Şimdi Ara

BABAM KAFAYI YEDİ ( CİDDİ KONU ) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gereksizlik

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncudostu

psikiyatrik ilaç içmeyin hayattan koparsanız çünkü herşeyinizi mahvederek insanca yaşamanızı engeller.daha önce yazdığım mesaj.

kardeş bu hastalık bende de var.kesinlikle ilaç içme ilaç daha kötü yapıyor.psikiyatri kapitalizmin sahte bilimidir.

psikiyatrik ilaç içme çok zararlıdır.ben kullandım çok pişman oldum.vücut olarak gelişmeni engeller.uyuşturucu gibi etki eder.

daha önce yazdığım mesaj.

kötü bir durum asosyallik kardeş düzeltmelisin.ama burda psikoloğa git diyorlar.her zamanki mesajımı yazayım bir kişi daha psikiyatriden ve ilaçlarından dert çekmesin.pskiyatrik abd tarafından kurulmuş hastaları kontrol altına almak ve hasta insanların geçtiği kötü durumları görüp başka insanları o hale sokmayıp kendine işgücü yaratmak için vb kurulmuş sahte bir bilimdir.ilaçları hastalığı daha kötü yapar,sıkıntı yapar,katillik ve intihar yapar kanser yapar vb hatta bir yerde gördüm yılansı hareket yapar yazıyordu belki eşcinsellik bile yapar.o yüzden psikiyatriste görünme psikolog neysede.ilk başta kitap film izle oyun oyna ders çalış bunları yoketmeye çalış sonrada insan içine çık.linklere bak ve yazıyı oku.

http://bianet.org/biamag/saglik/120630-psikiyatra-gidip-ilac-alan-bu-kitabi-okusun

http://ekonomi.milliyet.com.tr/psikiyatrinin-uydurma-hastaliklari/ekonomi/ekonomiyazardetay/14.09.2011/1438254/default.htm

radikalde konuyla ilgili çıkan bir habere göre ilaçlar hakkında dönen şöyle spekülasyonlar mevcuttur:

1- depresyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle seçici serotonin geri alım engelleyicisi (ssri) grubundan ilaçların özellikle birkaçı, homisid (başkasını öldürme), suisid (kendini öldürme) hatta her iki davranışa birden yol açabilir.
    2- psikiyatrik ilaçlar, beyinde kalıcı hasara, kansere neden oluyor.
    3- psikiyatrik ilaçlar, beyin biyokimyasını etkileyerek, daha doğrudan deyişle değiştirerek psikiyatrik bozuklukları tedavi ediyor. mesela yukarıda anılan ssri ilaçlar, beyindeki serotonin adlı biyoamin'in akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir. başka ilaçlar da dikkate alınırsa, psikiyatrik ilaçlar, dopamin, noradrenalin üzerinden beyinde biyokimyasal değişmelere yol açarak sonuca ulaşıyor. halbuki söz konusu ruhsal bozuklukların, beyindeki biyokimyasal değişmeler sonucu ortaya çıktığı konusunda kesin kanıt yok.
    4- psikiyatrik ilaçlar, alışkanlık yapan ve tabii uyuşturucu olan alkol, hatta esrar gibi etki ediyor. psikiyatrik yakınmaları olan kişiler, bugünün legal ilaçlarını kullandıklarında iyileşme belirtileri gösterseler bile, ilacı bıraktıklarında, belirtiler geri geliyor. başka ifadeyle, bu ilaçların etkisi geçici, sadece kullanıldığı sürede ve anılan uyuşturuculardan çok farklı değil.

ayrıca bu linkteki yazıyı incelemeni tavisye ederim.ilaç kullananların daha geç iyileştiğini yazıyor.

