Şimdi Ara

Babanın ve annenin bir olup arabayı kıskanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otur babanlara bu yazıyı okut.
    Senin gözünden nasıl görünüyor dünya anlarlar bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 20 Kasım 2014; 1:41:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Merhabalar, ehliyetimi alalı 7-8 ay oluyor, benimle aynı dönem alan arkadaşım istanbul'un bir ucundan bir ucuna gidebiliyorken ve kimseden tepki görmüyorken ben mahalle içinde markete bile gidemiyorum. Söylediğimde deneyimsiz olduğumu, geliştirmem gerektiğini söyleyip duruyorlar, kötü müyüm diyorum, hayır diyorlar. Kuzenlerim veriyor, kendileri vermiyor. Elin yabancısı bana güvenip arabasını emanet ederken, kendi anne babamın arabayı kaçırması ağırıma gidiyor açıkçası. Ki gerçekten kötü de sürmüyorum. O konuda kendime güvenim tam fakat ailem böyle davrandıkça direksiyona geçmeye korkar oldum. Arabaya binince huzursuzlaşıyorum artık. Eskiden arabayla saatlerce yolculuk yapabilrken, ya da yalnızken, arkadaşlarla yolda hiçbir şey etkilemezken, yanımda annem ya da babam varsa arabada nefes alamayacak hale geliyorum. Eskiden kendilerinden hiç korkmazdım, artık korkmakla beraber sevgimde güvenimde azalma bile hissediyorum. Evet araba için yapılmaz belki böyle bir şey ama aklıma geldikçe ağırıma gidiyor. Sinirden ağlayasım geliyor, sokağa çıkıp dört lastiğini birden patlatasım geliyor, yakasım geliyor bazen. Öyle nefret doluyum ki o arabaya karşı. Şu hayatta babam da annem de maddi olarak her istediğimi yaptılar, yapmaya çalıştılar belki. Ama manevi olarak hiçbir zaman güvenmediler bana. Bu olay o kadar ağırıma gidiyor ki. Bazen ölmek, hayatıma son vermek istiyorum.Yahu, sokakta, arabanın kaputunu açmaktan aciz kadınlar var. Elin gerizekalı apaçi şahincileri çıkyıor trafiğe. Ailem bana güvenmiyor. Emin olun dünyanın en iğrenç şeyi. Hele de ailende birinin açığını, kötülüğünü görüyor, içinde tutmak zorunda kalıyorsanız, o kişi de size *** çuvalıymışsınız gibi davranıyorsa işler daha vahim hale geliyor. Bir türlü atamıyorum sinirimi. Sayfalarca yazsam yazabilirim fakat okuyanları da düşünmek istiyorum. Biraz uzun oldu, kusura bakmayın, özür dilerim şimdiden.

Aynı dertten müzdaribiz. 4 senedir araç kullanıyorum 2 senedir ehliyetim var fakat babam oto galerisi dahi olmasına rağmen 2 haftada bir belki araba veriyor. Oda zar zor 50 tane soru sorarak. Maddi güvensizlikte söz konusu. İşi düştüğünde en lüks arabayı bile verir oğlum şu işi hallet gel der ancak benim işim düşünce 1.3 getz i verir oda dediğim gibi zar zor. Fakat ev ortamında baskı yaparak bir otorite kurmuş durumdayım. Şu aralar sözüm geçiyor. Annemi de babamla araba konusunda konuşurken araya girmemesi hakkında da uyardım. Şimdilik durum iyi

edit: Biz kaynarcada oturuyoruz. Nereye gidiceksin? diye sorar. Maltepe dersem "oğlum e-5 üstü atla minibüse git yakın" der vermez. "Caddebostan" dersem olum uzak trafik olur" der vermez. (sanki trafiği kendi çekiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 20 Kasım 2014; 1:48:01 >

• 7-8 aylık ehliyetle nasıl kendine güvenin tam oluyor anlamadım. ehliyeti 3 yıl önce aldım 9 ay önce kendi arabam oldu. onca zamandır her allahın günü kullanıyorum eskişehir ve ankarada hala kendime güvenim tam değil tedirgin oluyorum çoğu zaman trafikte.

