Şimdi Ara

Bahçeli evde wi-fi nasıl ayarlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yardımlarınıza ihtiyacım var

Bahçeli bi evdeyim şuanda ve buraya zar zor adsl gelmiş dağın başı ev büyük

Bahçeli evde wi-fi nasıl ayarlamalıyım ?

Bu modeme benziyo pirelli modem var evde fakat çok az çekiyor çekim kalitesi çok iyi diye baya pahalıya satmışlardı halbuki neyse bunun evin içine bile faydası yok bırakın bahçeyi

Şimdi bahçeye ve evin diyer tarafına dlink router aldırdım fakat diğer modemin wi-fi'ından esame yok, ben bu 2sini aynı modem gibi aynı ağ olarak ayarlayabilirmiyim (modemden router'a kablo çekerek) ve bu yaptığım 2 modemin arasındaki ortak çeken noktadaki sinyali güçlendirir mi (gerçi böyle bir nokta var mı onu bile bilmiyorum)

ben router'ı ayarladığımda bilgisayarda dlink olarak ayrı bir wi-fi ağı olarak görüyor bunu nasıl engellerim aynı ağ olarak gösteririm ?

Ayrıca önereceğiniz başka bir şekil var mı modemi evin ortasına koymayayımda başına felan mı koyayım router'dan başka alternatifim var mı evin her tarafını router'lamı doldurmam gerekecek ?

• slm. Dlink routeri acil geri ver. Bütçe sıkıntın yoksa 1 adet ubiquiti picostation2hp al. Bütçe sıkıntın varsa tplink 5210g al. Evin orta katında bir yere kur cihazı. Modemden ethernet kablosu çek ve yayın yap. Modemin kendi wifisini kapatabilirsin. Sıkıntı olmaz.
    Her iki cihazdada değil bahçe epey bi uzaklardan bile bağlanabilirsin.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ayni (kablolu) Superonline Pirelli modem var ve evden 50 m lik bahceye wireless yayin kalitesini yukseltmek icin TP-Link wr1043dn aldim.

Daha henuz kurulum yapmadim.

Forumda tam kurulumla ilgili yardim ararken bu basligi buldum.

Utkan in cevabini okuyunca da acaba yanlis mi yaptim diye teredute dustum.

Biraz da ileriye donuk olarak aldigim Tp-Link wr1043dn, 5210g nin yaptigi isi yapamaz mi ?

Yapabilirsem ayarlari nasil yapmam gerekiyor?

Simdiden tesekkurler.

Not:Bu arada Superonline, birkac hafta icinde g Pirelli modemi daha gelismis Huawei bir n modemle degistirecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xantique

Ben de ayni (kablolu) Superonline Pirelli modem var ve evden 50 m lik bahceye wireless yayin kalitesini yukseltmek icin TP-Link wr1043dn aldim.

Biraz da ileriye donuk olarak aldigim Tp-Link wr1043dn, 5210g nin yaptigi isi yapamaz mi ?

Simdiden tesekkurler.

Not:Bu arada Superonline, birkac hafta icinde g Pirelli modemi daha gelismis Huawei bir n modemle degistirecek.

Merhaba,

Bu cihazı modeminize kablo ile bağlayarak ya da kablosuz olarak repeater özelliği ile bağlantı yaparak geniş mesafe kablosuz ağ erişimi sağlayabilirsiniz. Cihazı ilk olarak hangi modda kullanmak istiyorsanız o modda konfigüre etmeniz gerekiyor. Uzak mesafedeki bir kablosuz modem ya da access point cihazına repeater mod ile bağlanmak için ayarlardan repeater moda gelip kablosuz cihazları taratıyorsunuz. Listelenen kablosuz cihazlardan bildiğinizi birini seçerek mac adresi ile birlikte ekrana getirmiş olacaksınız. Ayarları kaydettikten sonra cihazımız bağlandığınız kablosuz modemin repeaterı(tekrarlayıcısı mesafe artırıcısı) olacaktır. Yada kablolu şekilde bağlayarak Bridge modda kullanabilirsiniz. Her iki modda da DHCP özelliğini kapatmalısınız. Böylece bilgisayarlarınız Pirelli modemden IP adresi alacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ

quote:

Ben de ayni (kablolu) Superonline Pirelli modem var ve evden 50 m lik bahceye wireless yayin kalitesini yukseltmek icin TP-Link wr1043dn aldim.

Simdiden tesekkurler.

Merhaba,

Bu cihazı modeminize kablo ile bağlayarak ya da kablosuz olarak repeater özelliği ile bağlantı yaparak geniş mesafe kablosuz ağ erişimi sağlayabilirsiniz. Cihazı ilk olarak hangi modda kullanmak istiyorsanız o modda konfigüre etmeniz gerekiyor. Uzak mesafedeki bir kablosuz modem ya da access point cihazına repeater mod ile bağlanmak için ayarlardan repeater moda gelip kablosuz cihazları taratıyorsunuz. Listelenen kablosuz cihazlardan bildiğinizi birini seçerek mac adresi ile birlikte ekrana getirmiş olacaksınız. Ayarları kaydettikten sonra cihazımız bağlandığınız kablosuz modemin repeaterı(tekrarlayıcısı mesafe artırıcısı) olacaktır. Yada kablolu şekilde bağlayarak Bridge modda kullanabilirsiniz. Her iki modda da DHCP özelliğini kapatmalısınız. Böylece bilgisayarlarınız Pirelli modemden IP adresi alacaktır.

