Şimdi Ara

Babanın ve annenin bir olup arabayı kıskanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ehliyetimi alalı 7-8 ay oluyor, benimle aynı dönem alan arkadaşım istanbul'un bir ucundan bir ucuna gidebiliyorken ve kimseden tepki görmüyorken ben mahalle içinde markete bile gidemiyorum. Söylediğimde deneyimsiz olduğumu, geliştirmem gerektiğini söyleyip duruyorlar, kötü müyüm diyorum, hayır diyorlar. Kuzenlerim veriyor, kendileri vermiyor. Elin yabancısı bana güvenip arabasını emanet ederken, kendi anne babamın arabayı kaçırması ağırıma gidiyor açıkçası. Ki gerçekten kötü de sürmüyorum. O konuda kendime güvenim tam fakat ailem böyle davrandıkça direksiyona geçmeye korkar oldum. Arabaya binince huzursuzlaşıyorum artık. Eskiden arabayla saatlerce yolculuk yapabilrken, ya da yalnızken, arkadaşlarla yolda hiçbir şey etkilemezken, yanımda annem ya da babam varsa arabada nefes alamayacak hale geliyorum. Eskiden kendilerinden hiç korkmazdım, artık korkmakla beraber sevgimde güvenimde azalma bile hissediyorum. Evet araba için yapılmaz belki böyle bir şey ama aklıma geldikçe ağırıma gidiyor. Sinirden ağlayasım geliyor, sokağa çıkıp dört lastiğini birden patlatasım geliyor, yakasım geliyor bazen. Öyle nefret doluyum ki o arabaya karşı. Şu hayatta babam da annem de maddi olarak her istediğimi yaptılar, yapmaya çalıştılar belki. Ama manevi olarak hiçbir zaman güvenmediler bana. Bu olay o kadar ağırıma gidiyor ki. Bazen ölmek, hayatıma son vermek istiyorum.Yahu, sokakta, arabanın kaputunu açmaktan aciz kadınlar var. Elin gerizekalı apaçi şahincileri çıkyıor trafiğe. Ailem bana güvenmiyor. Emin olun dünyanın en iğrenç şeyi. Hele de ailende birinin açığını, kötülüğünü görüyor, içinde tutmak zorunda kalıyorsanız, o kişi de size *** çuvalıymışsınız gibi davranıyorsa işler daha vahim hale geliyor. Bir türlü atamıyorum sinirimi. Sayfalarca yazsam yazabilirim fakat okuyanları da düşünmek istiyorum. Biraz uzun oldu, kusura bakmayın, özür dilerim şimdiden.

• Khortytsa kullanıcısına yanıt
    Anneler vermez genelde çocuğunu hep küçük yaşta görür ama baban niye vermiyo anlamadım.kötü düşünme sen yinede.büyüdüğünü kabullenememişlerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım

• siz kullanmama izin vermezseniz nasıl deneyim kazanıp kendimi geliştirecegim diye sor onlara cevabı merak ettim
  • Bende de tam tersi. Ehliyet var ama acemiyim. Araba kullanmayı pek sevmem, iyi de süremem fazla ama Sür de alış diyip duruyor babam. Ama sürmüyorum pek sevmem çünkü.

• Arabam olsa gel 1 tur bin derdim lan. Duygulandırdın. Anne ve babaya saygılı ol ayrıca

• @mobilphone yok benim babam da kabullenememiş büyüdüğümü, yazın bir kez kaçırdığım için, ehliyetim vardı, bana şerefsiz demişliği var. Şimdi söyleyince şakayla dedim lan ben diyip konuyu değiştiriyor.

