Şimdi Ara

BADSECTOR 7 GÜNDE NASIL % 38 OLUR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ABİLER KARDEŞLER ( HERKESTEN LÜTFEN YORUM BEKLİYORUM)

WD 1 TB harddisk almıştım ve kendisi ortalama 7 ay sonra % 15 lerde badsector bozukluk alanı çıkarttı ve şu anda yenileme aşamasındayım derken bi yerden para buldum falan sıfır yeniden aldım ve aşağıdaki fotolardaki görüntyle karşılaştım ve çok kötüyüm resmen param yandı nasıl olur

Sistemim aynen şu

945 SL-2 Gigabyte anakart- sanırım bu biraz genelde sorunlu bir modelmiş sonradan öğrendim ..?

Core 2 Duo E 4600 2.6 Ghz İşlemci - 2 mb cash sanırım

4 GB DDR2 Tabanlı 800 Mhz Ram - 2 x 2 şeklinde çalışıyor.

Radeon x1900 256 bit - 256 x 2 parçalı 512 mb ekran kartı

400 Watt codegen güç ünitesi ( saf değerini vermiyor diyorlar ama yeterlidir bu sişstem için diyolar ama bi yandan da adam yetersiz deyip ürününü satıştan vazgeçirmemş olabilir die de düşünmdim değil )

ve dediğim üzere 1 TB harddisk

...

İşletim sistemi ilk WD de Win7 64 bit idi 7 ayda çöktü

2. sistem win 7 32 bit Ultimate idi o da 7 günde ekleyeceğim fotolarla birlikte göreceğnz çöktü

Ekstra kullandıklarım 1 TB Segate harici harddisk - 2-3 USB bellek - Lexmark Yazıcı - Kablosuz mouse ve klavye -2 joystick

10 usb lik bir parça üstünde hepsi duruyor. Bunlarla alakası olmadığna eminim
    ekran kartımın soutma sistemi ya da supply ile uyuşmadğna ya da anakartımın yetersiz kalıdğnı düşünüyorum

Çökmeden önce de pc de 10 dakika aralıkla donuyordu sonra devam ediyordu aldırış etmedm sonra pc zamanla açılmamaya güvenli kip e dahi geçmemeye başladı anlamıyorm hakaten

lütfen bi badsector neden oluşur bu şartlar altında ne olmuş olabilir die birileri yorum yazsın fikişr versn ..???

şimdiden teşekkürler arkadaşlar... (:

BADSECTOR 7 GÜNDE NASIL % 38 OLUR ? BADSECTOR 7 GÜNDE NASIL % 38 OLUR ? BADSECTOR 7 GÜNDE NASIL % 38 OLUR ? BADSECTOR 7 GÜNDE NASIL % 38 OLUR ?

• Not : Görüldüğü gibi direk görüntüyü kesemedim çünkü windowstan açamadım ve 'ekran alıntı aracı ' çalışmadı

Böyle oldu kusurua bakmayın :/

Güvenli Kioten HD Tune ile tarandı...
  • bad sector olmaması gereken bir şey(yani sıfır olmalı), garantisi varsa gönder değiştirirler yoksa geçmiş olsun.
    bad sectörlü hdd kullanılamaz, yenisiyle değiştirilir.
  • HDTune yazılımının tarihi eser sürümü ile herhalde sonuç bu olur.

SMART değerlerine göre herhangi bir bozukluk söz konusu değil.
    Güncel bir sürüm ile test edin. Hatta disk üreticisinin kendi yazılımı ile test edin.
  • haha arkadaşıma anlattım da bi yandan sinirlendi bi yandan güldü

Defraggler ile incele mutlaka hata var dedi ya da sıfır die sana 2. el kart kaklamışlardır dedi
    sonra yok falan derken Dfraggler die önerisiyle incelettm
    hiç sorun yok

yalnız bende sanırım sistemi yoran tekleten bir anakart var ve çok sorunlu ilerde daha da sorun çıkartacağnı söyleyen bir

' Gigabyte 945 GCM SL-2' var bilmem nedir ama şu anda makina açık halde yatık şekilde çalışıyor hiç sorun yok

anakart önerilerinzi bu başlık altında almak istemezdm ama önerebilrseniz iyi olur

P35 DDR 2 tabanlı önerdi de arkadaşım ne dersinz uygun bi öneri alabilir miyim ?

bu arada size önerim olsun Hd tune a güvenmeyn benm gibi mala bağlarsınz (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

HDTune yazılımının tarihi eser sürümü ile herhalde sonuç bu olur.

Güncel bir sürüm ile test edin. Hatta disk üreticisinin kendi yazılımı ile test edin.

teşekkürler :)

farketmemşm hiç eh naparsın biraz telaş mahalline gidince ...
    denize düşen misali olduk ...! tekrar sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumbaz

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

HDTune yazılımının tarihi eser sürümü ile herhalde sonuç bu olur.

teşekkürler :)

farketmemşm hiç eh naparsın biraz telaş mahalline gidince ...
    denize düşen misali olduk ...! tekrar sağolun

en az 5 sürümünü kullanıp sonucu bana bildirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi sürümünü önerirsiniz onu direk kurayım ? 5 sürüm fazla zaman kaybı olur benim acil çözmem lazım ?
    gerçi anakart sorunlu tespiti dedik ama ...
  • hdtune 5.50 sürümü en güncel sürüm.

http://www.hdtune.com/download.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 13 Temmuz 2013; 19:30:15 >
  • O kadar bad sektör olsa zaten Health kısmında birçok uyarı olur. Diskte bir sorun yok, test falan yapmana gerek yok.
  • banada olmuştu.ama ssd de.öyle bir tırsmıştım ki300 lira verdik ertesi gün bozuldu sandım.reset attım.onlarca kez tekrar tardım sorun yokmuş.neden öyle oldu anlamadım ama neyse sorun yok
  • Sata kablom HDD nin veri yollarında sorun çıkartıyomuş burdan da anakartıma zarar vermiş sonrasında anakart değişştirip

G41 ECS marka bi altyapı ile DDR 3 e yükselttim bi tür upgrade oldu

Siz siz olun 'sinek küçük mide bulandırır' lafını unutmayın arkadaşlar

resmen ömür törpüsüymüş bozuk kabloluymuşm da haberim yokmuş ramlerimi ve anakartımı verdim üstüne de 80 90 TL verip böle bi sisteme geçtim

defraggler ile de hardiskim emin ellerde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.