Şimdi Ara

B.sayarı açınca ekrana görüntü atmıyor;resete basınca geliyor.Acil Yardım!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunlardan sıkıldım..Şimdi de başka bir sorun,çözemedim..Bilgisayarı açınca ekrana görüntü atmıyor,tahmin edebileceğiniz üzere ışığı yanıyor;ama kendini "stand by" durumuna alıyor,ışığı yanıp sönmeye başlıyor.Fakat bu süreçte,hdd gürültülerinden ve anakart üzerindeki ışıklardan anlaşaılıyor ki sistem masaüstüne geçmiş bile!!!Yaptığım tek şey kasada "reset" tuşuna basmam ve işte o anda tekrar görüntü atıyor ekrana sistemi yeniden başlatırken.Bazen kasada güç düğmesine basmak da işe yarıyor,ama her zaman değil.İşin kötü yanı bunu her zaman yapmaması,kafasına göre oluyor bu sorun.Fakat sorun anakart ve ekran kartını değiştirmemle başladı ve ramleri...Önce PSUdan şüphelendim,350watt FSP güç kaynağım vardı ve bu sorunlar başlayınca yetersiz mi acaba,kaldıramıyor olabilir diye düşündüm.Aklıma ramlerden olma ihtimali de geldi ve memtestle test ettim,hiçbir hata vermedi.Sonuçta gittim 500Watt FSP Blue Storm aldım ve bir baktım yine aynı sorun devam ediyor!!!Sonuçta PSUdan kaynaklı değil galiba.Ramleri de elimden geldiğince test ettim.Orda da sorun yok gibi.Elbettte bağlantıları da kontrol ediyorum,sorun yok.Anakartın son biosu ve tüm bileşenlerin son sürücüleri yüklü vs...Bu sorunu yaşamış ya da sorun hakkında bilgi,öneri vs olan arkadaşlar acilen yardımınızı bekliyorum.Bu arada,sistem masaüstüne geçtikten sonra reset vs. gibi sorunlar yok..

Bileşenler:AMD64 soket939 3200+,DFI NF4 Ultra-D,Twinmos 2*512 ddr400 1a4t,Palit 6600GT,500Watt Fsp PSU vs...

• Selam

Mönitörün kablosunu kontrol et ekran kartı girişine tam oturmuş mu bak ve ekran kartı girişindeki pinlere bak yamulma var mı diye bunlarda sorun yoksa ilgisayarını kapat ve fişini çek ekran kartını çıkartıp yeniden tak ve slota tam oturduğuna emin ol. Bu da olmazsa Biosun ayarlarını biryere kaydet ve bios pilini çıkartıp yeniden tak. Sonra sonucu belirt.Kolay gelsin.
  • ssayin72 arkadaş,öncelikle hemen yanıt yazdığın için teşekkürler.Açıkçası sorun 1haftaya yakın sürdüğü için bunları zaman zaman yapmıştım,ama sen yazınca bir kez daha kontrol ettim.Giriş pinlerinde yamulma ya da kırılma yok,tam olarak oturuyor ekran kartı girişine.Ekran kartını da söküp tam oturacak şekilde slota yeniden taktım ve hatta bios pilini söküp taktım;ama nafile...Yine görüntü atmadı ilk seferinde,ancak resetleyince görüntü attı.Kafayı sıyıracam valla,acil yardım arkadaşlar lütfen!!!
  • Dostum sorunun Psu dan olabilceğini yazmışsın Psu yetmeseydi bilgisayarın durduk yere kapanırdı. İmkanın varsa başka bir ekran kartını takıp dene derim sorun ekran kartından kaynaklanıyor. Büyük ihtimal.
  • Haklı olabilirsin,ama bunu da ne bileyim resetleyip düzelince pek ihtimal dahilinde tutmamıştım;bulabilirsem başka bi kartla deneyeceğim.Teşekkürler.
  • makinene overclock yaptıysan ondan olabilir.
  • Aynı sorunla bende hala uğraşıorum.İki sistem ve aynı sorun vardı iş yerinde.Birini bios güncellemesiyle çözdüm artık yapmıyor ama diğeri hala aynı.Anakartlar Gigabyte IG1000MK vga onboard.Ekran kartı takıp denedim,ram,psu,işlemci hepsini tek tek denedim ama diğeri hala aynı.Sıkıldım artık ilk açılışta bios'a giriorum hemen F10 yapıp çıkıyorum kararma olmuo ama geçici bi avunma yöntemi.İkincisini çözebilirsem yazıcam sana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence ekran kartı gıbı gozukuyor.sonucta ısletım sıstemınde bı hata yok psu dan olması ımkansız yukarıda arkadas acıklamayı yapmıs zaten ram lerı sen test etmıssın buyuk bı ıhtımal ekran kartıdır.oda olmassa bska bır amd ıslemcıyle dene buyuk bı ıhtımal bu ıkısınden bırındendır.
  • Yanıtlar için teşekkürler.Ekran kartımı başka bir sisteme taktım,o sistemde sorun olmadı;ama o sistemdeki ekran kartını da kendi sistemime taktım sorun yapmadı.ekran kartı olma ihtimali de yok oldu gibi.hala çözüm arıyorum,yardımınızı bekliyorum.

