.

• Evet bende acele ile yazildim. A2 ehliyet almaya karar verdim ve onume cikan ilk kursa yazildim.

Cok arastirsaydim vaz gecerdim cunku. Aceleci davranmak kotu oldu, motoru aldik, montu kaski pantolonu ayakkabiyi eldiveni aldik bekliyoruz valla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.