Şimdi Ara

bagajıma su döküldü ne yapmalıyım (4lt civarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabada su taşırken suyun biri açılmış yaklaşık 4 l dökülmüş. alt tıpasını açarak akıttık ama daha çok olması gerekirdi. nerede birikir ve ne yapılır? bilen var mı acaba ? aracım corolla 2019

• Yaz günü çabuk kurur. Açın bagajı çevirin güneşe kurur o zaman
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

yanlış bi yerde birikip zarara yol açma ihtimali var mıdır çürüme vs gibi ?

• katalizörmahmut K kullanıcısına yanıt
    Hibrit filan değil demi? Stepneyi filan söktüyseniz paslanacak bir şey kalmaz yine elle ve gözle kontrol edersiniz.
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

aracım hibrit. tahliye tıpasıyla birikeni dışarıya attım ancak daha çok su olmuş olmalıydı. 4lt su dökülmüş ancak benim gördüğüm 1 lt civarıydı tahliye ederken bi miktar su kayıp bu su nerede olabilir? kendiliğinden aktı mı acaba mümkün mü?

• Sudan bir şey olmaz bence. Süt falan dokulseydi ne olacaktı . Arabayı satardin artik :)

Geçmiş olsun. Arka koltuğu söküp altındaki döşmeyede bakın bence.

• Döşemeyi de sökmekte fayda var döşemeyle taban arasındaki nem paslanmaya sebep olur
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

nerden öğrenirim sökme işlemini, aracın arka koltuğun altında da hybrid aküsü var değişik bi şey olmasın.

• hocam bence araç hibritse servise götürün ayak üstü bakarlar zaten su değdimi değmedimi en garantisi o olur sizinde kafanız rahat eder

Döşemecilerden yardım almakta fayda var veya serviste daha iyi olur bagaj olsa yapardınız da koltuk altı sıkıntı koltukları bile sökmek gerekebilir
  • Yokuş bir yer bulup en dik rampasına kadar aracın burnunu verin bence. O su gittiği yerlerden geri dönüp gelecektir tıpa deliğine doğru. Damper kaldırmış kamyon etkisi gibi..

• Hocam boşa panik yapmayın. Daha önceki megane 3 ve kyron araçlarımda kışın yoğun yağmurda sırılsıklam su almışlardı bagajdan foş foş ediyordu. Kış olduğu için bagaj döşemesini kaldırıp ısı tabancası ile kurutmuştum. Fakat yazın en sıcak günlerindeyiz. Aracın camlarını açıp koyun güneşin altına. hiç birşey yapmadan 1 2 günde kurur. Sizin 4 litrenin çoğu taban yalıtım süngerindedir bir miktarı uçmuştur bile. Ayrıca araçlar fabrikada paslanmayı önlemek için galvaniz havuzlarına batırılır sacları öyle hemen paslanmaz. döşeme altındaki kablolar vs herşey yalıtımlı zaten bir zarar vermez. öğlen sıcağında fırın gibi oluyor zaten araba su mu kalır içinde :D Çok kafaya takacaksanız bagaj halısını kaldırın kıvırın öyle kurusun. Büyük ihtimal HB veya SUV bir araçsa bagajdan arka koltuklara doğru akmıştır en fazla. dökülen tarafın arka kapısının fitilini sökün döşemeyi kaldırıp elleyin ıslaklığı hissedersiniz gittiyse.

• su tasiyorsaniz bagaj havuzu alin, tabi 4 lt suya o da bi sey yapamazdi ama hic yoktan iyidir, YPS Plast bagaj havuzu deyin google'a gelir

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Öyle yaptım, güneşte beklettim ve bagaj döşemesini kaldırdım. Bir sorun olmadı.

Böyle basit şeylerde sanayiye giderseniz baya kazıklarlar hocam aman dikkat. Bi timsah, akbaba gibi bekliyor adamlar dükkanın önünde :D

• Benim araca da bir kaç ay önce yaklaşık 5 litre zeytinyağı döküldü bagaj kısmına. İzmir'den 5 litre yağı yükledik Ankara'ya vardığımızda 1 litre kalmıştı   Bagaj döşemelerini yıkadık ettik bir süre koku yoktu ama sıcaklar başlayınca felaket koku yapmaya başladı. Geçen Sonax'a götürdüm koltukları söküp temizlediler baya ama yine de tam olarak koku geçmiş değil tekrardan götüreceğim. Uzun lafın kısası arabanızda sıvı taşımayın taşıyorsanız da iyi paketleyin  

• dogii kullanıcısına yanıt
    Her sene Mersin'den 1 damacana zeytinyağı, Adana'dan 5 lt' lik en az 6-7 tane şalgam alırım siyah, kalın olan çöp poşetlerinden aldım onun içine koyup bağlıyorum hocam tavsiye ederim geçen sene şalgamlardan biri sızdırmış poşet sayesinde kurtardık. Bir paket bulunduruyorum araçta yalnız marketlerde satılanlara güvenmeyin onlar çok ince ambalaj satan yerlerde kalın olanlar var 3 kuruşluk naylon işi çözüyor:)
  • kalanı yolda dökülmüş olabilir mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.