Şimdi Ara

B12 ve b grubu vitaminleri eksik olanlar içeri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Senelerdir bende olan yaşadığım sorundur arkadaşlar. İlaç kullansam bile fayda etmemiştir. Senelerce yanlış beslenme sonucu bağırsak bakteri düzeni biraz bozulduğu için olabilir sebebi tam olarak emin değilim "bağırsak mide iliskisi iste"

Şimdi ilaç kullanmayı bıraktım benim değerlerim hemen dibe düşer normalde ama beslenme ile bunun üstesinden gelebilirsiniz. 20.yy da b12 eksikliği yaşayanları karaciğer vs sakatat yedirerek iyileştiriyorlarmış aslında normale dönüyormuş insanlar. Tabi o zamanın bir dana karaciğeriyle günümüzün güneş görmeyen kapalı alanlarda samanla ilaçla geliştirilen dana karacigeri bir olamaz ( vegan ve vejeteryanlardan af diliyorum.)

Şimdi bu bir tercihtir tabi ama eninde sonunda hayvansal bir protein sakatat yenilmesi gerekiyor ki vücut o vitamini vitaminleri yerine koyabilsin. Ama! Sorunumuz biraz daha büyük? İlaca rağmen tüm bunlara rağmen b12 değeri yine düşüyor öyle mi?

Yapmanız gereken şey çok basit arkadaşlar (tabi önce doktorunuzla konuşmak) bildiğimiz nane, hani tarhana yemeklerinin üzerine nane yakılır ya hani hasta olunca nane limon kaynatılır?

Evet nane'den bahsediyorum, siz o naneyi kaynatmadan yakmadan az biraz yemeklere atacaksınız. Pişirmek yok çay olarakta içebilirsiniz ama kaynatmadan sadece sıcak suda demleyerek.

Tek başına bu bir işe yarayacak mı peki derseniz? Hayır. İlk önce süt ve süt ürünlerini etle birlikte tüketmeyin ayrı zamanlarda. Beslenmenize dikkat edin bol yeşillik tüketin yani sağlıklı beslenme. Unutmadan son olarak nane ve karabiberi aynı anda kullanmayın. Karabibere bir müddet ara verin veya arada sırada yemeklere koyabilirsiniz. Karabiber ve nane birbirine çok zıt baharatlar zaten ikisini birlikte tüketince dilde uyuşma olduğunu çoğumuz biliyoruzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnrysn -- 4 Mart 2022; 1:6:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.