Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
364.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lamelli cam tavan sorun. Ben de gecen yaz ön ruzgar saptirici ayağı kirilmisti. Izmirde ozelde bu isin profu olmus bir ustaya yaptirmistim. Bende boyle bir sorun olmamusti. 1100 tl vermistim. Sonra b200 e terfi edince lamelletden kurtulmustum. Lameller mika oldugundan cok sıkma sonucu kirilmis olabilir. Yetkili servis çözer umarim. Torpidoya gelince bende yoktu. Zaten sonradan yapulmus gibi duruyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunay84

Bir sorum daha olacak. Bluetoothla telefonu eslestirerek bluetooth uzerindan sarki dinleyebiliyormuyuz

Eski aracımda engineering menü ( telefon kapatma tuşuna ve 1 tuşuna ve # tuşuna aynı anda 10 sn boyunca basılı tutunca açılıyor) üzerinden bluetoothdan müzik dinlemek özelliğini aktive etmiştim.

B'de USB yeterli o yüzden hiç kurcalamadım.
  • Serkan bey eski aracinizda b serisimiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

Serkan bey eski aracinizda b serisimiydi.

2011 c180 komp.dü. Bir süre iki aracı birlikte kullandık fakat fazla kullanılmayınca c yi sattım.

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessie pinkman -- 12 Temmuz 2015; 16:37:33 >

• Arkadaşlar aracımdaki audio 5 teybe aux bağladım. ama aux moduna giremiyorum. aux'u kullanabilmek için hangi tuşa basmam gerekiyor. yardımınızı bekliyorum.
  • Bir soruda benden. Bende 2012 B200 sport var. Süspansiyonu çok sert geliyor yoldaki tüm darbeler direk içerde buna bir çözüm bulan var mı?
    İkinci soru: Durağan halden kalkışlarda hafif bir duraksama oluyor, şanzımandan dolayı zannediyorum, bu normal mi?
    Teşekkürler.

• Bence eski kasa b serisine gore sport sudpsiyon daha yumusak. Iki seriyide kullanan biri olarak soyluyorum. Kalkislara gelince eco modda olur. Ancak sport modda olmaz.sport mod gaz tepkilerine hemen cevap verir. En azindan benim b200 de böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: H1SOKA

Bir soruda benden. Bende 2012 B200 sport var. Süspansiyonu çok sert geliyor yoldaki tüm darbeler direk içerde buna bir çözüm bulan var mı?
    İkinci soru: Durağan halden kalkışlarda hafif bir duraksama oluyor, şanzımandan dolayı zannediyorum, bu normal mi?
    Teşekkürler.

Süspansiyon bence de (bu tarz bir otomobil için) gerçekten sert ama araçtaki sertlik büyük oranda ince yanaklı run flat lastiklerden kaynaklanıyor.

Çözüm (naçizane): Süspansiyona müdahale şansınız yok. Yapılabilecek tek şey run flat lastikleri çıkarıp yerine yumuşak hamurlu (michelin primarcy 3 gibi) bir lastik takmak. Bununla birlikte 225 45 17 olan lastik ebadını 215 50 17 ile değiştirirseniz yanak yüksekliği bir parça artar ve birazcık daha konfor elde edersiniz (denendi) veya 16 inç e düşürüp 205 55 16 (ROF olmayan) lastik kullanırsınız. Yedek lastik olmadığından yanınızda ya tamir kiti veya da köpük taşırsınız.

Bu araçların ilk serileri alçaltılmış spor süspansiyon ile gelmiş sonradan alçaltıllmış konforlu spor süspansiyon adı altında gelmeye başlamış. Aynı platformda üretilen diğer seriler de aynı şekilde sert. Belki makyajla birlikte biraz yumuşatılmış olabilir.

Bahsettiğim şekilde %20-%30 oranında bir iyileşme sağlayabilirsiniz ancak ROF olmayan lastiklerle yedek laştik olmadan dolaşmak bir risk.

