Ben İstanbula baya uzak bi yerde yaşıyorum. İstanbul bağcılarda bi galeride arabanın birini beyendim. Az sonra yola çıkmak üzereyim. Bikaç kişiye sordum. Bağcılardan araba alıcam dedim. Otocentersa hiç gitme dediler. Sizcede gitmemelimiyim. Adama sordum servise götürürüz. Beyenmezsen yol paranı ben veririm dedi.Sizce ne yapmalıyım.
Oto center galericilerle dolu. Hiç araba almadım. Bir çok arabayı oradan beğenmiştim ama bana da hep uzak dur dediler. neden diye sordum. 70 lik kadını genç kız diye satıyorlar dediler.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Oto center galericilerle dolu. Hiç araba almadım. Bir çok arabayı oradan beğenmiştim ama bana da hep uzak dur dediler. neden diye sordum. 70 lik kadını genç kız diye satıyorlar dediler.
Pek güvenli biyer olduğu söylenemez ama herkes bir değil tabi dürüst insanlarda elbet var
tamam kurtlar var ama hiç gitme falan ne alaka kardeşim git bak beğenirsen alırsın adamda servise gideriz diyorsa gidersin bakarsın kafana göre
Bağcılar civarında 2-3 tane OTO CENTER var. İyi galerici de var, kötü galerici de var. Ben daha önce Bağcılar civarındaki AUTOMALL da bir galeriden araç aldım. Almadan önce sahibinden.com da mesaj atarak irtibat kurdum, pazarlığımı yaptım. Oturduğum yerin Acıbadem olduğunu ve ciddi alıcı olduğumu söylemiştim. Sağolsunlar araçla ilgili herşeyi anlattılar. Aldığım araç 2003 model Jaguar X-Type 2.5 Executive Awd idi. Aracı almadan önce sol farının değişmiş olduğunu, 3 parça boya olduğunu söylediler. Bunları bilerek gittim. Aracı Kartal'da Ortaklar'da expertiz ettim. Birebir doğru çıktı herşey kilometresine kadar. Sonra aracı aldım. İrtibatımı da kesmedim 2 tane arkadaşıma da o galeriden araç aldırdık halen memnunlar.
Belkide biraz şans işi. Ama gözünüzü korkutmayın telefonda herşeyi anlatın, ''gelin görün baktırın dediğimden başka birşey çıkarsa masrafınızı öderim'' diyen bir galerici varsa gidin araca bakın derim. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Delgado
tamam kurtlar var ama hiç gitme falan ne alaka kardeşim git bak beğenirsen alırsın adamda servise gideriz diyorsa gidersin bakarsın kafana göre
Galericiler her yerde kurttur. Oto centerin tek özelliği galericilerin bir araya toplanmış olmasıdır. Dürüstleri illa ki vardır. Fakat benim tavsiyem: Galerilerden ziyade yetkili servis showroomlarına gitmendir. Yetkili servisler satışa koydukları araçların tüm bakımlarını yaptırıyorlar. Araç hatasız oluyor.
Bir daha araba almak nasip olursa ben bu yolu izleyeceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Galericiler her yerde kurttur. Oto centerin tek özelliği galericilerin bir araya toplanmış olmasıdır. Dürüstleri illa ki vardır. Fakat benim tavsiyem: Galerilerden ziyade yetkili servis showroomlarına gitmendir. Yetkili servisler satışa koydukları araçların tüm bakımlarını yaptırıyorlar. Araç hatasız oluyor.
Bir daha araba almak nasip olursa ben bu yolu izleyeceğim.
Alıntıları Göster
Ben Oto Center'dan 2001 model Hyundai Accent aldım. Ne servise ne de ustaya gösterdim. Baktım araba temiz hemen aldım satışını. Şu an araçla ilgili çok büyük problemlerim yok. Bakımlarını yaptırıp paşa paşa biniyorum. Ama benimki şans işi olabilir. Siz yinede dikkatli olun.
Arkadasim git bagcilara, yalniz isini saglam yap oldu bittiye getirme gerekiyorsa bir gun daha kal istanbulda herseyini hallet oyle ayril buradan ama mutlaka yetkili servise gotur arabayi, ve icine sinmezse alma ve masrafini iste, hayirlisi neyse o olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: leigh_hunt
Arkadasim git bagcilara, yalniz isini saglam yap oldu bittiye getirme gerekiyorsa bir gun daha kal istanbulda herseyini hallet oyle ayril buradan ama mutlaka yetkili servise gotur arabayi, ve icine sinmezse alma ve masrafini iste, hayirlisi neyse o olsun...
