Şimdi Ara

Bağ evini ısıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni yapacağım bağ evim biraz teknolojik olsun istiyorum kafam da bir sürü proje var aslında. Bunları vaktim oldukça sizle fotoğraflı paylaşacağım. Bu ev dış şebekeye bağımsız olarak güneş paneli ve rüzgar jeneratörü ile enerjisini üretecek. Buranın ısınması için mazotlu kat kalöriferi düşünüyorum ama ne kadar yakar nedir hiç bilmiyorum.. Evinde kullanan varsa biraz bilgi verebilirmi ? Yaklaşık olarak 60 metre kare yeri ısıtacak. Kış aylarında fazla gidemeyeceğim için mazotlu düşünüyorum yoksa atarım içine kömür sobasını ama o da çok zahmetli. :) Bunun yanı sıra ısı yalıtımı olacak yerler laminant parke olacak camlar çift cam biraz rüzgar gören bir yerde bu yüzden ısı yalıtımı şart dediler. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

• amcamda vardı 15-16lt yaktığı halde ısınamadı kömürlü kat kaloriferi taktırdı. bence elektrikli kombi taktırın yada her radyatöre ayrı ayrı takılan elektrikli ısıtıcılar var suyu devirdaim ettiren bir sistem kullandığınız odanınkini açıyorsunuz sadece. mazotlu kat kaloriferi için ayrıca depo yaptırmanız gerek. yeriniz uzak bir noktadaysa mazotu temin etmeniz zor olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 21 Aralık 2013; 10:15:48 >
  • Gereken her şey var depo falan zaten çiftçilik ile uğraşıyoruz köyde 6 tonluk tankerimiz sürekli dolu ama saatte 15 litre ise çok fazla yani içim yanar o mazot yanarken
    Zaten çok fazla bir yer ısıtmayacak aslında bir sistem düşünüyorum bir abimiz anlatmıştı. Bizim buralarda peçka diye tabir edilen yatay sobaya benzer katı yakıtlı sobalar var peçkanın yanında haznesi var o hazneye uygun bir depo yapıtırıp kalorifer motoru ile içindeki suyu devir ettirip ısıtıyorlar böyle bir sistem de var aklımda ama genleşme haznesi falan biraz kafamı yormam gerekiyor yinede teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejj

Gereken her şey var depo falan zaten çiftçilik ile uğraşıyoruz köyde 6 tonluk tankerimiz sürekli dolu ama saatte 15 litre ise çok fazla yani içim yanar o mazot yanarken
    Zaten çok fazla bir yer ısıtmayacak aslında bir sistem düşünüyorum bir abimiz anlatmıştı. Bizim buralarda peçka diye tabir edilen yatay sobaya benzer katı yakıtlı sobalar var peçkanın yanında haznesi var o hazneye uygun bir depo yapıtırıp kalorifer motoru ile içindeki suyu devir ettirip ısıtıyorlar böyle bir sistem de var aklımda ama genleşme haznesi falan biraz kafamı yormam gerekiyor yinede teşekkürler :)

günlük ortalama 15-16lt tüketimi vardı ama ısınamıyordu. tabii bu bahsettiğim kısık ayardaki tüketim. ısınmak için açarsan tüketim 2 kat artar. bence sürekli oturulacak bir evse soba büyüklüğünde kömürlü kat kaloriferi kullanmak en iyi çözüm. arada sırada kalınacak bir yerse elektrikli kombi en zahmetsiz olanı.

• Aslında 3 adet petek olacak 1 metrelik hepsi kışı 500 litre mazot ile çıkabilirsem yeterli olabilir bana çok fazla büyük bir yer olmayacak.. Elektrikli güzel olabilir ama rezistanslı sistem elektriği fazla yakar ben güneş paneli ile elektrik üreteceğim bu yüzden enerjim kısıtlı.. Cevap için teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ortak havuz ısıtma
    6 yıl önce açıldı
    Teknolojik bağ evi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.