Şimdi Ara

anakartı ddr4 mü ddr5 mi almalı acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem diziyorum 13600k aldım oc yapmayacağım anakartı ddr4 mü ddr5 mi almalıyım arasında kaldığım cihazlar.

amazon
    Asus ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 Intel Z790 LGA1700 5333 DDR4 ATX Gaming Anakart (ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BH97W2N4/ref=asc_df_B0BH97W2N41668385800000/?tag=coa_row-20&creative=380333&creativeASIN=B0BH97W2N4&linkCode=asn

gaming.gen.tr
    ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI 5333MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/148516/asus-rog-strix-b660-a-gaming-wifi-5333mhzoc-ddr5-soket-1700-m-2-hdmi-dp-atx-anakart/

• Yapay Zekanın Yanıtı

DDR4 ve DDR5 Anakartları: Seçim Rehberi

Anakartınızın DDR4 mü yoksa DDR5 mi desteklediğini merak ediyorsanız, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacak faydalı bilgiler burada.

DDR4 ve DDR5 Arasındaki Farklar

DDR4 ve DDR5, farklı özelliklere sahip iki farklı bellek türüdür:

• Hız: DDR5, DDR4'e göre daha yüksek hızlar sunar ve daha hızlı veri aktarımı sağlar.
    • Kapasite: DDR5, DDR4'e kıyasla daha yüksek kapasitelerde mevcuttur ve daha fazla veri saklayabilir.
    • Güç Tüketimi: DDR5, DDR4'ten daha düşük güç tüketir ve bu da enerji verimliliğini artırır.
    • Pin Sayısı: DDR5, DDR4'ten daha fazla pin sayısına sahiptir ve bu da daha fazla veri yolu sağlar.

DDR4 mü DDR5 mi Seçmelisin?

Hangi bellek türünün sizin için doğru olduğuna karar vermek, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır.

• Oyun oynama, içerik oluşturma veya veri analizi gibi yoğun görevler için yüksek performans arıyorsanız DDR5 anakartı tercih etmelisiniz.
    • Daha mütevazı ihtiyaçlarınız varsa ve bütçe konusunda endişeleriniz varsa DDR4 anakartı sizin için yeterli olacaktır.

Sonuç

DDR4 ve DDR5 anakartları arasındaki farkı anlamak, bilgisayarının gereksinimlerine göre bilinçli bir seçim yapmana yardımcı olacaktır. DDR5 daha yüksek hız ve kapasite sunarken, DDR4 daha uygun maliyetli bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bütçe sınırınız yoksa DDR5 varsa DDR4 alın, aralarında ahım şahım performans farkı yok, DDR4 4000mhz+ ram alırsanız performans farkını daha da azaltabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 10 Şubat 2023; 18:7:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

4k oyunculuk için bakıyorumda ram hızının bir artısı olacakmıdır bana o yüzden bütçe sınırım pek yok açıkcası işlemcimi sattım bu gün baya para geldi sadece elimde 4 tane ddr4 ram var 3200 lük hiç olsun istemiyorumda pek 4k da yansımayacaksa doğrudan ddr4 alıp geçicem

• Oc yapmayacaksan 13400f alsaydın

pahalı anakart da almazdın

soğutucu masarafı da yapmazdın

elinde ddr4 bellek de varmış

7-8 bin tl cepte kalabilirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münebbih kullanıcısına yanıt

soğutucu var elimde hocam o yödnen şanslıyım 360 mm artic var

• amazon
    Asus ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 Intel Z790 LGA1700 5333 DDR4 ATX Gaming Anakart (ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BH97W2N4/ref=asc_df_B0BH97W2N41668385800000/?tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

bu anakartı aldım saolun dostlar ddr4 devam

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    DDR5 daha yeni teknoloji hem ileriye dönük olurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramlerle ilgili sorun yaşarsam şimdi amazondan aldım bilerek iade yapar ddr5 alırım hatta bütçeyi biraz daha arttırdım bu anakarttan memnun kalmazsam

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  

• DDR5 daha geleceğe yönelik bir tercih olur. Ben olsam DDR5 tercih ederim.

• 13600K alarak bitik bi sisteme yatırım,yanlış.

Bu yanlışın üzerine DDR4 lü,yine bitik bi anakarta 9250TL vermek,iki kere yanlış.

• gayet memnunum şuan 4k da fps farkı işime gelmedi ramlerim elimdeydi benim için mantılıydı gayet stabil ve performanslı şuan sistemim 2 nesil işlemci ve anakart masrafım olmaz artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.