@Muzun içinde gelen böcek onların yanına sürermişim, ama onların yanında dediğim gibi geriliyorum, yapmayacağım hatalar yapıyorum. Bir de çok karışyolar. Zaten, o şekilde kendimi geliştiremem sadece ezberlerim yani. Ne bileyim, garipler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turbo sandım sayfayı korkarak indim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gutartigen

Arabam olsa gel 1 tur bin derdim lan. Duygulandırdın. Anne ve babaya saygılı ol ayrıca

Bunca zaman elimden geleni yaptım, fakat son yaşadıklarım, sadece araba mevzusu değil, olan saygımı da söküp atıyor maalesef. Genel olarak insanlara saygım kalmadı ailem yüzünden.
  • Mahalledeki markete arabayla gidilmez ki.
  • mahalleden kastım, yani üst mahalle nasıl desem, yürüyerek 30 dakika falan süren bir yer. Bir de bizim buralar biraz serserisiyle meşhur. Esenyurt'ta yaşıyorum. Sokakta yürürken huzursuz oluyorum zaman zaman. Arabayla gitsem, hem yorulmayıp hem de daha güvenli ulaşım sağlayacağım. Ki kendisi gittiği zaman sigara almaya bile çıktığı oluyor arabayla babamın.
  • Biri özet yazsaya normalde okurumda geç oldu çok üşendim
  • Saçmalamışsın bana kalırsa, kendin diyorsun her istediğimi yaptılar diye, bir arabayı mı esirgeyecekler? Arabaya değil, senin başına bir şey gelmesinden korktukları için vermiyorlardır. Nitekim, trafikte nasıl kullanan insanlar olduğunu sen de belirtmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Saçmalamışsın bana kalırsa, kendin diyorsun her istediğimi yaptılar diye, bir arabayı mı esirgeyecekler? Arabaya değil, senin başına bir şey gelmesinden korktukları için vermiyorlardır. Nitekim, trafikte nasıl kullanan insanlar olduğunu sen de belirtmişsin.

Pardon da o zaman kendisi de kullanmasın. ayrıca, öleceksek zaten kendi kullanırken de ölürüm.Bu adamlar sadece bana çalışıyor değil sonuçta. Asıl sizin bakış açınız ailemle aynı ve bu bana saçma geliyor. Yahu bir insanın başına bir şey gelecekse zaten gelir. Baskılayıp sindirmek sadece nefret çıkartır ortaya. Benim değindiğim asıl konu da zaten bana maddi olarak her şeyi sağladıkları halde, manevi olarak güvenmemeleri. Hayatım boyunca yalan söylemedim, bu seneye kadar. Kendilerinin yaptıklarını ortaya döksem evli bile kalamazlar yahu. İğrençler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khortytsa -- 20 Kasım 2014; 0:57:45 >

• benim babam da mazot gidiyor diye vermiyor arabayı ben de yedek anahtarı alıp gezip geliyorum bir şey demiyor
    istersem vermiyor ama ehliyetim olduğum halde çalıp gezinde de laf etmiyor garip bir durum ama ben umursamıyorum
    ayrıca ehliyeti alalı 2 yıl oldu gece gündüz sıkışık trafik şehirler arası yol hepsinde sürdüm ıslak yolda angarya işe bile yollamıyor sen acemisin diyor nasıl acemilikse artık
    şunu net bir şekilde söyleyebilirim babamın arabası babamın arabasıdır onun arabası pek de umurumda değil
    arkadaşım araba aldı anahtarı 7/24 cebinde geziyor babası arkadaşımdan istiyor anahtarı kafası rahat bunu yapabilene kadar ha izin almışsın ha kendi arabanı kaçırmışsın bir önemi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 20 Kasım 2014; 1:03:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

quote:

Saçmalamışsın bana kalırsa, kendin diyorsun her istediğimi yaptılar diye, bir arabayı mı esirgeyecekler? Arabaya değil, senin başına bir şey gelmesinden korktukları için vermiyorlardır. Nitekim, trafikte nasıl kullanan insanlar olduğunu sen de belirtmişsin.

