Şimdi Ara

Babil.com - Alışveriş yapanlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
16.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: J. Moriarty

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J. Moriarty

quote:

Silmarillion, Bitmemiş öyküler aldım. Tertemiz geldiler

Şu an aynı kitaplar kargoda, heyecanla bekliyorum.

Tolkien'in tüm kitaplarını aldım kampanya sayesinde. Toplamda 4 tane 100 liralık sipariş verdim, hepsinde de ürünler 1 iş gününde temin edildi.
    Kitaplarda genel olarak bir sıkıntı yoktu ama paketleme kaynaklı bir iki tanesinin köşeleri kıvrılmıştı.

Hocam lotr okudunuz mu peki?

İlk kitaba başladım ama biraz araştırınca Silmarillion dan başlamanın daha iyi olacağını öğrendim. Zaten alacağım diye biraz beklemeye karar verdim.
    Şu şekilde okumayı planlıyorum ;

Silmarillion > Hurin'in Çocukları > Hobbit > Yüzüklerin Efendisi Serisi > Bitmemiş Öyküler

Bu arada bugün 2 kargo da geldi. Önceki mesajda yazdığım gibi 1 günde gönderdiler, pazar günü satın almıştım, p.tesi akşama doğru temin edip yolladılar.
    Genel olarak kitaplar temiz durumda, sadece ciltli aldığım Hobbit'in sert kapağının dışındaki ince kağıt kapak hafif alta kaymış, bunun sonucunda da alt kısımları biraz kıvrılmış. Ama ciddi bir şey değil.
    Üstelik kafka'nın 2 kitabını almıştım, 1 tane de Defterler adındanki kitabını hediye etmişler.

Ben de dün 2'yi bitirdim. 3'e geçsem mi araya başka kitap soksam mı diye düşünüyorum. Bitecek diye üzülüyorum

Hobbit'le başladım ben. Silmarillion'u lotr'dan sonra okuyacağım. Bildiğim bi evreni anlatacağı için baymaz bu şekilde diye düşündüm.

Bitmemiş öyküleri de kafama göre okurum nedir nedir ne değildir bilmiyorum

W.I - Steve Jobs' ı okuyayım bari

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 10 Haziran 2018; 20:9:42 >

• 2 ay önce Ejder katili serisini aldım. Geçen ayda 120 liralık iş bankasından klasik roman siparişi verdim. Enpara yatar yatmaz alacağım bir 110 liralık daha klasik siparişi ile elimde okunmayı bekleyen klasik + fantastik en az 10k sayfa olacak.

Bunların yanında kitaplarla ilgili olarak. Köşelerindeki küçük ezikler dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım ama arkadaşıma resmen korsan kapaklı, ezik büzük bir kitap göndermişler. Yalnız yaptıkları bu yanlışı da hemen telafi ettiler. Atılan maillere hemen cevap verip kitabı geri istediler ve 1 hafta içinde kitap tekrar kargolandı. Bilginize. Hayırlı alışverişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sabah ikinci siparişim de geldi. Cuma günü verdiğim sipariş iki iş günü içerisinde teslim edildi. Fakat kitapların hasarsız olmasını umuyordum. Kitapları daha iyi sarmalarına rağmen kargo çalışanlarının sorumsuzluğu ve kitapları saklarken özensizlik yapılması ve koyarken zarar verilmesinden dolayı yırtık denilebilecek şekilde hasarı olan kitaplar göndermişler. Ayrıca tek bir ayraç bile koyulmamış.
  • 29 temmuzda verdiğim sipariş tedarik sorunu yüzünden bu gün elime ulaştı.siparişten 2 gün sonra 2 kitap tedarik edilemiyor maili geldi. 2 gün önce mail yoluyla iptal ettirdim.birkaç gün sonra iptal edildiğine dair mail geldi.dün kargoya verilen kitaplar az önce elime ulaştı. aradaki iptal için geçen süreyi saymazsak 3-4 günde elime ulaştı diyebilirim. 6 kitaptan 4ü tertemiz, 1inin köşesi hafif kıvrılmış, diğer kpss kitabının da arka kapağı hafif hasarlı.depolanma sırasında olmuş sorun gibi duruyor.

