Şimdi Ara

Babanın ve annenin bir olup arabayı kıskanması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  •  Babanın ve annenin bir olup arabayı kıskanması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Merhabalar, ehliyetimi alalı 7-8 ay oluyor, benimle aynı dönem alan arkadaşım istanbul'un bir ucundan bir ucuna gidebiliyorken ve kimseden tepki görmüyorken ben mahalle içinde markete bile gidemiyorum. Söylediğimde deneyimsiz olduğumu, geliştirmem gerektiğini söyleyip duruyorlar, kötü müyüm diyorum, hayır diyorlar. Kuzenlerim veriyor, kendileri vermiyor. Elin yabancısı bana güvenip arabasını emanet ederken, kendi anne babamın arabayı kaçırması ağırıma gidiyor açıkçası. Ki gerçekten kötü de sürmüyorum. O konuda kendime güvenim tam fakat ailem böyle davrandıkça direksiyona geçmeye korkar oldum. Arabaya binince huzursuzlaşıyorum artık. Eskiden arabayla saatlerce yolculuk yapabilrken, ya da yalnızken, arkadaşlarla yolda hiçbir şey etkilemezken, yanımda annem ya da babam varsa arabada nefes alamayacak hale geliyorum. Eskiden kendilerinden hiç korkmazdım, artık korkmakla beraber sevgimde güvenimde azalma bile hissediyorum. Evet araba için yapılmaz belki böyle bir şey ama aklıma geldikçe ağırıma gidiyor. Sinirden ağlayasım geliyor, sokağa çıkıp dört lastiğini birden patlatasım geliyor, yakasım geliyor bazen. Öyle nefret doluyum ki o arabaya karşı. Şu hayatta babam da annem de maddi olarak her istediğimi yaptılar, yapmaya çalıştılar belki. Ama manevi olarak hiçbir zaman güvenmediler bana. Bu olay o kadar ağırıma gidiyor ki. Bazen ölmek, hayatıma son vermek istiyorum.Yahu, sokakta, arabanın kaputunu açmaktan aciz kadınlar var. Elin gerizekalı apaçi şahincileri çıkyıor trafiğe. Ailem bana güvenmiyor. Emin olun dünyanın en iğrenç şeyi. Hele de ailende birinin açığını, kötülüğünü görüyor, içinde tutmak zorunda kalıyorsanız, o kişi de size *** çuvalıymışsınız gibi davranıyorsa işler daha vahim hale geliyor. Bir türlü atamıyorum sinirimi. Sayfalarca yazsam yazabilirim fakat okuyanları da düşünmek istiyorum. Biraz uzun oldu, kusura bakmayın, özür dilerim şimdiden.

Ehliyeti alalı 6-7 ay oluyor yaş 18
    Aynu durum bendede vardı ama şehir adana bigün dedim gelin madem deneyimsizim yanınızda sürecem babam ehliyet sınavlarında puanda veriyor bana sınavdan önce tam puan vermişti bakın dedim normalde süreceğim şekil böyle olacak dedim 1 km kadar 2000 devir 2500 devir 50-60 gittim ama bende korktuğunuz hızlanmayı yapmam zaten sevmiyorum dedim ama kalkışda basabildiğimi basar hız sınırına gelincede normal devam ederim dedim buda benim zevkim olsun bu kadarıda dedim iyi dediler göster dediler şehir içi hız sınırı 65 65e kadar araba şahlanıyor sonra düzeltiyorum yanlarında gösterince güvendiler 5 aydır sürekli kullanım halindeyim ama bunuda önermiyorum arabayla bi yerw gidelecek olsa bizim oğlan gider diyorlar iş çıkarıyorlar

• Afedersiniz ama; lan dert edip yakındığınız şeye bak ya...

Arkadaş her insan kendi kişiliğine çoktan bürünmüş sen onları öyle kabul edeceksin, sen gidip de ailenin karşısına oturup konuşsan bile zaten bir şeyin değişmeyeceğini biliyorsun.

Kardeşim inada gidin biraz, arabayı vermiyor musun? Git 1 haftalığına araba kirala, babana da malzeme olmadan onların dikkatini çekmeyi başardın mı sana zaten soracaklar nasıl aldın/kiraladın bunu diye. Sende orada lafı yapıştırıp; bana madem ki güveniniz yok bende kendi kendime işimi yaparım diye söylen bak nasıl da düşünüp oğlunun artık kendi çemberi altında duramadığını fark edecek, yavaş yavaş zaten bazı şeylere alışacaklardır emin ol.