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2403.htm

Arkadaşım iyi güzel demişsin ama bazen tek çözüm olarak ilaç kalıyor ve duruma hızır gibi yetişiyor .
    Konuşmayla anlatmayla anlatamassın ki . O ona göre normal birşey olmuş artık . Bu aynı şuna benziyor , sigara içen adama sigara içme o yanlış birşey demek gibi birşey oluyor . Bence gerektiği yerde ve
    durumda doktor uygun görürse kullanılabilir . Yan etkileri var yok demiyorum ama böyle durumlar yaşamaktansa
    uyku hali yapsın ilaç günde 1 saat fazla uyusun . Birilerinin antidepresan kullanıp kullanmayacağına Sen Ben
    karar veremeyiz diye düşünüyorum

psikiyatrik ilaçlar hastalığı daha kötü yapıyor.hastalığının daha kötü olmasını istiyorsan iç.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

Geçmiş olsun.Babanız stokçu,(hastalığın ismi bu galiba)bu hastalığı yaşayan kişileri anlatan bir belgesel izlemiştim.Tabi onların durumu daha kötüydü.Psikiyatriste mutlaka başvurmalısınız.

Stokçu nedir yahu kusura bakmayın okuyunca krize girdim bu saatte

Toptancı

• Bir karikatür geldi aklıma ya neyse
    Size tavsiyem eve bir psikolog çağırmanız
  • Kesin çözümü şudur ki ; stokladığı depoya hırsız girmiş folimi yapacaksınız.Malları ya toptan satacaksın ya da ihtiyaç sahiplerine vereceksin.

Once emeğinin gittiğini görünce tekrar toplamaya başlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Repsac1907

Bu bi hastalık, hatta çok ünlü bi yabancı şarkıcı evet milyın dalırları olan, 3 5dolarlik birşeyi cebe atıyordu kameralar yakalanmıştı

hocam sizin bahsettiğiniz kleptomani hastalığı,arkadaşın babası ise istifçilik hastalığına tutulmuş.geçmiş olsun arkadaş.haberlerde çıkan çöp evler bunların extreme örnekleridir.babanızın destek alması lazım, giderek kötüleşir durum yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Babam 53 yaşında. Gençliğinden beridir biriktirme hastalığı var. Tabi hastalık olduğunu ona kabul ettiremiyoruz. Ne bulursa alıyor. En basitinden yerde vida görse cebe atıyor. Birgün lazım olur diyor. Okadar gereksiz şeyler varki anlatamam.

Kendine depo tuttu. Oraya biriktiriyor. Depoda yok yok. Koltuk takımları buzdolabı kanepe fırın vs. Milletin attıklarını babam topluyor. Kasalı bi arabamız var. Yolda giderken zorla durdurur çöpten eşya fln görse alır. Dükkana hergün birsürü hurdacı geliyor. Hepsinden birşeyler alıyor.

Bitik pilleri bile atmıyor.Bitmiş kalemleri vs vs Artık topladıklarını koyacak yer bulamıyor. Evimizde neredeyse 3 ev eşyası var annem kafayı yemek üzere. 100 çift ayakkabı sayarım dolapta. Daha dün poşetle ayakkabı getirdi eve Eski gazeteler dergiler ansiklopediler neler neler yok ki anlatsam ömrüm yetmez.

Daha 2 gün once hurdacı geldi. 13' parlak Jant kapağı (apaçi işi) bulmuş biyerlerden. Babamda hemen atladı bunları alcam diye. Kavga çıkardım bende aldırmadım. Sinirlenip eve gittim. Dün arabanın arkasına bi baktım jant kapakları İyice kafayı yedi ama farkında değil durumunun. Ne yapmalıyız artık getirdiklerini koyacak yer yok. Hergün güzel dille anlatmaya çalışıyorum baba yapma etme yalvarıyorum 10 dakika sonra yine aynı. Çaresiz kaldım artık.. Bu arada soran olursa yaşım 23.

http://istanbella.com/saglik/psikoloji/biriktirme-hastaligi-dispozofobi/

• İstifçilik deniyor buna. Discovery de bununla ilgili bir belgesel izlemiştim. Aynı sizinki gibi kadında depo tutup oraya biriktiriyordu. Çare olarakta yavaş yavaş eşyaları atmaya başladılar. Bir süre sonra olay çözülmüş. Fayfası olur mu bilmiyorum fakat o belgesele bir bakın derim.
  • Mesajı okurken resmen kendimi gördüm ama bizimkisinin hastalığı o kadar ileri değil :D engelleyebiliyoruz.