şöyle de bir durum var benim arabam düz vites babamın arabası otomatik. ankaraya gittiğimde babam kendi arabasını vermez kolay kolay onun arabasına alışkın olmadığım için. haksız da değil ben de vermem arabamı kolay kolay kimseye isterse 20 yıllık tecrübesi olsun.
  • Kardeşim evlatlarını korumak istiyorlar sadece. Ben 25yaşıma girdim 2008'den beri ehliyetim var ve aktif araba kullanırım bana bile uzun yolda filan vermeye korkuyor babam bazen. Kendi arabamızı alana kadar bunu yaşamak zorundayız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık la kimin çocuğuysa

• Bırak onlar oyle diye dursun.sen ne kadar buyusende onları çocuğusun sana bişi olsun istemiyolar.babamda beni tekirdağda trafiğe çıkarmıyodu ama ben tek başıma new yorktan los Angeles a araba surdum.4 gun boyunca tabi onlara söylemedim.yani kendi araban olunca basıyosun.pek takmıcan sen onları

• 2009'da reşit oldum ben. 2011'de ehliyet aldım (inat biraz)

Sürekli araba kullanırım o günden beri. Yazları tatile giderken falan sürekli ben kullanırım. Zilyon saat uzun yol deneyimim oldu, şehir içinde sürekli kullanırım. Ama annem hala sürekli bi panik halinde. Çözemedim durumu hala. Arabayı verirken sorun çıkarır (onun arabası), isteksiz davranır. Sürerken panik davranır, ona buna karışmaya çalışır.
    Babamda öyle bir şey yok. Öyle yapmasını gerektirecek bi durum da yok zaten.

Kısacası annelerde oluyor bu durum diye düşünüyorum. Başka açıklaması yok, bulamadım ben.
    Baba kısmını bilmiyorum ama sendeki, orayı da sen çöz.
  • kardeşim babanın kafa yapısını azbuçuk tahmin edebiliyorum. bende yiğenime benim aracı vermek istemiyorum. yiğenimi çok severim. başına bi şey gelir diye ister istemez korkuyorum. gidiyorum komşuma bile veriyorum yiğenime veremiyorum nedense. hee acemi mi ? yoo değil. 3 senedir ehliyeti var. iyi de kullanıyor ama ne bileyim. sanki kaza yapacakmış gibi saçma bi his oluşuyor. senden esirgediklerinden değil, sana güvenmediklerinden de değil. seni çok sevdiklerinden. bi de evin tek çocuğuysan tamam artık. ama sana tavsiyem fazla uslu çocuk modunda durma. gençsin daha. o yüzden kaçırabiliyosan arabayı kaçır. bi süre sonra alışacaklardır.
  • anne baba arabayı kullanmayı biliyorsa çok normal bu durum. bizimkiler bilmiyorlar araba kullanmayı araba benim tekelime girdi doğal olarak. ama babası araba kulalnmayı iyi bilen bütün arkadaşlarımda sendeki problem mevcut.
  • Khortytsa kullanıcısına yanıt
    Şu yazdığın yazının tamamı beni yansıtıyor, benim durum daha da vahim, ehliyetim bile yok, sorunca da çok para napıcan ehliyeti deyip geçiştiriyor. Araba kullanmayı adam akıllı öğrenmiş bile değilim. Öğretmeye de yanaşmıyor. Millet oğluna araba kullanmasını öğrenmesi için can atarken benim babam tam tersi, annem de zaten her bu konu açıldığında araya girer yok oğlum bir şey olur yok kaza yaparsın bilmem ne der sıçar her şeyin içine. Babam da kendi arabasını koruyor işte, bi yere çarpsam ben gram umurunda olmam, arabaya bir şey oldu mu diye düşünür. Kullanmadan nasıl gelişmemi, nasıl adam akıllı öğrenmemi beklemiyorlar anlamıyorum. İşin başka sinir olduğum tarafı da, anneme araba sürmesini yıllar önce babam öğretmişti, uzun yolda arabayı verdiği bile oluyor. Deli oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Kasım 2014; 2:35:20 >
  • Verir vermez kendi arabaları sonuçta. Paran varsa git al bi araba, sonra istersen Çin'e git.
  • -Aynı dertten bende muzdariptim, geçen yıl Mart ayında aldığımız arabayı Eylül ayına kadar kullanamadım. Okula çoğu kişi arabayla gelirken özellikle şehir dışından araba getirenleri gördükçe kafayı yiyordum. Babamla bir küsüp bir barışıyorduk sırf araba mevzusundan. Sinirimden okulu bırakmayı bile düşünmüştüm. Babamın tek söylediği söz; "pratik yapacaz birlikte, kendini geliştireceksin"'di. 1 hafta oldu 1 ay, 1 ay oldu 3 ay hala bana güvenipte anahtarı vermiyordu. Çok ağrıma gidiyordu, o duyguyu iyi bilirim. Fakat ne olduysa 1 ay öncesi oldu, artık anahtarı alıyorum ve hafta içi 4-5 gün bende araba. Sana verebileceğim tek tavsiye şu hocam; Baba-Anne madem pratiksiz olmaz o zaman pratik yapalım, ben süreyim siz yanımda oturun. aynen bu şekilde söyle onlara. Haftada 2-3 hatta 4-5 gün pratik yapmak için zorla. Bir süre sonra azmini görürler veya sürüşlerinle kendini kanıtlamış olursun. Bazen onlara da hak veriyorum. Onların korkuları, aslında mala gelecek zarar değil, olur da bir yaya'ya çarparsak hapise gireriz veya başımıza bir şey gelir diye endişeleniyorlar. Özellikle sende ben gibi tek çocuksan, aynı reaksiyonu göstermeleri normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Anneler vermez genelde çocuğunu hep küçük yaşta görür ama baban niye vermiyo anlamadım.kötü düşünme sen yinede.büyüdüğünü kabullenememişlerdir

