Şimdi Ara

Babanemden kalma tarlayı nasıl satarım ?(Hisseli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selam herkese, uzun zamandır foruma yazmıyordum şimdi gene işim düştü :):)

Kısaca konuyu özet geçeyim....Babanemden kalma bir tarla var, Yer şu an tapuda babanemin annesinin üzerine, babanemin annesi de 2000 yılında vefat etmişi. Babanemin diğer 3 kardeşi de ölü, çocukları yaşıyor...

Ben şimdi nasıl bir yol izleyeceğim bunu satmak için? Sırayla anlatıcak bilgili bir arkadaş var mı ? (noter, vergi dairesi ilişiği kesme,intikal vsvsvs)

Çok teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayarsız Enerji -- 4 Temmuz 2022; 17:28:14 >

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedemin evi var tek katlı bahçeli, dedem de ninemde 20 sene önce öldü.
    Hissesi olan 6 akrabam var,3 tanesi oldu yerine hisse sahibi olarak 12 çocuk kaldi .
    Yani toplamda 16 kişinin hakkı var.
    20 senedir satmadık. İnsanlar öldükçe ondan sonra gelen cocuklari otomatik hisse sahibi oluyor.
    Yabi işin açıkçası hisse sahibi kim varsa tek tek hepsinden noter huzurunda satış vekaletmesi alacaksin.
    Ondan sonra satacağın kişiyi notere götürüp satışı vereceksin.
    Hisse sahipleri hissesini satmak istemez ise hiç bir şey satamazsin
    20 senedir evi satamadik çünkü:)

• lithran kullanıcısına yanıt

İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası var onu açabilirsiniz ancak zor zahmetli bir süreç maalesef.Avukat eşliğinde bu süreci takip edebilirsiniz

• Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

Butun herkes satmaya razi arkadaşım davaya gerek yok.

• Ayarsız Enerji kullanıcısına yanıt

hayır o mesajım size değil farklı bir kişi için yazdım.Etiketlediğim kişi için yorum yazmıştım.

• Merhaba hocam benzer durum icin benim de bilgi almam lazim. Sanirim noter uzerinden hisse/pay satisi yapilabiliyomus boyle durumlarda, tapu nezdinde gecerliligi nedir diye merak ediyorum ben de. Takipteyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.