Psikolog en iyi çözümlerden birisidir
  • Geçmiş olsun
    Psikiyatri ve psikiyatrik ilaçlar ile ilgili olumsuz yorum ve durumlar paranoid durumlarda sık görülebilir: dikkate almayınız.
    Milliyet yazarı metin münir bu yüzden gazeteden kovulmuştur.
    Babanızı bir doktora yani psikiyatriste götürünüz.
    Doktorunuzun verdiği ilaçları kontrollü olarak kullandığınız müddetçe sıkıntı olmayacaktır. Türkiyede kullanılan ilaçlar FDA onaylıdır (Federal drug administration) ve inanın bir ilacın piyasaya sürümü için kılı kırk yaran süreçler gerekir. Psikiyatrik ilaçlar doktor kontrolünde kullanıldığı sürece hastalık için sağlığa kavuşmak için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
    "Yok ben ilaç kullanmayacağım kendim iyileşirim terapi yeter" diyenler kendilerindeki iyileşme süreçlerini lütfen takip etsinler: sağlık özellikle ruh sağlığı insanın en önemli değerlerindendir.
    Unutmayın psikiyatrik hastalıklar tedavi edilmediğinde kronik ve ilerleyici olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcica -- 9 Ocak 2013; 10:40:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Babam 53 yaşında. Gençliğinden beridir biriktirme hastalığı var. Tabi hastalık olduğunu ona kabul ettiremiyoruz. Ne bulursa alıyor. En basitinden yerde vida görse cebe atıyor. Birgün lazım olur diyor. Okadar gereksiz şeyler varki anlatamam.

Kendine depo tuttu. Oraya biriktiriyor. Depoda yok yok. Koltuk takımları buzdolabı kanepe fırın vs. Milletin attıklarını babam topluyor. Kasalı bi arabamız var. Yolda giderken zorla durdurur çöpten eşya fln görse alır. Dükkana hergün birsürü hurdacı geliyor. Hepsinden birşeyler alıyor.

Bitik pilleri bile atmıyor.Bitmiş kalemleri vs vs Artık topladıklarını koyacak yer bulamıyor. Evimizde neredeyse 3 ev eşyası var annem kafayı yemek üzere. 100 çift ayakkabı sayarım dolapta. Daha dün poşetle ayakkabı getirdi eve Eski gazeteler dergiler ansiklopediler neler neler yok ki anlatsam ömrüm yetmez.

Daha 2 gün once hurdacı geldi. 13' parlak Jant kapağı (apaçi işi) bulmuş biyerlerden. Babamda hemen atladı bunları alcam diye. Kavga çıkardım bende aldırmadım. Sinirlenip eve gittim. Dün arabanın arkasına bi baktım jant kapakları İyice kafayı yedi ama farkında değil durumunun. Ne yapmalıyız artık getirdiklerini koyacak yer yok. Hergün güzel dille anlatmaya çalışıyorum baba yapma etme yalvarıyorum 10 dakika sonra yine aynı. Çaresiz kaldım artık.. Bu arada soran olursa yaşım 23.

yanlış anlama ama sanki III.Dünya savaşına hazırlanıyor

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKKnight9712 -- 9 Ocak 2013; 12:50:03 >

• Bu hastalık south park'ta da konu alınmıştı, yurtdışında epey biliniyor aslında. Psikolojik yardım gerekli arkadaşların da dediği gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bu hastalık south park'ta da konu alınmıştı, yurtdışında epey biliniyor aslında. Psikolojik yardım gerekli arkadaşların da dediği gibi.

south park hangi bolumdu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

OKB olabilir ama bu kadar geç zamanda ortaya çıkması ilginç sanırım. Yeni mi emekli oldu? Yakın zamanda büyük bir kayıp yaşadı mı? Takıntıları var mı Normal insanlara saçma sapan gelecek ritüeller (tekrarlar) yapıyor mu? Bazı nesnelerin şeklini sürekli düzeltir mi? Elini sık sık yıkar mı? Sosyal alanda nasıl, insanlarla rahat rahat anlaşabiliyor mu? Aşırı derece cimriliği var mıdır? Tarzı sorular geliyor akla. Sadece sıradan bir emekli de olabilir.