genel olarak memnun kaldım diyebilirim.tedarik sıkıntısı-iptal süreci dışında(benim bekletmem sebebiyle) sorun yoktu.mng kargo 1 kitabın köşesi hariç sorun çıkarmamış gibi duruyor.enpara sayesinde toplam 25 lira, kpss kitabı hariç 5 kitabı 20 liraya aldığımı düşünürsem gayet makul bir alışveriş. ancak hiçbir hediye yoktu.sadece Turgut Uyar ın kitabından 1 ayraç çıktı o da kitabı kendi ayracı 1-2 ayraç yollasalar iyiydi

• Haziran'dan beri 600 TL'lik sipariş verdim. Paketleme çok mantıkl bir şekilde yapılmıyor fakat birkaç kitabın kenarı hariç hiçbir sorun yoktu kitaplarda.
    Yaklaşık 25-30 ayraç, bir kupa, bir mousepad, iki kitap geldi hediye olarak.
    Bir kitap temin edilemedi, para iadesi mail attıktan iki gün sonra geldi.

Kampanya bitince büyük ihtimalle idefix-kitapyurdu'na geri dönerim ama kampanya varken buradan alışveriş yapmamak için zengin olmak lazım.
  • O birkaç kitap da en üstte olanlar miydi? Baloncuklu poşetin nasıl kullanılacağını bilmiyorlar herhalde, şaka gibi tabana koyuyorlar o kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabana değil de kitapları kutuya koyup üstünü o baloncuklu poşet ile dolduruyorlar dediğiniz gibi. Daha önceki siparişlerimde not olarak yazmama rağmen hep aynı şekilde paketlıyorlar maalesef. Böyle olunca kutu her hareket ettiğinde kitaplar sağa sola surtunup deforme oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında geçen sene böyle değillerdi ama Kasım civarında ne olduysa artık böyle Paketlemeye başladılar. Galiba paketleme ile ilgilenen elemanlar maaşlardan hoşnut değiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 7 Ağustos 2015; 2:10:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitenin sahibi Mehmet Ali Çalışkan'a bu konudaki şikayetimi belirttiğimde inatla aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Sitenin sahibi Mehmet Ali Çalışkan'a bu konudaki şikayetimi belirttiğimde inatla aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

O zaman kampanya bitiminde ben de bırakırım burayı. İyi ya da kotu, müşterilerini dinlemeyen firmadan uzak durmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Sitenin sahibi Mehmet Ali Çalışkan'a bu konudaki şikayetimi belirttiğimde inatla aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

O zaman kampanya bitiminde ben de bırakırım burayı. İyi ya da kotu, müşterilerini dinlemeyen firmadan uzak durmak gerek.

Ben de kampanyadan sonra uğramamayı düşünüyorum. Sırf ucuz verdikleri için bile böyle yaptığını söyleyemeyiz. Çünkü iadeyi Enpara yapıyor ve Babil tutarın tamamını alıyor. Sadece sorumsuzluktan dolayı buna devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 7 Ağustos 2015; 3:00:34 >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Onunla ilgisi yok hocam zaten konuda da yazıyor Kasim 2014 civarı bu saçma paketlemeyi yapmaya başladılar.

• Bazı kişiler bu sebepten dolayı şikayetlerimizi eleştirdiği için onu söyledim.
  • Kampanyadan sonra uğranmaması gereken bir site olduğuna bende katılıyorum. Var mısın yok musun vari bir paketleme sistemleri var. Üzerinde babil.com yazan kutunun içinden adam gibi bir şey çıkmasını hayal ediyorsunuz ama bazen elinizde patlıyor. Gerçekten çok heyecanlı. Heyecan severlere duyrulur. İstemeyenlerde uyarılır
  • Son siparişlerim de elime ulaştı. Bu sefer öncekilere nazaran biraz daha iyi paketlemişler. Kitaplarda ufak ezilmeler dışında pek hasar yok. Sadece biraz geç gönderdiler. Bir de kupa hediye ettiler.

