Şimdi Ara

B Ehliyeti ile Motor kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 150 cc vitesli bir motor almış bulunmaktayım. Şuan öğrenciyim stajımı tamamlayıp menzun olucağım inş. 15 gün sonra direksiyon sınavım var Allah kısmet edersede büyük ihtimal 20-25 gün sonra a2 ehliyetim elimde olacak. Motorun herşeyi tamam sigortası yok daha bugün aldığım için 15 gün kendinden sigortası varmış galiba bir iki güne yaparım bende zaten. Eskişehir'deyim sadece b ehliyetim var şimdi polis beni çevirse ne kadar para cezası yazar nelerle uğraşırım nelerden dolayı ceza yazar. İlginiz için teşekkürler..

Eğer buna benzer durum yaşayanlar paylaşırsa çokta güzel olur bizde tecrübe edinmiş oluruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtk -- 25 Haziran 2014; 12:07:38 >

• 3000 tl cezalardan fln bahsediyorlardı.. dikkatli olmakta fayda var.
  • yok yav o kadar da değil şuan ehliyetsiz 1,400 lira civarı onu biliyorumda. B ehliyetin varsa galiba ehliyet yetersizliğinden farklı bir ceza uyguluyorlarmış onu öğrenmeye çalışıyorum.
  • 1 ay daha sabret neden kullanıyorsun ki. Sadece ehliyet yetersizliğinden ceza yazarlar oda nekadardır bilgim yok
  • 300 lira kullanana 300 lira ruhsat sahibine ve çekici ücreti derken 700-750 gibi bi ceza yersin.
    Ayrıca adına dava açılacak ve 1-2 ay arası hapis cezası istenecek sicilin temizse 1500 tl para cezasıyla kurtulursun.
    700'de önceden vardı. 2200tl toplam ceza.
    10-15 gün için bu kadar para ödemeye deymez hocam.
  • ruhsat üstüneyse 1.500 tl üstüne deyilse ruhsat sahibine 1.500 tl sanada 1.500 tl
  • paylaşımlarınız için teşekkürler. Yani ceza konusunda b ehliyetin olması hiç bir işe yaramıyor mu? Sınavı riske atmamak sürmek istiyorum birazda duramıyor insan süresi geliyor. Otopark 1 aylık üyelik aldım orda yatacak motor :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtk

paylaşımlarınız için teşekkürler. Yani ceza konusunda b ehliyetin olması hiç bir işe yaramıyor mu? Sınavı riske atmamak sürmek istiyorum birazda duramıyor insan süresi geliyor. Otopark 1 aylık üyelik aldım orda yatacak motor :(

B sınıfı ehliyetiniz olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Olayın maddi boyutunu geçtim. Ne sizin canınız yansın ne de bir başkasının canı yansın. Ehliyetinizi alın, hatta gidin iyi bir eğitim alın öyle trafiğe çıkın.
  • 1500 tl sana 1500 tl motor sahibine ve ayrıca motoru bağlarlar almak içinde otopark ücreti ödersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T
    B sınıfı ehliyetiniz olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Olayın maddi boyutunu geçtim. Ne sizin canınız yansın ne de bir başkasının canı yansın. Ehliyetinizi alın, hatta gidin iyi bir eğitim alın öyle trafiğe çıkın.

Anladım. Uzun zaman scooter kullandım trafik tecrübesi vs. var da vitesli tecrübem yok kursta dandik vitesi 2'ye takıyor hoca onlarca kişi olduğundan herkez bir tur atıyor sonra bırakıyor kursta öğrenmem imkansız. Özel ders aldımıda çok paraya gelir öğrenciyim sonuçta istesemde olmaz parasızlık :) Trafiğin olmadığı yerlerde öğrenmek istiyorum işte oraya gidip gelene kadar yolda yakalanırsam yada orda yakalanırsam die çok korkuyorum mağlum eskişehir polisleri halden anlamazlar. Görüşlerin için teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

1500 tl sana 1500 tl motor sahibine ve ayrıca motoru bağlarlar almak içinde otopark ücreti ödersin

Diğer arkadaş motor sahibi sen isen tek sana 1500 diyor öyle demi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

1500 tl sana 1500 tl motor sahibine ve ayrıca motoru bağlarlar almak içinde otopark ücreti ödersin

Diğer arkadaş motor sahibi sen isen tek sana 1500 diyor öyle demi?