Pardon da o zaman kendisi de kullanmasın. ayrıca, öleceksek zaten kendi kullanırken de ölürüm.Bu adamlar sadece bana çalışıyor değil sonuçta. Asıl sizin bakış açınız ailemle aynı ve bu bana saçma geliyor. Yahu bir insanın başına bir şey gelecekse zaten gelir. Baskılayıp sindirmek sadece nefret çıkartır ortaya. Benim değindiğim asıl konu da zaten bana maddi olarak her şeyi sağladıkları halde, manevi olarak güvenmemeleri. Hayatım boyunca yalan söylemedim, bu seneye kadar. Kendilerinin yaptıklarını ortaya döksem evli bile kalamazlar yahu. İğrençler.

Tabii ki kaderin nasıl cereyan edeceğini bilemeyiz. Ancak, emin ol ki arabayı senden esirgedikleri için değil, seni sevdikleri için kullanmanı istemiyorlardır. Ailene bir araba için sırtını dönüp; saygısızlık yapma dostum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

quote:

Tabii ki kaderin nasıl cereyan edeceğini bilemeyiz. Ancak, emin ol ki arabayı senden esirgedikleri için değil, seni sevdikleri için kullanmanı istemiyorlardır. Ailene bir araba için sırtını dönüp; saygısızlık yapma dostum.

quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

benim babam da mazot gidiyor diye vermiyor arabayı ben de yedek anahtarı alıp gezip geliyorum bir şey demiyor
    istersem vermiyor ama ehliyetim olduğum halde çalıp gezinde de laf etmiyor garip bir durum ama ben umursamıyorum
    ayrıca ehliyeti alalı 2 yıl oldu gece gündüz sıkışık trafik şehirler arası yol hepsinde sürdüm ıslak yolda angarya işe bile yollamıyor sen acemisin diyor nasıl acemilikse artık
    şunu net bir şekilde söyleyebilirim babamın arabası babamın arabasıdır onun arabası pek de umurumda değil
    arkadaşım araba aldı anahtarı 7/24 cebinde geziyor babası arkadaşımdan istiyor anahtarı kafası rahat bunu yapabilene kadar ha izin almışsın ha kendi arabanı kaçırmışsın bir önemi yok

@Alp 2 ay çalışıp, tatile götürdüm annemi, anneannemi. Kendime bir gömlek dahi almadım o paradan. Verdikleri harçlığı harcarken beş lira fazla harcarsam içim rahatsız oluyor. Gözlüğümü kaybettiğim için üzüntüden sinir krizine girip duvara kafa atmışlığım, bayılmışlığım var benim. Ben kendimi böyle parçalarken onlar bana sırtını döndü. Maddiyat sevmek değil. Sevmek dürüst olmak. Eğer aldattığı halde benim arkadaşım o sana ne diyebiliyorsa bir anne her şeyi hak ediyordur. Bir baba bana bir araba için şerefsiz diyebiliyorsa, sonra da şakayla dedim lan diyip üste çıkıyorsa arsız arsız her şeyi hak ediyordur.

@Kromatit ben zaten kendi arabamı alabilecek olsam, durmam. Ki bir kaç kez çabaladım, engel oldular. Yok tatile gittik yok onlara para lazım oldu. Param buhar oldu. Yoksa kendi arabamı almayı da düşündüm ben. Keşke mazot bitiyor diye kızsa, canı sağ olsun cebimde para varsa bir yere gittiysek dönüşte en az 50 lira benzin koyuyorum o arabanın deposuna. Bir kez kaçırıp 100 liralık benzin koymuşluğum var. Ona rağmen şerefsiz sözcüğünü duydum ben. Yani bizimkilerin anlayışı biraz farklı.

• Khortytsa kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim, umarım yakın bir zamanda kendi arabanı alacak kadar paraya sahip olursun.
  • Durumum yok

• quote:

Ne diyeyim, umarım yakın bir zamanda kendi arabanı alacak kadar paraya sahip olursun.

Umarım. Ama ailemle yaşadıklarımı hiç unutmayacağım sanırım... Teşekkürler, dinlediğiniz, cevap verdiğiniz için.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.