Bizde Bağcılar İstoç'dan 2010 yazında araç almıştık galeriden. Adam ne dediyse aynıları çıktı bi sorun problem olmadı ve 35.000 km yaptık aldığımızdan beri bi sorun yok. Genelde ticari araç satıyor Doblo felan ama ara sıra binek otoda satıyor. Galerinin adı ise Ber&Ker Otomotiv.
quote:
Orijinalden alıntı: ExTReMee
Bizde Bağcılar İstoç'dan 2010 yazında araç almıştık galeriden. Adam ne dediyse aynıları çıktı bi sorun problem olmadı ve 35.000 km yaptık aldığımızdan beri bi sorun yok. Genelde ticari araç satıyor Doblo felan ama ara sıra binek otoda satıyor. Galerinin adı ise Ber&Ker Otomotiv.
Alıntıları Göster
Sağolun yardımlarınız için. Tam yola çıkma arifesinde vize filan bahane ettiler. Kaldım ortada Artık 1 hafta sonra İstanbul yolcusuyum. Orda uzun uzun gezer. Keyfime göre bişey bakarım. 2 araç için gidilmez dedim.
quote:
Orijinalden alıntı: ExTReMee
Alıntıları Göster
Ben galerilere pek güvenmezken sizin de güvenmenizi istemem... kayınçom internetten bir araba beğendi ( clio ) ben arayıp dedim aracı görmek istiyoruz eğer sizede uygunsa aracı servise götürüp baktırabiliriz, telefonda ki satıcı çok kibar bir şekilde davet etti hay hay dedi. biz gittik araç kaportasında bir işlem yapılmamış boaya orjinal, dedik gidip motoru janzumanı yürüyen aksaamını da bir servise gösterelim tabi ne demek dedi yanımıza bir genç verdi. güven telakki eden bir servise girdik ustayı kenara çekip aracı iyice kontrol etmesini iyisiyle kötüsüyle söylemesini, yanlız bunları yaparken beni yanlız olarak çağırmasını rica ettim. yanımızda galericinin elemanı var. kulaklar dik gözler ferfecir maşallah :) usta başladı anlatmaya turbo da hafif bir üfleme var enjektörlerde sıkıntı var bunları söylerkende adam çekinerek söylüyor bende elamana dedim sen şöle bir uzak dur bakim. çünkü galericiler servislere sıkıntı yaratabiliyor ( tehdit )..... neyse biz gittik galeriye, satıcı beyfendiye çok teşekkür ederim diyerek istemediğimiz söyledim, kendiside hayırdır sorun nedir deyince bende anlattım turbonun pek sağlıklı olmadığını enjektörlerde problem olduğunu derken, ordan asabi nin biri kardeşim hata bizde zaten sizden kapora almadan araç kontrol ettirmeye yolluyoruz. nedir ki ben şunu şu kadara yaptırırm diyerek asabi bir şekilde sesinin tonunu da yükselterek konuşmaya başladı bende iyide ben zaten aracı gerekli görürsem servise kontrol ettiriceğimi telde söylemiştim siz niye böyle asabi konuşuyorsunuz dedim. iyice ortam gerilmeye başladı ordan hemen diğer satıcı ben konuştum zaten ağbiyle telefonda sorun yok diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. SONUÇ = Ben galericileri sevmem hepsi şehir kabadayısı olmuş bütün çakallık çukallık onlarda...
quote:
Orijinalden alıntı: forumid_12
Sağolun yardımlarınız için. Tam yola çıkma arifesinde vize filan bahane ettiler. Kaldım ortada Artık 1 hafta sonra İstanbul yolcusuyum. Orda uzun uzun gezer. Keyfime göre bişey bakarım. 2 araç için gidilmez dedim.
Alıntıları Göster
o kadar çakalı bir arada başka yerde göremezsın 100 tanesınden 4-5 tanesı dürüsttür
Oto center'in kapısından bile girme derim.. 30 yıl taksicilikle uğraşmış bir aileyiz, orada birkaç galeriyle alışveriş yaptık, birkaçıyla da alışveriş amaçlı muhatap olduk, sadece biriyle düzgün bir alışveriş yapabildik.. Denediklerimizin hepsi biribirinden fırıldak.. iki dakikada ağız değiştirirler, adamı ayakta öperler.. Allahtan biz öpülmedik şimdiye kadar, geçmişi hatırladıkça şükür ediyorum..