Off hocam bu hastalıktan bendede var..

-Fişi çektimmi,buz dolabını kapattımmı diye defalarca kontrol etme.
    -Ev kapısını çıkarken kapatıp 5 kez ittirip kontrol etme ve aşağı indikten sonra yukarı bikere daha çıkıp kontrol etme.
    -Hayal kuramama (Örnek:Güzel bir kız düşünüyosun diyelim birden bıyıklı kıllı birşey oluyo.Nekadar zorlasamda düzelmiyo bidaha.)

Böyle birsürü gidiyor.Annemlere diyorum senin birşeyin yok diyolar.Kafayı yemek üzereyim

Edit:Yolda taş görünce vurmadan geçememe huyuda vardı.Sırf bu yüzden geri dönerdim.Sonradan geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulluky -- 9 Ocak 2013; 14:12:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baloncesto

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bu hastalık south park'ta da konu alınmıştı, yurtdışında epey biliniyor aslında. Psikolojik yardım gerekli arkadaşların da dediği gibi.

south park hangi bolumdu acaba?

Şimdi kontrol ettim sezon 14 bölüm 10'daymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

OKB olabilir ama bu kadar geç zamanda ortaya çıkması ilginç sanırım. Yeni mi emekli oldu? Yakın zamanda büyük bir kayıp yaşadı mı? Takıntıları var mı Normal insanlara saçma sapan gelecek ritüeller (tekrarlar) yapıyor mu? Bazı nesnelerin şeklini sürekli düzeltir mi? Elini sık sık yıkar mı? Sosyal alanda nasıl, insanlarla rahat rahat anlaşabiliyor mu? Aşırı derece cimriliği var mıdır? Tarzı sorular geliyor akla. Sadece sıradan bir emekli de olabilir.

Off hocam bu hastalıktan bendede var..

-Fişi çektimmi,buz dolabını kapattımmı diye defalarca kontrol etme.
    -Ev kapısını çıkarken kapatıp 5 kez ittirip kontrol etme ve aşağı indikten sonra yukarı bikere daha çıkıp kontrol etme.
    -Hayal kuramama (Örnek:Güzel bir kız düşünüyosun diyelim birden bıyıklı kıllı birşey oluyo.Nekadar zorlasamda düzelmiyo bidaha.)

Böyle birsürü gidiyor.Annemlere diyorum senin birşeyin yok diyolar.Kafayı yemek üzereyim

Edit:Yolda taş görünce vurmadan geçememe huyuda vardı.Sırf bu yüzden geri dönerdim.Sonradan geçti.

Hafif derece her insanda olur sanırım. Bende de vardı küçükkem her yere hayali +'lar çizerdim ama zamanla geçti.

• Tam konuyu okurken televızyonda bı haber çıktı. Eskilerı atmayın para edecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Bende hatirliyorum boyle birsey doktor house seyrederken.Hastalik hocam bi psikiyatrise gorunse iyi olur.

hocam kaçıncı sezon kaçıncı bölümdeböyle bişey gördünüz?

Ayrıca, Sol Şakağında damar atması nedir? öyle bir olay oldumu? sol şakakta nabız, çarpıntı vb. ? Hatırlıyormusunuz? Malesef Türk Doktorları bişey bulamadı.

teşekkürler
  • south park sezon 14 bölüm 10 u izle.

istifçilik hastalığıyla ilgili bişey.
  • Orda elbet antika bişiler çıkacaktır. Zamanı gelince kullan bunu bak
  • Psikologlar baban gibileri iyileştirmek için okuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.