Haklı ben 20 Yasimi bitiricem babam bana üniversite bitince alırsın ehliyeti diyor ben napayim oleyimmi kötülüğünü istemezler kardeşim.

• bak ben ehliyeti 2008de aldım ve bizim arabayı sadece 1 kere kullanabildim, o da babamın yanında. şimdi 25 yaşından gün aldım o günden beri vermiyorlar. düşünsene 25 yaşındasın ve arabayı sadece 1 kere kullanabilmişssin. sana yemin ederim ehliyeti ; sadece 1 kere kullandım o da nufus cüzdanım yanımda olmadıgı için. ne arabayı kaldırmayı biliyorum ne birşey. senin durumun benden iyi. çok zoruma gidiyor neden bu konuyu açtın ki şimdi sen.
  • 7 aylık ehliyet ne ki? Ben olsam sana araba vermezdim.Zaten araba verilmez.Adamı cezaevine de sokar, ödenmesi çok zor borca da.
  • Ben daha 10-12 yaşımdayken dayım kucağına oturtur direksiyonu bana verirdi tam köye giriş yaparken. Babam yurtdışında olduğundan 15 yaşlarımda amcam boş bir alana götürüp sürdürürdü daha ben istemeden. 17 yaşımda babama rica ederdim onunla gider boş arazide sürerdik. Babam araba kullanmayı pek sevmez onun için ben sürerken ağzını açmaz, ben biraz agresif kullanırım ve annem korkar sadece bu durumlarda rica eder yavaş sürmem için. Bana çok ilginç geldi bu tutumları, yani biz zengin değiliz tek bir arabamız var hatta o bile yok da aslında, ona bir şey olsa yeni araba bile alamayız fakat bu işler gönül meselesi. Şu an bir araba daha alacak paramız olsa babam düşünmeden kullanmak için araba alıp gönderir İstanbul' da üniversite okumama rağmen. Bence sizin ilişkinizi sağlamlaştırmanız lazım, yada baban maddiyatçı ise yapacak bir şey yok. Üzüldüm yazdıklarını okuduğum zaman.

• ben de bizimkilere arabayı vermiyorum

• imzamdaki ilk arabayi ehliyetim bile yokken kendim satin almistim.1 senede 60 k kadar km yaptım onunla. Eski de olsa araba kendinin oldu mu daha rahat oluyorsun. imkanın varsa sen de al bi araba. En azından misilleme olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil araba her türlü Kamyonet hatta 12 Tekerli sürmüşlüğüm gene var fakat aynı durumu bende yaşıyorum.Her ne kadar trafikte çok zaman geçirmemiş olsamda bazı şeyler deneyerek öğrenilir.Medeni cesaret olmalı insanda kendine güven olmalı ama öz baban dahi güvenmeyince acaba bende bir sorun mu var dersin.Ya da araç çok kıymetlidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.