Gideceğin galerinin ismini özlden yazarsan kendileriyle ilgili bir tecrübem olup olmadığını sana söyleyebilirim..
Evimede isimede cok yakin Forumda bir kac kez yazdim 2009 yilinda mitsubishi l300 aldim minibus 92.000 kmde 13500 tl ye haci bir abimizdi arabayi satan cok kulaklarini citlattim araba 2007 yilininin sonunda 125.000 km bakimina girmis arabayi alinca ogrendim sonra sattim zaten 2010 yilinda ford transit aldim araba cok yakiyordu 65-70 kurus kadar ::)) servise gittim enjokter arzaliymis 6.000 tl param cikti 2011 yilinda reno trafik buld bu sefer cetasa goturdum reno yetkili servisi araba sel hasarli cikti almadim bi daha tovbe ettim
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
Evimede isimede cok yakin Forumda bir kac kez yazdim 2009 yilinda mitsubishi l300 aldim minibus 92.000 kmde 13500 tl ye haci bir abimizdi arabayi satan cok kulaklarini citlattim araba 2007 yilininin sonunda 125.000 km bakimina girmis arabayi alinca ogrendim sonra sattim zaten 2010 yilinda ford transit aldim araba cok yakiyordu 65-70 kurus kadar ::)) servise gittim enjokter arzaliymis 6.000 tl param cikti 2011 yilinda reno trafik buld bu sefer cetasa goturdum reno yetkili servisi araba sel hasarli cikti almadim bi daha tovbe ettim
geçen kışın en son sattığımız master aracın adam hiçbiryerine bakmadan aldı araba 23 000 km deydi parayı hesabımıza geçti satışı üstüne aldı en son da dedi bizim bi tanıdık var motorunu gösterelim diye bizde tamam dedik adam yağ kapağını açtı sonra bi tur attı motorda birşey yok abi dedi adam bizi gideceğimiz yere bıraktı ve memleketine geri döndü not 500 km yolu otobüsle gelmişti
quote:
Orijinalden alıntı: sinoplu
geçen kışın en son sattığımız master aracın adam hiçbiryerine bakmadan aldı araba 23 000 km deydi parayı hesabımıza geçti satışı üstüne aldı en son da dedi bizim bi tanıdık var motorunu gösterelim diye bizde tamam dedik adam yağ kapağını açtı sonra bi tur attı motorda birşey yok abi dedi adam bizi gideceğimiz yere bıraktı ve memleketine geri döndü not 500 km yolu otobüsle gelmişti
Alıntıları Göster
bende geçen yeni alcagım arabanın aynısının cok temiz 2. elini istanbulda bi galeride begenmistim.
babama söyledigimde
1. istanbuldan araba alınmaz 2. galeriden araba alınmaz 3. hem istanbuldan hem de galeridense hiç alınmaz
cevabıyla karsılastım
quote:
Orijinalden alıntı: `bELa
bende geçen yeni alcagım arabanın aynısının cok temiz 2. elini istanbulda bi galeride begenmistim.
babama söyledigimde
1. istanbuldan araba alınmaz 2. galeriden araba alınmaz 3. hem istanbuldan hem de galeridense hiç alınmaz
cevabıyla karsılastım
Alıntıları Göster
Oraya yakın oturuyorum ve esnaftan tanıdıklarım var.
Tam üçkağıtçılarda var hacı hoca olanlarda.
Burada iş sana kalıyor kardeş, adamın kouşmaları ikna edici ise git araca baktır bence ..
quote:
Orijinalden alıntı: Fantastic Light
Burada iş sana kalıyor kardeş, adamın kouşmaları ikna edici ise git araca baktır bence ..
hacı-hoca olanlar otomatikman üçkağıtçı olamıyorlar zaten, çok güzel.
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
quote:
Aynen öyle.
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
quote:
Alıntıları Göster
Konuya gelecek olursak; Otocenter bazen insanların uğraşmadan arabalarını sattıkları bir yer oluyor Örneğin adam sahibindene koyup onun bununla uğraşmayı istemiyor veya çekinceleri oluyor, gelgelelim Otocenterda 3 kuruş aşağıya arabasını veriyor ve yoluna bakıyor. Alan galerici de 1-2 milyar kar bırakınca hemen satıyor karı realize ediyor. Otocenter tu-kaka değildir, aptallık yapmazsan doğru arabayı Otocenterde bulabilirsin. Yalnız şöyle bişey var ki ben uyanıkım piyasadan ucuza otocenterde araba buldum diyorsan şunu bil ki uyanık değilsin o arabada mutlaka bi patlak var.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >