Şimdi Ara

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
115
Cevap
1
Favori
47.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

transporter 2.0TDI 102 ps cuma günü samsuna gidiş normalde 5.3 gösteriyordu ama sıkışık trafiğe denk geldim biraz da hız yapmak zorunda kaldım

6000 km'deki aracın neden naylonları duruyor?

bir yerde türk olduğumuzu belli ediyoruz ne yapalım
  • Duratorq üstadım buluşmada gidişi güzeldi rampalarda felan, acaba beklenti meselesi mi? senin aracından, neticede örnek vermek gerekirse mondeo da 1.6 115 hp tdci motor var 270-285 tork var ama onunda 0-100 de 0,6 sn. max. hızda da 190 da bitme olayı var passatın 195 iken. Bence olay d sınıfında ki 1.6 motorlarda standart gibi birşey....
  • Orijinalden alıntı: funkmaster

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

Helal olsun vallaha, hala bozmamış arabanın bekaretini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 16 Temmuz 2011; 15:48:59 >
  • Orijinalden alıntı: Akhilleus

Orijinalden alıntı: funkmaster

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

Helal olsun vallaha, hala bozmamış arabanın bekaretini

geçende çamurluğa sürttüler ama kızlığı bozulmamıştır sanırım tabi şuanda serviste araç servistekiler abaza değilse birşey olmaz

ayrıca alıntıyı fazla kaçırmışsınız imzanız dahil alıntının içinde

edit: benimk yazı da aynı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 16 Temmuz 2011; 17:21:05 >

• quote:

geçende çamurluğa sürttüler ama kızlığı bozulmamıştır sanırım tabi şuanda serviste araç servistekiler abaza değilse birşey olmaz

Yok kızlık öyle gitmez, ancak ellenmiş gibi olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Yok kızlık öyle gitmez, ancak ellenmiş gibi olmuştur.

Oniki yaşındaki oğlan ondört yaşındaki amcaoğluna soruyor:

- Abi ablam nişanlanıyor biliyorsun...

— Yaz sonu nikâh varmış, bizim evde de konuşuyorlardı.

— Ben sana bir şey sormak istiyorum...

— Söyle...

— Bu nişan dedikleri ne? Evde sordum, 'Eh evlenecekler işte' diyorlar ama nişanlanınca ne oluyor, onu anlayabilmiş değilim.

— Hıııım... Zor soru, bak ben sana bir örnekle anlatayım...

— Dinliyorum.

- Diyelim ki Şubat'ta yarıyıl karnesini aldın, hepsini pekiyi getirdin. Sana bir bisiklet alıyorlar ve 'Haziran'da bütün dersleri pekiyi getir, sınıfı geç, bu bisiklet senin' diyorlar. İşte Şubat ile Haziran arasındaki o süre var ya, bisiklet senin ama binemiyorsun; o süreye 'nişanlılık dönemi' deniyor.

— Haa şimdi anladım, bisikletin var, evde duruyor; sen ona bakıyorsun o sana bakıyor; ama binemiyorsun ta ki sınıfı geçene kadar. Peki, dokunmaya izin var mı?

--Vallahi onu ben de tam bilemiyorum;

-- binmek kesinkes yasak da,

-- galiba ziliyle oynayabiliyorsun

sen öyle deyince aklıma bu fıkra geldi

• Arkadaslar bu bluemotion ile norma cr tdi arasındaki fark ne birisi 5 ileri, birisi 6 ileri. başka ne farkı var mesela? Birde ikiside son vites 2000 devirde aynı hızımı çeviriyorlar yine?.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Arkadaslar bu bluemotion ile norma cr tdi arasındaki fark ne birisi 5 ileri, birisi 6 ileri. başka ne farkı var mesela? Birde ikiside son vites 2000 devirde aynı hızımı çeviriyorlar yine?.........

Bluemotion'larda start-stop sistemi var. Kırmızı ışıkta aracın motoru kapanıyor. Yeşil yanınca çalıştırıp gidiyorsunuz. Bir de sanırım motoru biraz güncellemişlerdir.

Yalnız benim aklıma yatmayan 2 şey var, gerçi mühendisler bunu düşünmüştür elbette.

