Şimdi Ara

BABAM VEFAT ETTI CENAZEMIZ VAR :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
2
Favori
14.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
211 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen hemen seninle aynı durumu yaşamışız , benimde babam 5 yıl önce beyin kanaması geçirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde Babam da sigara içiyordu bir zaman sonra bıraktı uzun süre içmedi sonra bu aralar tekrar başladı bir tane bir tane içiyordu çekapa gitmedi dünkü ameliyatta kalbinin büyüdüğünü öğrendik Vallahi kardeşim de yok Sadece annem var çok zor durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Anneannem de beyin kanaması geçirmişti felci oldu Sonra yoğun bakımdan uyandı Fizik Tedavi derken şu an biraz yürüyebiliyor konuşabiliyor bizi biraz hatırlıyor ama Tam düzelmedi

• geçmiş olsun hocam zor durum günlerce hastanede beklemiştim kahrolmuştum iyi haberler almıştım en sonunda inşallah sizde iyi haberler alırsınız

• Yakın çevrenizden ne bileyim arkadaş olur, kuzen olur, birinden yardım isteyin. Hiç yoktan yanınızda dursun. Konuşabileceğiniz biri olsun. Yardım istemekten çekinmeyin. Tek başınıza o kadar stresi kaldırmanız zor olabilir.
  • Hafta içi olduğu için insanların işi gücü oluyor Onun için ben de kimseyi çağırmak istemedim annem teyzem de kalıyor Yarın gelecek

• İnşallah iyileşir ve bilincide yerine gelir. Geçmiş olsun. Benzer şeyleri bende yaşadım soğuk kanlı olmakta ve pozitif enerji göndermekte fayda var. Ben iyileşeceğine inanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Beyin kanaması nedeni ne oluyor bilen varmı ? Kalp krizi gibi sapasağlam adamın başına da gelebilir mi yani bir anda ?
    Kalp krizinin nedeni kalbi besleyen damarların tıkanması ve bu nedenle o damarın beslediği bölgenin kanlanmasının bozulması.Kanlanma bozulunca kalp kası oksijensiz kalır ve bu durum nedeniyle hasarlanmaya başlar, tedavide de bu nedenle olabildiğince hızlı şekilde tercihen anjiyo ünitesi olan bir hastaneye götürülüp anjiyo ile tıkalı damarın açılması gerekir.Tıkalı damar 90-120 dk gibi bir sürede açılabilirse kalp kası tam olarak zarar görmeden kurtulabilir ve hasta hayatına daha iyi bir şekilde devam edebilir.Geç kalınırsa kalp yetmezliği gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Damarların tıkanmasına neden olan sebep genellikle damarların içinde bir yağ tabakasının birikmesi.Bu yağ tabakası nedeniyle damar iyice daralır ve bir süre sonra küçük bir pıhtıyla yada o yağ tabakasından kopan parçayla damarlar tıkanabilir.Tıkandığı zamanda bu kalp krizi denen olay oluşur.Bu anlattığım olay baya uzun süreçli, onlarca sene yavaş yavaş gelişir ve malesef birden vurabilir.Korunmak için özellikle kilo kontrolü ve sigarayı bırakmak baya önemli, birde kolestrol (LDL olan) seviyenizi olabildiğince düşük tutmanız gerekiyor.

Bunun dışında çok daha genç yaşlarda da kalp krizi olabiliyor, bunları genellikle halı sahada futbol oynayan lise öğrencisi birden yığıldı kaldı tarzı haberlerde duyarız.Bu tarz kalp krizinde de genellikle kalpte yapısal bir sorun oluyor ve bu nedenle kriz yaşanıyor.

• Geçmiş olsun

• çok geçmiş olsun allah kimseye böyle acı vermesin cok kötü babam öyle olsa dayanamazdım ben heraldei

• Allah yardım etsin düşünürken bile karnıma agrılar girdi

• Babamda 2 hafta önce hastanede bayıldı ne yapacağımızı bilemedik . Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun. Allah, hepinize güç kuvvet sağlık versin.

• İnşallah babanız kısa zamanda iyileşip ayağa kalkar

• Geçmiş olsun hocam. Allah şifa versin

• Daha gençmiş hocam babanız, üzülmeyin iyileşir inşAllah.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Hocam Doktor hiç iyi şeyler konuşmuyor ki bugün Demiş ki siz ölü hastaya getirmişsiniz çok umutlanmayın hayal kırıklığına uğramayın diye size simdidien söylüyorum demiş araştırma yaptım 1 2 ay sonra uyananlar varmış anneannem de 1 hafta sonra uyanmış bizde anca bekliyoruz

• allah şifa versin

7 sene evvel kanser hastası babam tedaviyi kabul etmedi ölümü beklemeyi yeğledi
    azrailin yaklaştığını hissetmiş olacak kimseye haber vermeden harem otogarına gitmiş beni oradan aradı köye otobos bulamamış almamı istedi
    ben hastaneden ve ameliyattan kaçtığı için kızmıştım gelmem deyip kapattım
    daha sonra öğrendim eniştem gidip o kış soğuğunda gardan almış

bu olaydan bir hafta 10 gün kadar sonra hayatımda hiç yapmadığım birşey yaptım ve öğlen tatilinde müdürden eve gitmek için izin aldım
    birşey yapacağımdan değildi sadece bir ağırlık çökmüştü eve gidip uyumak istedim
    evde uyumaya ramak kala telefonum çaldı
    ablam telaşla koş babam fenalaştı hastaneye götürelim dedi
    ben de 112 yi aramasını söyleyip kapattım uyumaya devam ettim

2 - 3 saat sonra eniştem aradı babamı hastaneye kaldırdıklarını gelmemim iyi olacağını söyledi
    hastaneye gittim

ablam ben gelmeyince o telaşla ambulans çağırmak yerine komşunun külüstür torosu ile hastaneye kaldırmak istemiş
    yarı yolda araç arıza yapınca yoldan geçen başka bir aracı çevirip hastaneye varmış
    ancak babam hastaneye ex olarak varabilmiş
    doktor canlandırmak için epey bir masaj yapmış ve kalbi yeniden atmış
    ben hastaneye vardığımda bitkisel hayatta olduğunu devlet hastanesinde yer olmadığından yoğun bakımı olan özel hastaneye sevk edileceğini söylediler

babam o özel hastanede prosedür gereği 3 gün yaşatıldı
    ardından fişi çekildi
    ben fazla acı çekmemiştir diye umuyorum

• Geçmiş olsun hocam, Allah yardımcınız olsun
  • Doktorlar en kötü ihtimale hazırlamak için o tarz konuşurlar genelde. Düzelir inşallah hocam. Kötü düşünmeyin. Kalbi durmuş ama geri dönmüş. en kötüsünü, en zorunu atlattı belki de.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.