Şimdi Ara

Bad sector hatasından kurtulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddiskim de hatalar almaya basladım biraz arastırma yapıp hd tune programıyla tarama yaptıgım zaman bad sector hataları oldugunu fark ettım bunlardan kurtulmam ıcın onerebılecegınız programlar varmıdır?

fd 2 tane konu acılmıs guzel anlatılmıs fakat cok az program onerılmıs daha gelısmıs ıse yarayan tavsıye edebılecegınız program arıyorum.

• Bad sektör, HDD üzerinde ya kalıcı oluşur ya da bazen yazılım hatası, virüs gibi sebeplerle geçici de oluşabilir. Bad sektör= Bozuk alan, bu alanı low level format (düşük seviyeli format) işlemi ile düzeltme şansı olabilir ama kesin değildir ve de HDD üzerinde birden fazla defa yapılması çok zararlı olabilir. HDD garantisi varsa garantiye gönderip değişimi sağlanabilir. Garantisi bitmiş bir HDD için tek denenebilecek şey low level formattır. Formatlama işlemi çok uzun sürebilir, yarıda kesilmemesi gerekir. Her ihtimale karçı bir UPS bağlı bilgisayarda yapılmasını öneririm. Bu yazılımlara HDD markasının kendi sitesinden de ulaşabilirsiniz. Orada uygun yazılım bulamazsanız o zaman hiren's boot cd içindeki yazılımlar da işinizi görecektir.
  • Bu konuya bakman yararına olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_27998767/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Bad sektör, HDD üzerinde ya kalıcı oluşur ya da bazen yazılım hatası, virüs gibi sebeplerle geçici de oluşabilir. Bad sektör= Bozuk alan, bu alanı low level format (düşük seviyeli format) işlemi ile düzeltme şansı olabilir ama kesin değildir ve de HDD üzerinde birden fazla defa yapılması çok zararlı olabilir. HDD garantisi varsa garantiye gönderip değişimi sağlanabilir. Garantisi bitmiş bir HDD için tek denenebilecek şey low level formattır. Formatlama işlemi çok uzun sürebilir, yarıda kesilmemesi gerekir. Her ihtimale karçı bir UPS bağlı bilgisayarda yapılmasını öneririm. Bu yazılımlara HDD markasının kendi sitesinden de ulaşabilirsiniz. Orada uygun yazılım bulamazsanız o zaman hiren's boot cd içindeki yazılımlar da işinizi görecektir.

yarıda kesildi mi bir şey olmuyor fazla atıldı mı da bir şey olmuyor bizzat denedim ama olabilir de elektronik aygıt bu :D

• low level format atmak istemiyorum, ama yaklaşık 7.5 GB ta yakın bad sector var.

bunu düzeltmenin gizlemenin o alanı kullanmama veya yazılımsal olarak kaynaklandıgını farz ederek baska deneyebilecegim bir yol arıyorum.
  • arkdaşlar daha 4 günlük pc de tarama yaptım kendı hdddsinde laptobun.Full kırmızı oldu.Damaged blocks filan yazıyordu.Benchmarkda yapılmıyor hata veriyor
    sorun nedir sizce
  • Zamaninda su konuyu acmistim :http://forum.donanimhaber.com/m_19014402/tm.htm
    Aklimdan kalan su yorum olmus;

quote:

dos ortamından beri bilgisayarlarla iç içeyim,
    öyle çok ustayım diyemem ama,
    bu bad sectör lerle çok uğraştım,
    lowlevel format, ( bios formatı ) ve bu formatı atan programlar hepsini kullandım,
    ama hiç biri işe yaramıyor,
    fiziki bad sectörlerin onarılması nasıl mümkün olabilirki,
    diskin yüzeyinde fiziki bir hasar , çizik var bunun onarıldığını söylemek inandırıcı değil,
    kullandığınız programların yaptığı şu,
    bad sectör olan noktayı tespit edip, o noktayı sona atıp tüm bed sectörleri aynı şekilde sanal olarak sonda topluyor, ve yok sayıyor, ama ordalar,
    eğer bilgisayarınızı çalışırken fişini çekerseniz, yada elektrik kesilirse, tekrar açtığınızda scan disk yapacaktır ve bu bad lari tekrar buluverecektir,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Bad Sector ?
    5 yıl önce açıldı
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.