1) Turbolu araçlarda aracı çalıştırırken ve kapatırken bekleyin diyor. Bluemotion bunu yapmıyor.
    2) Sık sık kapa-aç yapınca marş motorunun ömrü ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Arkadaslar bu bluemotion ile norma cr tdi arasındaki fark ne birisi 5 ileri, birisi 6 ileri. başka ne farkı var mesela? Birde ikiside son vites 2000 devirde aynı hızımı çeviriyorlar yine?.........

Bluemotion'larda start-stop sistemi var. Kırmızı ışıkta aracın motoru kapanıyor. Yeşil yanınca çalıştırıp gidiyorsunuz. Bir de sanırım motoru biraz güncellemişlerdir.

Yalnız benim aklıma yatmayan 2 şey var, gerçi mühendisler bunu düşünmüştür elbette.

1) Turbolu araçlarda aracı çalıştırırken ve kapatırken bekleyin diyor. Bluemotion bunu yapmıyor.
    2) Sık sık kapa-aç yapınca marş motorunun ömrü ne olacak?

Sistem yeni olduğu için tam sonuç gözetmek zor ama bu 6 ileri bmt olan motorlar 6. vites 2000 devirde 120-125 arası hız yapıyor 5 ileri 2000 devirde 110 km hız yapıyor 10-15 km fark ciddi bir fark motor için.

7-dsg 7. vites 2000 devirde ne yapıyor acaba?........

• 1.6 TDI bir hâyâl olarak kalacak bu gidişle.

50 TL Üyelik Ücreti istediği ve iade etmediği için Şerefsiz BONUS CARD'ımı az sonra iptal edeceğim ama 13,01 TL BONUS'u var içinde, önce onu gidip harcamak istiyorum, 3 litre benzin alabilirim sanırım. 2 Yılda biriken BONUS ile 3 litre benzin.

Herkes birbirini kandırıyor, bir tek ben kimseyi kandıramıyorum, kendimi bile. Mazot da, benzin de bu gidişle atmosferin tavanını da delecek!
  • blue monitionlarda motoru açıp kapadığı için marş motoru turboya vs ye koruyucu bi sistem varmış galiba
  • Araç ile 4 ay ve 8800 kilometreyi tamamladım.

Genel olarak 6.0 litre/100 km gibi bir tüketimi var.

6. viteste 100 kilometre/saat hızda giderken 1600 devir çeviriyor ve ilgili viteste yakıt tüketim değerleri gerçekten çok düşük.

Ancak özellikle klima açıkken gaza fazla basarsanız yakıt tüketim değerleri baya artabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Sayın Duratorq aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız zevkle kullanmanızı dilerim.
    4 senedir fiesta tdci araç kullanıyorum. Arabam şu an 140 000 km de ve yol sesi hariç herşeyinden çok memnunum. Bir sene içerisinde aracımı yenilemeyi düşünüyorum.
    Alacağım aracın dizel olmasını istiyorum. Focus düşünüyordum sonrasında dizel Corolla da olabilir dedim ancak Corollanın motoru 1.4 hacimli olduğundan performans açısından çok büyük ihtimalle ondan vazgeçtim. Alacağım c segmenti aracın biraz donanımlı olmasını istiyorum bu durumda fiyat artınca biraz daha para katıp d segmentine geçebilirmiyim dedim. D segmentinde de 2.0 motorların vergi dezavantajından dolayı 1.6 tdci Mondeo veya 1.6 tdi Passat alternatiflerim arasında. Birde bu araçların fiyatlarına yakın olan dsg li highline Jetta var.
    Anladığım kadarıyla sizde önceki Ford aracınızdan memnunmuşsunuz. Passatı almadan önce 1.6 tdci Mondeo yu düşündünüzmü? Düşündüyseniz sizi vazgeçiren ne oldu?
    1.6 tdci Mondeo lar motor performansı, yol tutuşu, sessizliği, sıra beklememe, pazarlık yapabilme açısından Passattan daha avantajlı gibi geliyor
    Passatın avantajı ise ikinci elinin çok güçlü oluşu.
    Sizce bu iki araç arasında kalite olarak kıyaslama yaparsanız arada çok fark varmı?