Kalkıştaki duraksama ise -arkadaş da bahsetmiş zaten- tamamen normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessie pinkman -- 15 Temmuz 2015; 16:02:11 >

• tuna23 kullanıcısına yanıt
    Aynen bendede eco da oluyor normal mi diye sorayım dedim.
  • Lastikleri değiştirmeyi deneyeceğim. Benimki muhtemelen konforlu olmayan ilk seriden çünkü gerçekten çok sert. Alalı 4 bin km oldu hala alışamadım :)
  • Ben lastiklere kıyamayıp 30.000 km sabrettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: H1SOKA

Lastikleri değiştirmeyi deneyeceğim. Benimki muhtemelen konforlu olmayan ilk seriden çünkü gerçekten çok sert. Alalı 4 bin km oldu hala alışamadım :)

215 50 17 çok sürümü olmayan bir ebat o yüzden bayilerde biraz pahalı internet üzerinden daha uygun fiyata bulunabiliyor.
  • Arkadaslar benimki 2013 sonu trafiğe çıkmış. Belki de konforlu sport süspansiyon olduğundan bana rahatsızlık vermiyor. Virajlara agresif girmeyecekseniz bence 215/50/17 den ziyade, 205/55/16 daha konforlu olur. Kışlık lastikleri 17 janta göre alin zaten yumusak olduklarindan sorun olmaz. Yazliklari da 16 jant alin. Sök tak yaparsiniz balans derdiniz olmaz. Benim de nacizane fikrim bu. Allaha emanet olun. Hayırlı bayramlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

Arkadaslar benimki 2013 sonu trafiğe çıkmış. Belki de konforlu sport süspansiyon olduğundan bana rahatsızlık vermiyor. Virajlara agresif girmeyecekseniz bence 215/50/17 den ziyade, 205/55/16 daha konforlu olur. Kışlık lastikleri 17 janta göre alin zaten yumusak olduklarindan sorun olmaz. Yazliklari da 16 jant alin. Sök tak yaparsiniz balans derdiniz olmaz. Benim de nacizane fikrim bu. Allaha emanet olun. Hayırlı bayramlar.

Haklısınız fakat bu kez de görüntüden feragat etmiş olunuyor. Araba yüksek olduğundan 16 küçük kalıyor. Bence 17 bile arabaya göre küçük fakat Türkiye şartlarında sert süspansiyonlu ve ince yanaklı run flat lastikli araba kullanmakta da sıkıntılı.

Orta yolu bulmak lazım.

• aracım 2008 b 150. buğün yaklaşık 100 km yol yaptım arabayı park ettikten sonra altına bakma gafletinde buldum.aracın altından sıvı damlattığını gördüm.peçeteyle baktığımda suya benziyordu klimadan çıkan atık suyun tahliyesi olma ihtimali aklıma geldi sizce ne olabilir
     B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

• arkadaşlar 17" aracımın lastikleri.ön ve arka lastikler için uygun basınç nedir?
    bir de 2006 model aracımda lastik basınç sensörünü bir türlü tekrar devreye alamadım.bilen var mı?
  • Bence de klima suyudur. Daha olmadı radyatör deposunu kontrol edin seviye farki varsa o zaman baktirirsiniz.

• Mesut bey 17 inch lastiğe 32 veya 34 hava basiniz. Basinc sensorunu arac hareket halindeyken menüden tekrar baslatabilirsiniz. Daha onceki saufalarda anlatilmisti.

• Bayram tatili yakıt verilerimi paylasayım..Aracın yakıt verilerine takılıp almayan kalmasın zira :)
    Bu boyutta,agırlıktaki bir arac için gercekten cok cok iyi değerler elde ettim..Üstelik yakıt kaygısı gütmeden yapılan yolculukta.Malum yollar zaten bayram boyunca kalabalıktı.Tüketim uzun süre 5,5 lt lerde gezdi, istanbula yaklasınca 5,6 oldu,eve vardım,(beylikdüzü) tam kapı önünde 5,7 oldu :)
    Eşimin yarı otomatik mitsubishi colt cz3 ü var, nerdeyse onunla aynı tüketti...
     B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin uzun -- 22 Temmuz 2015; 16:59:27 >

• Ustam doğrudur,lütfen kusura bakmayın daha tüm sayfaları okuyamadım.
    Tam olarak ön ve arkalara ne yapayım söylerseniz çok sevinirim.Ağustos başı 2000km yol yapacağım kısmetse, yolda lastiklerle uğraşmak istemiyorum.Anlayışınız için teşekkürler.
    Sensör ayarına gelince de hep park halinde yapmaya çalışıyordum,yarın deneyeceğim.
    Tekrar çok teşekkürler..

@tuna23
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.