Şimdi Ara

bad sektör nasıl giderilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarda bad sektör olduğundan fdisk çekdiğimde hata veriyor bunu fdisk'deyken nasıl giderebilirim

• bildigim kadariyla cozumu yok...malesef
  • Fdiskten değilde saatlerini alacak bir çözümü var. LOW LEVEL FORMAT. Eğer bad sectorun herhangi darbe - düşme sonucu çıkmadıysa yani durduk yere çıktıysa vede bu program o harddiske uygunsa(hepsine uymayabiliyor) tamamen düzeltiyor. Ben yaptım. Hemde farklı harddisklere defalarca. Şu ana kadar elimden onlarda badli hdd geçti. Prof olduk anlayacağın.
    Ayrıca nortonun bi programı vardı. Eski nortonların norton 8.0 falandı herhalde. DiskEdit adlı programlada harddiskin yüzeyinde dolaşabilir. İstediğin noktasına BAD yazabilir. İstediğin sectorundeki BAD'i kaldırabilirsiniz. Sector'lardan clusterlar oluşur(tam terside olabilir çok oldu unuttum) ve BAD clusterin tamamına konulur (içindeki bir sector bozuksa bile) Yaklaşık 49kb lik bir program. Eski anakartların (award - phoenix bioslu) biosundaki programı dos ortamına aktarmışlar. Onu kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 21 Eylül 2004, 18:24:20 >
  • fiziksel olarak zarar gormus diskler duzeltilmez, duzeltecek bi program oldugunu da sanmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caitlin

fiziksel olarak zarar gormus diskler duzeltilmez, duzeltecek bi program oldugunu da sanmiyorum.

Bad sector her zaman fiziksel zarardan meydana gelmez. Ve de eğer darbe veya çarpma düşürme gibi olaylardan meydana gelmediyse (benim başıma gelmişti durduk yere çıkarmıştı) kesinlikle ve kesinlikle düzeltirlir. Şu ana kadar 5-6 adet harddiski bu şekilde düzelttim vede bir sürü harddisk elimden geçti. Ve bizim işyerindeki hdd şu meşhur maxtorların 8.4gb olanlardan bu hdd'yi 3 sene önce düzelttim şu ana kadar 1 kere bile sorun çıkarmadı. Tekrar söylüyorum. Çalışma esnasında çarpma düşürme devirme sarsıntı gibi olaydan meydana gelmedikçe (elektronik devreden de kaynaklanmıyorsa) bad lar düzeltilir. Ben yaptım.

• 2 türlü bad sektör vardır...1 Fatten doğru bozulmuş 2- fiziksel olarak bozulmuş...Fatten doığru bozulmuş olan hddler 5-6 saat içinde eski hallerini alabiliyorlar fakan fiziksel olarak bozulmuş hddler hiç bir şekilde tamir edilemiyor...
  • LOW LEVEL FORMAT bu programı nereden bulabilirim arkadaşlar. arattırdım ama hertürlü hdd de için ayrı bir kurtarma programı indiriyor. o program hepsine uyuyormu?. yada LOW LEVEL FORMAT bu programı indirebilecegim bir adres verebilirmisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    audi sorun nasıl giderilir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://public.planetmirror.com/pub/abit/download/utilities/loformat.exe

şu linke bir bak bumuydu hatırlayamadım. Yalnız dos ortamında çalıştığı için bakamıyorum. Award 1992 yazıyor ise odur.
  • Baktım bu o program. Select drive dan hangi harddiskine format atacaksan onu seçiyorsun. preformat ile de format atıyorsun. Şunu baştan söyleyim harddiske ve boyutuna bağlı olarak 6- 10 saat arası sürebilir.(belkide daha fazla). Ayrıca arkadaşımda maxtor 40gb vardı onda da bad sorunu vardı. Bununla format attık düzeldi 1 hafta sorunsuz kullandı. Sonra yine bad çıkardı yine attık yine düzeldi .Bir daha çıkarınca anladık ki harddisk bozukmuş. Garantiden yenisi geldi. Harddisk bozuksa da sürekli çıkarabilir. İyi formatlar..
  • gerekli bir bilgi,ben hicbirsekilde duzeltilemez sanrdim,durduk yere cıkabilecegini de yeni duydum,sagol farukBABA
  • Bilgiler için SAĞOL FARUKBABA

Başarılar ve kolay gelsin. KitapGibi
  • Harddiskte hangi şekilde oluşursa olşsun bad sektör düzeltilemez. Sadece yok sayılır. Bende hdd deki bad sektörleri bulup onları bloke eden bir program vardı. Ama adı aklımda değil. Olmazsa yarın bi adres vereyim oradan bir bakın bakalım. İşine yarıyacak mı!..
  • Aha biri daha çıktı tamam kardeş sen düzeltme çöpe at ok?. Bizim çöpe tabii...Şaka bir yana anladığım kadarıyla bad sector yokedilmez ve o sector yok sayılır diyorsun. Yani sonuçta toplam kullanılan sector'de bir azalma oluşacak anladığım kadarıyla(nasıl olduğunu anlayamadım. ) Bu programı denemek zorunda kalıpta eğer program o harddisk için uygunsa arkadaşlardan bir ricam olacak toplam sector sayısını kaydedebilirler mi.? eğer program düzeltirse sonraki sector sayısına da bakalım. Hakkaten bi azalma varsa tamam sen doğrusun..Sana inanmamazlık yapmayacağım Varsayalım belkide ben yanlış biliyorumdur.. Şöyle düşün bir kere elinde badli bir hdd var. Format atarken, bi dosyayı okuturken isterse bozuk yerler işaretlenmiş olsun, Badli hdd de bir takılma o yerlere yakın sectorlerde bir yavaşlama oluyor vede badli harddisklerin badli olmasından değil işte bu takılma yavaşlama olayları yüzünden şikayet edilir.(bad çoğalması olayı genelde çarpma veya düşme gibi fziksel olaylardan dolayı oluşan badlarda meydana geliyor yine yanlış bilmiyorsam)
    Düşün bir kere bu program eğer dediğin gibi badli yerleri yok sayıyorsa diğer yakın yerlerinden dolayı niye yavaşlama meydana gelmiyor o zaman??. Diyelim ki senin dediğin doğru sonuç olarak ortada ne bad nede badden daha büyük sorun çıkaran yarım okunan takılmalara neden olan yerler kalıyor. Cillop gibi bir harddisk çıkıyor. Bana göre düzeltiyor... Yanlışsamda ben bunu kabul ederim. Çünkü sıonuç bu.

Bu arada arkadaşlar bilgi paylaştıkça güzeldir. Ben elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Sizlerde sağolun.. (kendimi konuşmacı gibi hissettim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 23 Eylül 2004, 0:52:19 >

• hdd özelliklerin ver belki çözüm buluruz
  • selam tabiki çözümü var tabiki hdd de fiziksel sorunlardan kaynaklanan sorun varsa olmaz ama fiziksel bir sorun yoksa sana bir program önerebilirim wipe adındaki bu program dos altında çalışıyor ben sürekli bu progrqamı kullanıyorum güzel sonuçlar veriyor istersen bş dene derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.