Titanyum dolu Focus, 1.6 tdci Titanyum Mondeo, 1.6 tdi Passat, 1.6 tdi-dsg li hihline Jetta arasında hangisini tavsiye edersiniz?

Selamlar.

Evet eski aracım Focus II 1.6 Duratorq TDCI GHIA modeliydi. 66000 km kullanıp sattım, genel olarak yol ve rüzgar sesi olarak çok memnun olduğum bir otomobildi.

Passatı alırken 1.6 TDCI Mondeo düşünmedim ki ben aldıktan kısa bir süre sonra girdi piyasaya, olsa da düşünmezdim orası ayrı. D segmentinde bu paralara Türkiye için alınabilecek en mantıklı otomobilin Passat olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca aslında başta ben de DSG olmasından dolayı Jetta Highline TDI DSG istiyordum ancak bayide aracı inceleyip bir Jetta'nın bir de Passat'ın iç mekanını gördükten sonra Passat'a karar verdim. Tabi karar vermek pek bir çözüm değil, bayiden araç alamıyorsunuz çünkü.

Ben de ufak bir fark vererek bir galeriden aldım aracı ve 4 aydır kullanıyorum, aracı bayiden alsam hala daha 4 ay bekleyecektim.

Size tavsiyem DSG olmazsa olmaz ise Jetta'yı düşünün, eğer manuel de olur diyorsanız Passat'ın bu ülkede biraz avantajı var gibi. Tek sorun bayide mi sıra bekleyeceksiniz galeriden mi alcaksınız,ben asla beklemem ama karar sizin.

• Ekonomi isteyen 1.6 TDI alır, performans isteyen direkt 2.0 TDI veya 1.4 TSI motora yönelsin. Bu arada 2.0 TDI 140 HP motoru sakin kullanmaz iseniz o da cebinizi yakabilir. 1.4 TSI genel olarak şehir içi 8-9 şehir dışı 5-6 litre yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Ekonomi isteyen 1.6 TDI alır, performans isteyen direkt 2.0 TDI veya 1.4 TSI motora yönelsin. Bu arada 2.0 TDI 140 HP motoru sakin kullanmaz iseniz o da cebinizi yakabilir. 1.4 TSI genel olarak şehir içi 8-9 şehir dışı 5-6 litre yakar.

Hocam, güncel B7-Passat 1.4 TSI Bluemotion'ların (ort tüketim, manuel için: 5.9) emin olun 9 LİTRE yakması için epey devirli kullanılması gerekiyor ;)

Her dakika dipgaz yaparsanız 10-11 lere kadar da yolu var ama, Ankara'da bir Doktor bey arkadaşımız 6.9 LİTRE ŞEHİR İÇİ TÜKETİM verisiyle ortalığı alt üst ediyor ki kendi aracı B6-Makyajsız Passat 1.4 TSI 122hp-7 ileri DSG.

Kendisini gördüğüm an bende resim çekip paylaşım yapacağım
  • güzel inceleme olmuş,teşekkürler
  • kimse kusura bakmasın ama 1.6 tdi motor passatın motoru değil.gerçi passatı bu motorla kullanmadım ama aynı motoru 2011 superb de kullandım ve 1.8 t passattan inen biri olarak bu motora ancak 7 ay tahammül edip 15 gün önce superb i satmak zorunda kaldım.kullandığım ve sattığıma pişman olduğum 160 bin km deki 99 model 1.8 t lpg li aracımdan inipte büyük bir hevesle bindiğim superb maalesef çok yavan geldi bana.0-100 ü 8.7 saniye olan 1.8 t passattan inipte 0-100 ü 13 saniyeyi aşan superb doğal olarak beni tatmin etmedi.tamam superb de çok rahat,çok konforlu çok güvenli bir araç ama inanın 1.8 t passatın üstüne çekemedim ve satmak zorunda kaldım.şimdi yine aynı motora sahip 1.6 tdi 2011 golf alıp kullanmaya başladım.bu motorla golfün performansı superb e göre oldukça performanslı ama yinede passat gibi değil.ama belki golfte passattaki 1.8 t performansına ulaşamasada aracın ağırlığından olsa gerek oldukça yeterli gelen bu motor maalesef ne superb te nede passatta o zevki vermiyor passat tamam konforda 1 numara,güvenlikte 1 numara,imajda 1 numara ama zaten şimdiki araçların hemen hepsi bunlara sahip.geriye kalan passatı passat yapan performansı ama bu 1.6 tdi lik motor bence maalesef passata yakışmıyor.passata passat demek için 2.0 tdi,170 yada enazından 140 hp lik motorları kullanmak gerekiyor.sonuçta passata passat olarak binebilmek için bu güçte motorlu olan passata sahip olmak gerek.yok buna sahip olunamıyorsada benim gibi gidip passatı enaz aratacak golf gibi bir araba alacaksınız.yoksa uzun yolda sağınızdan solunuzdan sizi geçip passata toz yutturdum havasındaki diğer araçlara yol vermekte bir passat kullanıcısı için hoş olmasa gerek.