Bu arada sistemde o\c yok,default ayarlarda kullanıyorum tüm bileşenleri.
  • eskiden bu tip sorunlar hardisk devir hızının siteme yetişememesinden olurdu ancak şimdi böyle sorunlar yok...

yanlız aklıma gelen tek şey monitörün aynı şekilde görüntü tazeleme açılış hızı olabilir diyorum...bir ihtimal...
  • Arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler..Şu ana kadar imkan dahilindeki denemelerim sonucunda bir arpa boyu ilerleme kaydedemedim.Yaklaşık 7-8 saattir arkadaşımın ekran kartı takılı olarak kullanıyorum sistemi ve defalarca kapatıp açmama rağmen bahsettiğim hata oluşmadı.Fakat aynı şekilde,arkadaşım da benim ekran kartımı kendi siteminde kullanıyor saatlerdir ve o da defalarca kapayıp açmış sistemi,sorun olmamış.Bu durumda sorunun nedeni olarak gördüğüm ekran kartı da aklandı gibi...Ben de çözümsüzlükten bitap düşmüş durumdayım bu saatte.Ekran kartının da sorunsuz gibi görünmesi işi iyice içinden çıkılmaz bir hale soktu.Cidden bunalmış durumdayım,sizin başka bir öneriniz varsa hemen dikkate alacağım!
  • dun buna benzer bir sorunda ben yasadım.2 el bir monitor aldım..monitor u onboard ekran kartı olan bi arkadasın bilgisayarına takınca aynı dedigin hatayı veriyor.kendime ait 2 bilgisayara takınca hiç bir sorun vermiyor.baska monitorlerlede sorunum yok.o bilgisayarda donanımsal bir hata oldugunu dusunuyorum.harddisk ile ilgili oldugu kanısındayım.çünkü arasıra instal yapartken veya buyuk verileri kopyalarken gecikmeli yazma hatası veriyor.sorun harddiskin kendinden olmayabilir.ama donanımın bir yerinde harddiskten gelen bilgiler duraksıyor.ki bilgisayarlar acılısta asırı harddisk kullanırlar.
  • Sana şöyle bir tavsiyem olcak arkadaşının monitörünü al ve kendi bilgisayarına tak dene tabiki ekran kartıda senin ki olcak sadece monitörü değiştir dene bakalım bi o kalmış...
  • eger monıtorun menu sunden yenıleme hızını degıstırebılıyorsan.... onu dusurmeyı dene...
  • ARKADAŞIM BENCE MONİTÖRÜN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ KALDIRMIYOR
    SEN İYİSİMİ MAKİNAYI GÜVENLİ MODDA AÇ VE EKRAN KARTININ DRİVERİNİ KALDIR TABİ PROGRAM EKLE KALDIRDAN SOFTWARE NİDE KALDIR SONRA EĞER MONİTÖRÜN ESKİ İSE ESKİ Bİ DRİVER YÜKLEMEYİ DENE
  • Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkürler.Monitörüm Samsung 957MB ve 1920*1440 çözünürlüğü destekliyor,şu an 1280*1024 kullanıyorum.Hala arkadaşımın ekran kartı takılı ve o saatten beri sorun tekrarlamadı;ama dediğim gibi arkadaş da benim ekran kartını kullanıyo,o da sorun yaşamamış.Sinirden öyle bir noktaya geldim ki,artık sorun olsun diye dua edecem nerdeyse!Bu bela sorunu da bsayarı her açışta yapmıyor,sorunun kaynağını bulmak zorlaşıyor,başıma gelen kaçıncı "kanıtlanması zor sorun" hatırlayamıyorum artık.Bu akşama kadar ya da yarına kadar bu kartı kullanıp sonra yine benim kartı takacağım,o zamana kadar sorun yapmazsa yine bir kısır döngü.İlginiz için teşekkürler.Gelişmeleri yazacağım.
  • Kısırdöngü ve çözümsüzlük ve de çaresizliğim perçinlendi...

2gündür ben arkadaşımın MSI NX6600 Diomand PCI-E ekran kartını kullanıyordum ve yaklaşık 20-30 kere sistemi açıp-kapamama rağmen asla bu bahsettiğim sorunu yapmamıştı;arkadaşım da bu geçen sürede benim Palit 6600GT ekran kartımı kendi siteminde kullandı ve o da aynı sayıda açıp-kapama işleminde bulundu;ama o da bu sorunu yaşamadı.Bugün kartları değiştik ve ben kendi kartımı taktım yine ve daha ilk açışta aynı sorunu yaptı!Yani yine ekrana görüntü atmadı.Sorun ekran kartıyla alakalı,ama tam olarak ekran kartı demek de mümkün değil,zira arkadaşta sorunsuz çalıştı benim kart.Artık çıldırma seviyesine geldim,yardım edin lütfen.
  • Biosu resetle, görüntü gelicektir, bios ayarlarını yap sonra biosu update yap
    Düzelicektir.

Anakart kaynaklı bi sorun bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 30 Nisan 2005, 17:43:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur_oc

Sana şöyle bir tavsiyem olcak arkadaşının monitörünü al ve kendi bilgisayarına tak dene tabiki ekran kartıda senin ki olcak sadece monitörü değiştir dene bakalım bi o kalmış...

Bunu denedinmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.