Şimdi Ara

Babam için araba; daewoo espero/nubira - proton vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum .

Şöyle bir sorunum var. 65 yaşındaki babamın kullanması için;
    -- Konforlu, fazla sorun çıkarmayacak,
    -- Tercihen lpg li,
    -- Fiyatı 4000 - 9000 tl civarlarında bir araba bakıyorum.

Aracın son kullanıcısı olabiliriz, o konuda sorun yok Yani alıp satmak için değil, uzun süre kullanmak için almaya niyetliyim.

Bu tanımıma genelde;
    -- Daewoo, proton gibi "tutulmayan" olarak tabir edilen veya
    -- 2000 cc motorlu araçlar uyuyor.

Yaklaşık 2 haftadır ilanlara bakıyorum ve işin içinden çıkamadım. Buraya da danışmaya karar verdim.
    -- Daewoo'nun espero ve nubira modelleri dikkatimi çekiyor. 5500-6000 liralık lpg li bir espero sorun çıkarır mı? Nubira lar nasıldır?
    -- Proton ilanı verenleri (yani sahiplerini), sanki arkadaşımın protonunu alıyormuşum da onun için fikir soruyormuşum gibi aradım İstisnasız hepsi protonu tavsiye etti. Siz ne dersiniz?
    -- Bu söylediklerimin paralelinde; hem konforlu, hem uygun fiyatlı hem de babamı sanayiya düşürmeyecek hangi araçları tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler...

• proton kullanıyorum tavsiye ederim. 98 civarı modellerinde lancer motoru vardır ve çok uzun kullanım ömrüne sahiptir. kolay arıza yapmaz. debriyaj ve drieksiyonu yeni araçları aratmaz. hele o vites geçişleri harikadır.
  • espero yedek parça açısından sıkıntı yaratabilir.
    Ama nubira ve nexia çok iyi birer tercih olurlar. Özellikle nubira çok kaliteli içmekana sahip oldukça da özellikli bir araç.

Ek olarak protonlarda iyi bir alternatif.

Bunların biraz temizini bulursanız çok sorun çıkartacaklarını sanmıyorum. Tecrübe ve gözlemlerime dayanarak arıza konusunda uzak doğu araçlarına güveniyorum.
  • daewoo asla servisi bile yok proton mantikli fakat you tube dan china arabalarinin sonuclarina bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 17 Ağustos 2010; 4:35:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gasman

daewoo asla servisi bile yok proton mantikli fakat you tube dan china arabalarinin sonuclarina bak

Proton malezya markası. Çin değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 17 Ağustos 2010; 8:43:39 >
  • En mantıklısı Proton olur. Parçaları hala kolay bulunabiliyor.
  • İlginiz için teşekkürler arkadaşlar...
    İlanlara bakmaya devam
    Dediğim gibi önemli olan aracın sorunsuz, konforlu ve uygun fiyatlı olması.
    Ciddi ciddi son sahibi olunacak araçlara bakıyorum. Onun için "tutulmuyo abi" denilen araçlara niyetliyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu daewoo esperolar çok cezbediyor yalnız...
    Özellikle espero konusunda bilgisi olan var mı?

örneğin bu araç fena durmuyor 6.000 liraya;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daewoo-espero-daewo-2-0-cd-espero/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassasadam

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar...
    İlanlara bakmaya devam
    Dediğim gibi önemli olan aracın sorunsuz, konforlu ve uygun fiyatlı olması.
    Ciddi ciddi son sahibi olunacak araçlara bakıyorum. Onun için "tutulmuyo abi" denilen araçlara niyetliyim..

bu şekilde düşünüyorsanız renault 21 serisinide bir araştırın. en azından bir aynası veya camı kırıldığında parçasını bulmak daha kolay olabilir.

• vatandaş tutulmayan araç bakıyorum dedikçe biri de dayamış albea'yı

• Citroen Xantia bakın.Gayet konforludur.Mazda 626 da bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 17 Ağustos 2010; 13:29:44 >
  • Hyundai Elantra da bakabilirsiniz.Aklıma geldikçe yazarım artık.
  • 1998-1999 model protonlar mitsubishi motorludur, daha diri ve daha sorunsuzdurlar..
    tutmama sebebi jet fadılın batırılması vs. türü olaylardır, yoksa sıkıntı oluşturmaları değil..
    hala da sıfırının ülkede olması avantajdır..
  • Bu taksi çıkması arabaların durumu nedir?
    İş görür durumda mıdırlar?
    Eğer öyleyse, neden taksiden çıkmışlardır?
  • 2004 yılında aldığım 98 model otomatik vitesli proton 315'i sorunsuz kullanıyorum. Hala bana mısın demiyor. Sadece ufak elektrik arızaları yaşadım(elektrikli cam kontrollerinde vs basit sorunlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassasadam

Bu taksi çıkması arabaların durumu nedir?
    İş görür durumda mıdırlar?
    Eğer öyleyse, neden taksiden çıkmışlardır?

hergün 2 vardiya şoför değişir ama taksiler sabah akşam durmadan çalışır.
    100 binlerce km yolu çok kısa sürede alırlar, motor ve yürür aksamı biter
    normal vatandaşın işi değildir çıkma araba almak anca sanayide olucan parçacıyı rektifiye ustasını vs iyi tanıycan yoksa bi araba parası daha masraf edersin

• Bana kalırsa taksi çıkmalarına felan hiç bulaşma... arkadaş güzel açıklamış... Daewoo Nubira sınıfının ve yaşının örneklerine göre hem konforlu hemde uygun bir araç... Parça olarakda sıkıntı yaratmaz.. mekanik aksam opel vectra b...
    Ben Nubira'yı Proton'a tercih ederim... Proton'da hiç bir şey yok... Nubira'da ise ısıtmalı ayna bile mevcut..... geçenlerde bir ilan bulmuştum bence bir göz at;) Station olması'da avantajdır...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-daewoo-nubira-nubira-2-0-cdx-stationwagon-bu-fiyata-bu-konfor-30052857/detay

• protonda birşey yok demişsiniz ama yaşına ve fiyatına göre gayet dolu bir araç klima hava yastığı hidrolik(corolladan daha yumuşak) direksiyon mevcut. 186binde ve taş gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.