31 Ağustos gününde yazdığım maile hala cevap vermemekte ısrar ediyorlar ve ardından yazdığım maillere de tek bir cevap verilmedi. Kitabın hasarsız olanı ile değişmesini istediğim için göndermiştim ama onlara göre kusuru bulunmadığı için bana sormalarına gerek kalmadan para iadesi yapacaklarını söylediler ve yaptılar. Bu para iadesini de ürünün bedelinden eksik yaptılar. Bunu da yazdım ama yine cevap yok.

Yeni gelen kulaklıklardan birisini aldım ve beklediğim gibi çıkmadı. Ben de her şeyi ile paketine geri koydum ve sözleşmede bulunan cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyledim ama yazılı olmayan kurallar gereği sözleşmeye aykırı olarak bunu yapamayacaklarını söylediler. Sözleşmedeki maddelere göre satıcı bunu geri almakla yükümlüdür.

• Kitabın tutarının iadesi için ve kulaklığın belgelerini göndermedikleri için yazdıklarıma 2 hafta boyunca cevap vermediler. Ben de sikayetvar.com'a yazdım ve bugün e-posta yoluyla dava açmakla tehdit ediyorlar. Telefonla da aramışlar.

Sennheiser kulaklıkların Türkiye distrübitörü Metan'ı ile görüşmemde Babil.com diye bir satıcıya ürün temin etmediklerini söylediler. Yani hiçbir belgesi olmadan ürün satıyorlar.

quote:

Kurumumuz hakkında yapmış olduğunuz asılsız şikayetler ve verdiğiniz meşguliyetin devam etmesi durumunda hakkınızda dava açılarak gerekli kurumlara başvuruda bulunulacaktır.

İyi Günler Dileriz.
    Saygılarımızla.
    babil.com Destek Ekibi

Asıl dava açacak kişi ben olduğum halde mafya gibi tehdit ediyorlar. Sözleşmede yer alan hükümlere uymuyorlar.

Daha önce Twitter'da alenen eleştirdiğim için engellemişlerdi ve şimdi de açıkça şikayet ettiğim için dava açmakla tehdit ediyorlar. Hatta 2 haftadır cevap vermedikleri halde meşgul oluyorlarmış.

• En para sayesinde guzel firsatlar oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir daha yanaşmayacağım bir şirket olarak sanalpazar dan sonra 2.sırayı da babil aldı kesinlikle. Adamlara bak. Ortada var olan yanlışı çözmek yerine tehdit ediyor bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

Bir daha yanaşmayacağım bir şirket olarak sanalpazar dan sonra 2.sırayı da babil aldı kesinlikle. Adamlara bak. Ortada var olan yanlışı çözmek yerine tehdit ediyor bir de.

Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etmeyi düşünüyorum. Bana sattıkları kulaklığın kaçak olup olmadığı belli değil. Tek bir belgesi bile yok. Tüketiciyi Koruma Hakkında Kanun'a göre de cayma hakkımı kullanabilmem gerekiyor ama sözde kuralları gereği istemiyorlar ve zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

Bir daha yanaşmayacağım bir şirket olarak sanalpazar dan sonra 2.sırayı da babil aldı kesinlikle. Adamlara bak. Ortada var olan yanlışı çözmek yerine tehdit ediyor bir de.

Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etmeyi düşünüyorum. Bana sattıkları kulaklığın kaçak olup olmadığı belli değil. Tek bir belgesi bile yok. Tüketiciyi Koruma Hakkında Kanun'a göre de cayma hakkımı kullanabilmem gerekiyor ama sözde kuralları gereği istemiyorlar ve zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar.

Hocam durmanız hata. Siz de enpara ile baya kitap aldınız diye biliyorum. Hürmet göstereceklerine verdikleri bu tepkiye de hakkettiği karşılığı vermek lazım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.