Arkadaşlar merhaba mevcut anakartım üzerinde 3600 mhz ram ler ve 3500x bulunuyor Yeni bir işlemci almayı düşünüyorum ryzen 7 olması uzunca bir süre beni idare eder düşüncesindeyim sizce bu anakarta 5800x alırsam bir sorun yaşar mıyım? Resmi olarak anakarta 5800x desteği gelmiş görünüyor ayrıca sam desteği de var bu beta bios da ![]() |
B450 TOMAHAWK MAX İÇİN 5800X ALINABİLİR Mİ ?

-
-
Nick konu uyumsuzluğun olmasa alınabilirdi :)
-
Normal şartlarda sıfır sıkıntı güle oynaya kullanabilirsiniz ama forumun ultra xtreme bilgili kesimine kalırsan anakart 12v mosfetlerin yanar, kondansatörler patlar, kuzey-güney köprüsü sıcaklıktan erir falan fistan diye B550-X570 aldırırlar.
-
hocam o eskiden kalan bir marka fanboyluğuydu ancak şuan değiştim diyebilirim :)
Fikirleriniz benim için çok önemli bu anakart bu işlemci ile oyunda veya yükte 100 derece vrm sıcaklıklarına falan ulaşır mı ulaşırsa sıkıntı olur mu ?
-
İyi bir işlemci soğutucu kullan , işlemcini stok voltaj yerine daha kararı şekilde kullan , hiç bir sorun yaşamazsın :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarNormal şartlarda sıfır sıkıntı güle oynaya kullanabilirsiniz ama forumun ultra xtreme bilgili kesimine kalırsan anakart 12v mosfetlerin yanar, kondansatörler patlar, kuzey-güney köprüsü sıcaklıktan erir falan fistan diye B550-X570 aldırırlar.
Hocam ilginiz için teşekkür ederim açıkçası vrm için fazla da kaynak bulamadım 1 tane var onda da en iyi b450 sanırım bendeki kart gözüküyor
Birde 5800x i amd ryzen master üzerinden 100 watt ppt ile default halinden daha fazla performansa kavuşturan bir kullanıcı var açıkçası ppt nedir ne değildir bilmiyorum zararlı mı oyunlara etkisi nedir bilmiyorum sizden bu iki video üzerinden b450 tomahawk max ile 5800x in uyumunu özetlemenizi istiyorum Ayırca video da geçen b450m a pro max ile bende ki anakart vrm özellikleri sizce aynı mı ?
04:50 bahsettiğim kısım
-
alacağım soğucu sanırım bu olacak hocam normalde 240 lık bakıyordum ancak 360 lık olan 15 16 derece kadar farkediyor bu işlemci de sanırım pişman etmez beni fp oranına göre
10:40 da 64 derece de tutabildiğini söylemiş tabi yükte mi yoksa oyunda mı hiç bir şey anlamadım :)
-
Fiyat güzelmis, hayırlı olsun düşünmeme gerek yok herhangi birşey :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teoride sorunsuz kullanırsınız. Güzel karttır.
Pratikte nolur voltaj ayarı gerekirmi soğtabilir mi bişi demek zor.
Çok fazla ısınan işlemci deniyor 5800x için
800 tl ye almadığıma pişman olduğum aio coguar 360mm.
Fp oranı yüksek.
İşinizi görür diye tahmin ediyorum.
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama 5800x ne kadar gerekli onu düşünmek lazım. Çünkü fiyatı 5900x ile yarışıyor Türkiye'de.
-
Bence ddr5 bekle -
Ryzen 5600x + f/p kule tipi işlemci soğutucu + bitti gitti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama 5800x ne kadar gerekli onu düşünmek lazım. Çünkü fiyatı 5900x ile yarışıyor Türkiye'de.
hocam aslında sık sık pc değiştiren birisi değilim normalde i5 6600 işlemci kullanmıştım satıp 3500x e geçtim fakat çok da şahlandırdı diyemem sistemi.
Anakart sat yenisini al ddr5 bekle alder lake bekle vb düşünmüyorum. Alıyım önüme bakıyım 3 4 sene kanaatindeyim. Sadece 2800 liraya 5600x+ 500 tl soğutucu mu alsam dedim ama almışken 5800x olsun istedim. 5900x tamamen fuzeli benim için 8/16 uzunca süre yeter diye düşünüyorum. Umarım b450 tomahawk işimizi görür sıkıntıda yaşamak istemiyorum
-
Anakart Tier C 125A bir anakarttır yani stcok olarak güzel bir soğutma ile 5900x dahi kullanabilirsiniz soğutmayı iyi tut gerisi önemli değil.
-
üstesinde fuma 2 geliyor soğutucunun 5800x ile fuma 2 kullanıyorum efil efil bir sıkıntı yok çokta para vermeye gerek yok 1000 tllerde 580 tl ye fuma 2 aldım kafam rahatladı
-
Arkadaşların da belirttiği gibi, ocli 5900x stok 5950x kullanırsın o anakart ile. Yeterki kasada havalandırma iyi olsun.
Uzun süre yetmiyor işte. Zen 4 bir gelecek elindeki işlemciye üvey evlat gibi bakacaksın. Hele intel 5-7 nm ddr5 sürprizi yaparsa üffff -
Overcloklu 3900x ve 3950x i güle oynaya götüren kart için 5800x hiç bir şey. -
quote:
Orijinalden alıntı: ThE LoStAnakart Tier C 125A bir anakarttır yani stcok olarak güzel bir soğutma ile 5900x dahi kullanabilirsiniz soğutmayı iyi tut gerisi önemli değil.
soğutmadan kastınız işlemciyi soğutmak mı yoksa kasa içi soğutmaya daha fazla önem verip vrm soğutmak mı hocam ?
-
Her ikisi de genel anlamda ısıyı düşük tutmaya bakın
En Beğenilen Yanıtlar

Normal şartlarda sıfır sıkıntı güle oynaya kullanabilirsiniz ama forumun ultra xtreme bilgili kesimine kalırsan anakart 12v mosfetlerin yanar, kondansatörler patlar, kuzey-güney köprüsü sıcaklıktan erir falan fistan diye B550-X570 aldırırlar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X