Hem şunu biraz kabullenin; ailenizin size olan tavrını yanlış buluyorsanız bu iyi bir şey; ailesi olup da okutmak yerine baba yerinde çalıştıran çocuğunu ileride büyüyüp adam olup onun da çocuğu olunca ailesinin yaptığı yanlışları bilerek kendi oğluna ailesinden kat kat iyi davranacaktır. Klişe bir laf vardır oğula öğüt olarak sunulan; ben böyle yerlerden geçtim senin benim yaşadığım zorlukları yaşamanı istemem diye. Aynı şekilde hepimiz ileride dünya evine girecek, bizde çocuğumuzu kucağımıza aldığımızda üniversiteye başladığı vakit ona sürpriz olarak araba hediyesi yapmak isteyeceğiz. Her baba olan insanın oğlunu/kızını kendinden çok düşünmesi gayet doğal bir şey zaten.

Bırakın onlar size böyle davransın, çocuk olmayın arabayı öğrenmek için 18 yaş bile çok geçken 20'li yaşlarda bile mal kıymete biniyorsa biraz onların aksine gidin, er geç bazı şeylerin farkına varacaklardır.

Yahu bu bile en büyük meselemiz olmuş da haberimiz yokmuş diyorum, dert ettiğimiz duruma bak arkadaş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 20 Kasım 2014; 8:17:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Khortytsa kullanıcısına yanıt
    Durumun gercekten kotuymus ben 10 yasimdan berj arabaya kullaniyorum .Motosikletimde var ben motor kullanmayi daha cok seviyorum fakat benimkilerde hava soguk diye zorla arabayi kakaliyor . Ehliyetim olmadigi icin çevirmeye takilirsam ceza odeyecegiz korkusuyla binesim gelmiyor benimde . Benimkide seninkinin tam tersi hocam bos ver takma kafana inatci ol surekli iste arabayi en sonunda bikacaklardir

• Babama kalsa ben 60 o 90 olsakta kendisi kullanacak ama annem neyseki zorluyo kullanmam için. Ha ben kullanırken ayağı hep sağ koltuktaki olmayan frende ama olsun Çünkü aynı şeyi babam kendisinede yapmış 30 yaşına kadar araba kullanmayı öğrenemediğini söyler hep.

Bence annen veya babandan biri diğerinin etkisi altında kalıyo. Ayrı ayrı konuş arabayı isterken biraz sinsi ol denemekten zarar gelmez

• Ehliyeti alalı 2 yıl oldu, almadan önce babam versede sürmezdim arabayı ama aldıktan sonra araba resmen benim oldu babam kıskanmaz öyle güvenirde bana çakal çakal işler yapmam zaten kıyamamda arabaya, babana bu güveni aşılamalısın. arabayı muayeneye ben götürürüm servise ben götürürüm oğlum şu kışlıkları taktır der mesela. Allah yardımcın olsun dostum
  • kacır arabayı uzun bir yolculuga cık en fazla ne diyebilirlerki
  • Babamda tiriviri yapiyordu arabayi yaktim eline verdim, simdi arabaya neden binmiyorsun diyor.

• Motor al 500 liralyk, e5'e çyk, onlaryn akyllary sende olsun
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Motor al 500 liralyk, e5'e çyk, onlaryn akyllary sende olsun

Citizen sen bari düzgün yaz lae

Birisi kaza yapan oğluna keşke ölseydi arabayı perte çıkarmasaydı diyen bmw li babanın videosunu atsın

• Kardeş araba sürmeye heves etme, aileninde seni ezik veya güvensiz olarak gördüğünü zannetme sadece seni korumaya çalışıyorlar. Senin gibi yeni öğrenen birinin çoğu zaman tek hakkı var ilk kazada ölümlü kaza yaparlar. Insan bir süre sonra sıkılıyor 2007 den beri ehliyetim var, arabayla çok haşır neşir olunca artık bir süre sonra yoruluyor gereksizmiş gibi geliyor. Sonuç olarak aileni anlamaya çalış çünkü daha önünde araba kullanacak kullanıpta sikilacagin cok seneler var..

• Yasin kac bilmiyorum ama kendi arabani al kullan.yarin arabasina bir zarar verirsen bu kafa yapisindaysa cok laf isitirsin.

