Şimdi Ara

Teknolojik bağ evi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben forum'a yeni katıldım. Yeni yapacağım bağ evim biraz teknolojik olsun istiyorum kafam da bir sürü proje var aslında. Bunları vaktim oldukça hem sizle fotoğraflı paylaşacağım hemde bazı sorular olacak bilgili abilerim ve kardeşlerime Bu ev dış şebekeye bağımsız olarak güneş paneli ve rüzgar jeneratörü ile enerjisini üretecek içerisini biraz lüks detaylar eklemeyi düşünüyorum. İçerisi için ayırdığım bütçe 5.000 tl içeride bir mini bar, amerikan mutfak (salon ile birleşik) kendime ait küçük bir yatak odası. Üst katta ise Yunanistan'ı gören bir teras bir misafir odası yada çalışma odası olarak düşünüyorum. Tarlanın etrafı tel örgü ile örülecek dış kapısını otomatik olarak yapmayı düşünüyorum kumandalı bir sistem. Stor perdeleri step motor ile açıp kapayacak bir sistem (bunun zaman ayarını nasıl yapacağımı bilmiyorum yani durma mesafesini ayarlayamadım)
    Yani kısaca şimdilik aklıma takılan şu step motor ile daha önce hiç çalışmadım step motoru nasıl durduracağım ? perde tam olarak kapandığında motorun da dönmemesi gerekli. Birde step motoru hallettikten sonra şık kumandalı bi fm verici bulamadım ama onu da bulacağım :) Şimdiden herkese çok teşekkür eder saygılarımı sunarım iyi günler..

• Step motorun çalışmasını durdurmasını alt ve üst noktolara koyacağın ufak optik sensörlerle sağlayabilirsin. kumanda olarak da akıllı telefonunu kullanmak daha hoş olabilir, imzamdaki sisteme bi bak derim.
  • Step motora ihtiyacınız yok. Kapının kapalı ve açık olduğu noktalara birer limit switch ve kapının bıraktığınız yerde kalmasını istiyorsanız vidalı bir redüktör işinizi görecektir. Vidalı redüktör kendi kendini kilitlediğinden kapıyı hangi durumda bırakırsanız bırakın kapıyı iterek veya çekerek hareket ettiremezsiniz. Sadece motor tarafından müdahale ederek kapıyı hareket ettirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejj

Arkadaşlar merhaba ben forum'a yeni katıldım. Yeni yapacağım bağ evim biraz teknolojik olsun istiyorum kafam da bir sürü proje var aslında. Bunları vaktim oldukça hem sizle fotoğraflı paylaşacağım hemde bazı sorular olacak bilgili abilerim ve kardeşlerime Bu ev dış şebekeye bağımsız olarak güneş paneli ve rüzgar jeneratörü ile enerjisini üretecek içerisini biraz lüks detaylar eklemeyi düşünüyorum. İçerisi için ayırdığım bütçe 5.000 tl içeride bir mini bar, amerikan mutfak (salon ile birleşik) kendime ait küçük bir yatak odası. Üst katta ise Yunanistan'ı gören bir teras bir misafir odası yada çalışma odası olarak düşünüyorum. Tarlanın etrafı tel örgü ile örülecek dış kapısını otomatik olarak yapmayı düşünüyorum kumandalı bir sistem. Stor perdeleri step motor ile açıp kapayacak bir sistem (bunun zaman ayarını nasıl yapacağımı bilmiyorum yani durma mesafesini ayarlayamadım)
    Yani kısaca şimdilik aklıma takılan şu step motor ile daha önce hiç çalışmadım step motoru nasıl durduracağım ? perde tam olarak kapandığında motorun da dönmemesi gerekli. Birde step motoru hallettikten sonra şık kumandalı bi fm verici bulamadım ama onu da bulacağım :) Şimdiden herkese çok teşekkür eder saygılarımı sunarım iyi günler..

Adım (Step) motorları adından da anlaşılacağı gibi Adım (Step) Adım (Step) hareket eden yani sargılarından birinin enerjilenmesi ile sadece 1 Adım (Step) hareket eden motorlardır. Bu Adım (Step)ın kaç derece olacağı motorun tasarımına bağlıdır. Bu husus ileriki konularda anlatılacaktır.

Adım (Step) motor, elektrik enerjisini dönme hareketine çeviren eletro-mekanik bir cihazdır. Elektrik enerjisi alındığında rotor ve buna bağlışaft, sabit açısal birimlerde (Adım (Step)-Adım (Step)) dönmeye başlar. Adım (Step) motorlar, çok yüksek hızlı anahtarlama özelliğine sahip bir sürücüye bağlıdırlar (Adım (Step) motor sürücüsü). Bu sürücü, bir encoder, PC veya PLC’den giriş darbeleri (pals) alır. Alınan her giriş darbesinde, motor bir Adım (Step) ilerler. Adım (Step) motorlar bir turundaki Adım (Step) sayısı ile anılırlar. Örnek olarak 400 Adım (Step)lık bir Adım (Step) motor bir tam dönüşünde (360º) 400 Adım (Step) yapar. Bu durumda bir Adım (Step)ın açısı 360/400 = 0.9º derecedir. Bu değer, Adım (Step) motorun hassasiyetinin bir göstergesidir. Bir devirdeki Adım (Step) sayısı yükseldikçe Adım (Step) motor hassasiyeti artar.

Kullanacağınız perdenin uzunluğunu alacağınız step motorunun 1 turda kaç adım geldiğini hesaplayıp ona göre program yazmak gerekir ,

Örneğin programa 2468 adım da dur diyince setep motor tam perdeyi açar ve durur.

FM verici ile ilgili nett de bulabilirsiniz

ege

• necoinside kullanıcısına yanıt
    Sisteminizi çok beğendim gayet başarılı bir çalışma olmuş eğer Apple cihazlara uygun ise almak isterim..
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    İnşaata daha başlamadım ama biraz heyecan var içerisi için falan sanırım biraz geç kaldık seneye de atlayabilir bu inşaat işleri ama benim eşyalarım hazır gibi camlar, kapılar camlara uygun perdeleri sipariş ettiğimde adım sayısını da hesaplayacağım biraz program işini araştırmam gerekecek bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.