Arkadaşlar b450 olan kart daha kapsamlı rgb ve 3 ade pwm fan girişi var. 4 slot ram girişi var. Bende ise argb olmayan fanlar ve 1 slot 16gb ram var. Zaten kasayı yere koyan adamım. B450 olan kartta bios flash sonrası sorun çıktı garantiden yaptırdım. O sırada incehesapta indirim vardı prime a520m-e aldım. Daha güncel ancak o.c. kabiliyeti düşük bir anakart. Ben o.c. zaten yapmayı düşünmedim hiç 3500x işlemci var. Sizce hangisini kullanmak daha sağlıklı olur ? Ekran kartı yükseltmekte vs sıkıntı çıkar mı ? 32gb ram yetersiz geleceği bir oyun olur mu 2-3 sene içinde ? Biri eski chipset biri yeni ama bilemedim... Asus prime b450 plus Asus prime a520m-e < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 23 Aralık 2020; 0:59:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
B450 vs A520: Hangisi Senin İçin En İyisi?
Bir bilgisayar sistemi kurmayı düşünüyorsan, anakart seçiminin hayati bir rol oynadığını bilmelisin. B450 ve A520 anakartları, bütçe dostu ve orta sınıf sistemler için iki popüler seçenektir. Hangisinin senin için en iyi olduğunu belirlemek, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır.
Özellikler ve Farklılıklar
B450 ve A520 anakartları, AMD'nin AM4 soketini kullanır ve Ryzen işlemcileri destekler. Ancak bazı önemli farklılıkları vardır:
- Yonga Seti: A520, daha yeni bir yonga setidir ve B450'den daha az özellik sunar.
- PCIe Şeritleri: B450, daha fazla PCIe şeridi sunar ve bu da daha fazla genişletme seçeneği sağlar.
- USB Bağlantıları: B450, A520'den daha fazla USB bağlantısı sunar.
- BIOS Güncellemeleri: A520 anakartlarının çoğu, B450 anakartlarına kıyasla daha sınırlı BIOS güncelleme seçeneklerine sahiptir.
Performans
Performans açısından, B450 anakartları genellikle daha iyi hız aşırtma yetenekleri sayesinde hafif bir avantaja sahiptir. Bununla birlikte, çoğu kullanıcı için bu farkı fark etmek zor olacaktır.
Fiyat
Fiyatlandırma açısından A520 anakartları, B450 anakartlarından genellikle daha ucuzdur. Ancak, daha düşük fiyat aralığı, daha az özellik ve daha sınırlı genişletme seçenekleri ile birlikte gelir.
Hangisi Senin İçin Uygun?
Hangisinin senin için doğru anakart olduğuna karar vermek, ihtiyaçlarına bağlıdır:
- Temel bir sistem kuruyorsan ve bütçe senin önceliğinse: A520 anakartı iyi bir seçim olabilir.
- Daha fazla genişletme seçeneğine, daha iyi hız aşırtma yeteneklerine ve daha fazla USB bağlantısına ihtiyacın varsa: B450 anakartını düşünmelisin.
Sonuç olarak, B450 ile A520 arasındaki seçim, özel ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. İhtiyaçlarını dikkatlice değerlendirerek, senin için en iyi anakartı seçebilirsin.