• Bu forumu okuyana kadar 1.6 tdi passat varyant almayı düşünüyordum .1999 model passat 1.9 tdi kullanıyorum sıfır almıştım çok memnunum.şimdi onu aratmayacak ne alabilirim kararsızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk65

kimse kusura bakmasın ama 1.6 tdi motor passatın motoru değil.gerçi passatı bu motorla kullanmadım ama aynı motoru 2011 superb de kullandım ve 1.8 t passattan inen biri olarak bu motora ancak 7 ay tahammül edip 15 gün önce superb i satmak zorunda kaldım.kullandığım ve sattığıma pişman olduğum 160 bin km deki 99 model 1.8 t lpg li aracımdan inipte büyük bir hevesle bindiğim superb maalesef çok yavan geldi bana.0-100 ü 8.7 saniye olan 1.8 t passattan inipte 0-100 ü 13 saniyeyi aşan superb doğal olarak beni tatmin etmedi.tamam superb de çok rahat,çok konforlu çok güvenli bir araç ama inanın 1.8 t passatın üstüne çekemedim ve satmak zorunda kaldım.şimdi yine aynı motora sahip 1.6 tdi 2011 golf alıp kullanmaya başladım.bu motorla golfün performansı superb e göre oldukça performanslı ama yinede passat gibi değil.ama belki golfte passattaki 1.8 t performansına ulaşamasada aracın ağırlığından olsa gerek oldukça yeterli gelen bu motor maalesef ne superb te nede passatta o zevki vermiyor passat tamam konforda 1 numara,güvenlikte 1 numara,imajda 1 numara ama zaten şimdiki araçların hemen hepsi bunlara sahip.geriye kalan passatı passat yapan performansı ama bu 1.6 tdi lik motor bence maalesef passata yakışmıyor.passata passat demek için 2.0 tdi,170 yada enazından 140 hp lik motorları kullanmak gerekiyor.sonuçta passata passat olarak binebilmek için bu güçte motorlu olan passata sahip olmak gerek.yok buna sahip olunamıyorsada benim gibi gidip passatı enaz aratacak golf gibi bir araba alacaksınız.yoksa uzun yolda sağınızdan solunuzdan sizi geçip passata toz yutturdum havasındaki diğer araçlara yol vermekte bir passat kullanıcısı için hoş olmasa gerek.

1.6 tdi motorlu golf jetta polo ve passat kullandım.

Diğerleri 5 ileri iken Passat 6 ileri.

Bu araçların arasında çekişi en güçlü olan Passat geldi bana.

Daha sonra bir kez daha test ettim ve hala aynı fikirdeyim.

Süperb de 6 ileri miydi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    1.6 tdi motorlu golf jetta polo ve passat kullandım. Diğerleri 5 ileri iken Passat 6 ileri. Bu araçların arasında çekişi en güçlü olan Passat geldi bana. Daha sonra bir kez daha test ettim ve hala aynı fikirdeyim. Süperb de 6 ileri miydi ?

SUPERB 1.6 TDI 105 HP 250 NM - 5 İleri
    PASSAT 1.6 TDI 105 HP 250 NM - 6 İleri

Zamanında LPG'ye uygun 1.6 MPI 102 HP 148 NM motorla satılan VW PASSAT'lar da 5 ileri fakat SEAT EXEO'lar 6 ileriydi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.