• Yazılanları okudum, tek tek cevap vermek uğraştıracak o yüzden genel olarak yazayım. Babam 13 yaşında motor sahibi olan, 15 yaşına geldiğinde otobüs kullanan, 19 yaşında uluslararası yollarda tır kullanmaya başlayan bir adam. Geç öğrenme gibi bir durumu yok. Annem, ehliyeti almadan önce, arabasını alıp, bir hafta antremandan sonra tek başına çıkmaya başlayan bir insan yani, yaptıklarının ehliyetin süresiyle de bir alakası yok bana sorarsanız. Keşke araba kiralayabilsem ama kimse kiralamıyor, ehliyetin süre doldurması gerekiyormuş çünkü ne kadar usta olursanız olun, 1 seneden önce sigorta yapılmıyor araçlara. Kendi arabamı da almaya kalkmışlığım var, onu da engellediler. Para biriktiriyorum diye gönderdikleri parayı azaltıp, o parayı harcattıklarını bilirim bir ay. Yani olay tamamen benimle alakalı. Ben de zaten bunu fark etmesem bu kadar ağırıma gitmez, burda bu kadar dil dökmem yani. Mesela abim ehliyeti aldığıdna birinci ayında arabayla kaza yapmıştı, ona hiçbir şey demedi. Yaptırdıktan sonra bir daha verdi hatta... Ona güveniyorlar ama ben nedendir bilinmez onların gözünde eziğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Merhabalar, ehliyetimi alalı 7-8 ay oluyor, benimle aynı dönem alan arkadaşım istanbul'un bir ucundan bir ucuna gidebiliyorken ve kimseden tepki görmüyorken ben mahalle içinde markete bile gidemiyorum. Söylediğimde deneyimsiz olduğumu, geliştirmem gerektiğini söyleyip duruyorlar, kötü müyüm diyorum, hayır diyorlar. Kuzenlerim veriyor, kendileri vermiyor. Elin yabancısı bana güvenip arabasını emanet ederken, kendi anne babamın arabayı kaçırması ağırıma gidiyor açıkçası. Ki gerçekten kötü de sürmüyorum. O konuda kendime güvenim tam fakat ailem böyle davrandıkça direksiyona geçmeye korkar oldum. Arabaya binince huzursuzlaşıyorum artık. Eskiden arabayla saatlerce yolculuk yapabilrken, ya da yalnızken, arkadaşlarla yolda hiçbir şey etkilemezken, yanımda annem ya da babam varsa arabada nefes alamayacak hale geliyorum. Eskiden kendilerinden hiç korkmazdım, artık korkmakla beraber sevgimde güvenimde azalma bile hissediyorum. Evet araba için yapılmaz belki böyle bir şey ama aklıma geldikçe ağırıma gidiyor. Sinirden ağlayasım geliyor, sokağa çıkıp dört lastiğini birden patlatasım geliyor, yakasım geliyor bazen. Öyle nefret doluyum ki o arabaya karşı. Şu hayatta babam da annem de maddi olarak her istediğimi yaptılar, yapmaya çalıştılar belki. Ama manevi olarak hiçbir zaman güvenmediler bana. Bu olay o kadar ağırıma gidiyor ki. Bazen ölmek, hayatıma son vermek istiyorum.Yahu, sokakta, arabanın kaputunu açmaktan aciz kadınlar var. Elin gerizekalı apaçi şahincileri çıkyıor trafiğe. Ailem bana güvenmiyor. Emin olun dünyanın en iğrenç şeyi. Hele de ailende birinin açığını, kötülüğünü görüyor, içinde tutmak zorunda kalıyorsanız, o kişi de size *** çuvalıymışsınız gibi davranıyorsa işler daha vahim hale geliyor. Bir türlü atamıyorum sinirimi. Sayfalarca yazsam yazabilirim fakat okuyanları da düşünmek istiyorum. Biraz uzun oldu, kusura bakmayın, özür dilerim şimdiden.

Hocam bun yazdıklarını ailene uygun bir dille anlatmayı denedin mi, yani oturup ''böyle böyle, neden böyle yapıyorsunuz...'' dedin mi, Bence karşılıklı oturup sorunu halletmeniz lazım(sorundan kastım sadece araba mevzusu değil genel olarak güven mevzusu)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.