Öyle de riske girme derim sen kendine guvenebilirsin motor iyi kullanırım diye ama biri gelir sana vurursa bütün masraflar sana patlar

• Arkadaşlar araştıra araştıra bir sürü şey buldum ama sonunda sağlam bir kaynak buldum şoförler odasının sayfasında bütün anayasa maddeleri yazıyor beni ilgilendiren 39/1a maddesi. Yetersizlik vs her olayda 1400 lira ceza alınıyor eğer araç sahibi başkası ise bir o kadar da ona yazılıyormuş. Ne kadar vahim bir durum evlat acısı gibi koyar adama. Kaynak için link altta.

http://tsof.org.tr/cezarehberi.php?ceza_puan_secenek=&ceza=39%2F1-a&secenek_al_butonu=Ceza+Maddesi+%DD%E7eri%F0i

• niye böyle sorular sorulur ki? kırmızıda geçsem ceza yazılır mı gibi aynı şey. (Son zamanlarda fazlaca kırmızıda geçiyorum dikkat etmem lazım ,)

Sıklıkla karşılaştığım durum şöyle : sahil yolu gibi rahat güzergahlarda yaya geçitlerinde ışık var, yaya karşıya geçmek için düğmeye basıyor ondan sonra araçlara kırmızı yanıyor, fakat yayaya yeşil yanma süresi bazı noktalarda çok uzun, yaya düğmeye basıyor ama bakıyor yol boş karşıya geçip gidiyor, ardından araçlara kırmızı yanıyor karşıya geçen yaya olmadığı halde mal gibi bekleme durumu oluyor isyanım bunadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 27 Haziran 2014; 9:58:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

niye böyle sorular sorulur ki? kırmızıda geçsem ceza yazılır mı gibi aynı şey. (Son zamanlarda fazlaca kırmızıda geçiyorum dikkat etmem lazım ,)

Sıklıkla karşılaştığım durum şöyle : sahil yolu gibi rahat güzergahlarda yaya geçitlerinde ışık var, yaya karşıya geçmek için düğmeye basıyor ondan sonra araçlara kırmızı yanıyor, fakat yayaya yeşil yanma süresi bazı noktalarda çok uzun, yaya düğmeye basıyor ama bakıyor yol boş karşıya geçip gidiyor, ardından araçlara kırmızı yanıyor karşıya geçen yaya olmadığı halde mal gibi bekleme durumu oluyor isyanım bunadır.

Ben ceza yer miyim? demiyorum ki ne kadar yerim diyordum :) Arkadaşımda sen gibiydi devamlı kırmızıda geçerdi yol boş die mobeselerden yakalamışlar yazmışlar cezayı şimdi sarıda bile geçmiyor :D

• umtk U kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun..
    Sonunda muradınıza erdiniz....Makinayı almışsınız....
    Güle güle binin,tekeriniz düz bassın...

SS yüklemeyi yoğunluktan unuttunuz sanırım....
    Bekliyoz 2 yakışıklının SS 'lerini....
  • quote:

quote:

niye böyle sorular sorulur ki? kırmızıda geçsem ceza yazılır mı gibi aynı şey. (Son zamanlarda fazlaca kırmızıda geçiyorum dikkat etmem lazım ,)

Ben ceza yer miyim? demiyorum ki ne kadar yerim diyordum :) Arkadaşımda sen gibiydi devamlı kırmızıda geçerdi yol boş die mobeselerden yakalamışlar yazmışlar cezayı şimdi sarıda bile geçmiyor :D

Eds yerleri belli oralarda duruyoruz tabi. Mobese güvenlik amaçlı kameradır, trafik cezası kesilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

quote:

quote:

Eds yerleri belli oralarda duruyoruz tabi. Mobese güvenlik amaçlı kameradır, trafik cezası kesilmez.

Alıntıları Göster

biz nasıl yedik peki

expert****or yakın zamanda atıcam inş. aşırı yoğunum bu aralar fotoğraf çekmek aklıma gelmiyor :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.