Şimdi Ara

Bad Sectorleri Kilitlemek..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayarım geçen haftalarda sağ alt köşede, "gecikmeli yazma başarısız oldu" hatası vermeye başladı.. Defalarca format attım fakat düzelmedi.. Bende bad sector olabileceğini düşündüm.. yine defalarca scandisk yapmama rağmen herangi bir badsector bulunamadı.. Sonradan farkettimki, bilgisayardaki veriler 23. gb'a ulaştığında bilgisayar sözkonusu hatayı vermeye ve kitlenmeye, harddiskten bilgileri okuyamamaya başlıyor.. Bende HDD REGENERATOR ve SPINRITE isimli programlarla harddiski denetlemeye başladım.. Ve gördümkü 22. gb'ın sonlarından başlamak üzere, ki buda 46 milyon bilmem kaçıncı sectorlere denk geliyor.. Bad sector oluşmuş.. HDD regenerator bu bad sectorlerı bulmaya başladı fakat yalnızca 1 mb üzerinde 24 saatten fazla tarama yapmak zorunda kaldı (bad sectorlü alanda bilgileri zor okuyabildiği için) ve 500'e yakın bad sector buldu, halada bulmaya devam edecekti fakat ben bu işin bitmeyeceğini düşünerek programı kapattım.. Aynı şekilde Spinrite programıda 23. gb'da takılı kaldı ve daha ileriye gitmedi/gidemedi.. Sorum şu şekilde, acaba bu bad sectorleri kilitlemenin bir yolu yok mu..? Harddiski değiştirmek mi lazım? Bilgisayarım Packard Bell laptop ve scandisk önermeyin kesinlikle hiçbir sonuç alamadım :)

• kardes bad sectörlerin kilitleme yi ilk defa sende duydum .yanlız cözüm var bad sectörler için dosta u komutları yaz

fixboot =bad sectörleri onarıo

fix mbr=aynı işlevi görür

fakat sen güvenli moddada dene dos yaz komutları normal oturumumdada yaz
  • ashampoo_magicaldefrag201_se
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilk defa

kardes bad sectörlerin kilitleme yi ilk defa sende duydum .yanlız cözüm var bad sectörler için dosta u komutları yaz

fixboot =bad sectörleri onarıo

fix mbr=aynı işlevi görür

fakat sen güvenli moddada dene dos yaz komutları normal oturumumdada yaz

Ya kendimi tutamadım kusura bakma ama OHA diyorum. Bilip bilmeden ne atmıssın. Söylediklerinin badsector konusuyla en uzaktan bile alakası yok. Lütfen yalan yanlış bilgiler verip komik duruma düşmeyin. Hiç bilmiyosanız gidin google da aratın bu komut ne işe yarar diye.
    Mesela bu linkte anlatıyor : fix boot/mbr

• Aeks sana tavsiyem hdd'nin garantisi bitmediyse garantiye gönderin. Yok eğer garantisi bitti ise o diske önemli hiçbir veri yazmayın. Badsector denilen hadise genellikle diskin yüzeyinde zamanla oluşan zedelenmelerde vs kaynaklanır. En ufak bir zedelenme bile zaman içinde hızla dönen diskte okuma kafalarına zarar verebilir ve hiçbir veriye ulaşamayacağınız sonuşlar doğurabilir. Ama tavsiyem diskin markasına göre üretici web sitesine gidip o disk için üretilen yazılımla (ki neredeyse her markanın böyle bir yazılımı var) sağlam bi format atman. Low level formattan sonrada devam ediyorsa XP kurulumunda yada XP içerisinde diskini formatlarken Quick format atmazsan zaten badsectorler işaretlenecektir. Bu arada 23GB dan sonra dediğine göre belki diskin okuma kafasında problem vardır. Bu nedenle o kısımdan sonrasında kafa okuma yapmıyodur. Diskin okuma kafası kırılmıs yada kopmus olabilir. Ki bu da o diskin kısa bi sürede tamamen kullanılamaz hale gelecegini gösterir. Kopan kafa diskin icerisinde her yere gidebilir. Sanırım biraz karamsar oldu ama benim düşüncem böyle :)

• system mechanic procramının bi parçası olan drive scruber programı ile hdd yi formatla (120 gb hddyi yaklaşık 8 -9 saatte formatlıyo bilgin olsun) ama hdd yi onarıyo benim hdd kafa atıyodu düzeltti.
  • sağolun hocam deneyelim bakalım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bad Sector-Lowlevel Format
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.