Cok tesekkurler ScanServ,

Pirelli Modemin ve Tp-link wr1043nd nin default IP range leri ayni (192.168.1.1)
    Bu durumda wireless (repeater) ya da rj45 kablolu (bridge) ayarlarina girismeden once cihazlarin default IP ayarlarinda bir degisiklik yapmam gerekiyor sanirim.

Bridge/kablolu ayarda Pirelli modemin wireless ini kapatmam gerekiyor mu?

• quote:

quote:

quote:

Simdiden tesekkurler.

Merhaba,

Pirelli Modemin ve Tp-link wr1043nd nin default IP range leri ayni (192.168.1.1)
    Bu durumda wireless (repeater) ya da rj45 kablolu (bridge) ayarlarina girismeden once cihazlarin default IP ayarlarinda bir degisiklik yapmam gerekiyor sanirim.

Merhaba,

IP adreslerini aynı subnet'ten vermen yeterli. Çünkü aynı network de olmalılar.
    Pirelli : 192.168.1.1
    Tp-Link : 192.168.1.2 gibi

Pirelli modemin wireless ayarlarını kapatmalısınız. Çünkü konfigürasyonu yaptıktan sonra Tp-link'in wireless ağına bağlanacaksınız.

• pirelli modemden 1043nd ile kablosuz alıp kablosuz vermek için 1043nd ye ddwrt yada openwrt yada gargoyle gibi bir yazılım yüklemen gerekir.
    Aksi takdirde olmaz. 1043nd kendi yazılımı ile sadece tplink cihazlarla kablosuz köprü kurar.
    Ayrıca 1043nd ile 5210g nin sinyal gücüne ulaşma şansın yok. İade etme şansın varsa iade et ve 5210g al.
    Neticede sana lazım olan yüksek güç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ince ayar yardım ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

pirelli modemden 1043nd ile kablosuz alıp kablosuz vermek için 1043nd ye ddwrt yada openwrt yada gargoyle gibi bir yazılım yüklemen gerekir.
    Aksi takdirde olmaz. 1043nd kendi yazılımı ile sadece tplink cihazlarla kablosuz köprü kurar.
    Ayrıca 1043nd ile 5210g nin sinyal gücüne ulaşma şansın yok. İade etme şansın varsa iade et ve 5210g al.
    Neticede sana lazım olan yüksek güç.

Tesekkurler.

Cok guclu bir sinyale ihtiyacim yok.
    TP linki RJ45 le pencere yanina cekerek Bridge mode da calistirmayi dusunuyorum.

Dolayisiyla kablosuz kablosuz w/w su an icin cok onemli degil.

TP-Link wr1043nd almamin nedeni daha cok ihtiyac halinde kullanabilecegim file server ftp nas mm sunucusu gibi ozellikleri.

Hic yapmadim ama, kablosuz kablosuz w/w baglanti gerektiginde TPLink- wr1043nd icin gargoyla yuklemem gerektigini forumlardan ogrendim.. (whirpool Avustralya forumlari)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Simdiden tesekkurler.

Merhaba,

Merhaba,

IP adreslerini aynı subnet'ten vermen yeterli. Çünkü aynı network de olmalılar.
    Pirelli : 192.168.1.1
    Tp-Link : 192.168.1.2 gibi

Pirelli modemin wireless ayarlarını kapatmalısınız. Çünkü konfigürasyonu yaptıktan sonra Tp-link'in wireless ağına bağlanacaksınız.

Tekrar tesekkurler..

Biraz once bridge modunda calistirmayi basardim.

1-Oncelikle TP-LINK WR1043ND nin default ayarlari 192.168.0.1 mis.
    ama calisiyor)

Dolayisiyla ayni subnet uzerinde degiller.

2-Pirelli nin wireless ozelligini kapattim.

3-TP-LINK' in DHCP sini kapatinca network/internet erisimim sifirlandi.
    TP LINKke reset attim eski haline getirdim tekrar girmeye basladi.

Bu durum sanirim subnet uyusmazligindan kaynaklaniyor. Birazdan subnet degisiklini yapacagim.

• Kabloyla bagliysan bridge felan neden uğraşıyorsun wan i dinamic ip yap modemden dhcp ac 1043 dende dhcp ac 1043 modemden ip alır kendisi farklı bir ip grubunda dağıtım yapar

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

Kabloyla bagliysan bridge felan neden uğraşıyorsun wan i dinamic ip yap modemden dhcp ac 1043 dende dhcp ac 1043 modemden ip alır kendisi farklı bir ip grubunda dağıtım yapar

Bridge modunu ben yapmadim :)

Tp-Linkle gelen cd de ki yonlendirmeleri aynen uyguladim 100% senin dedigin ayarlarla bridge modunda kendi kendine calisir hale geldi..

Yalniz CD ayarlarindan sonra, bir sureligine her ikisinden de internete girilebilen cift w SSID im oldu.

Fakat bu durum fazla uzun surmedi ve 30-40 dakika sonra wireless baglanti resetlendi..

1043 u kapayip actiktan sonra modemin ayarlarindan Wireless i durdurdum ve sorun halloldu..

Son birkac saattir baglanti kopmadan gidiyor.

Biraz once test ettim Wireless de bahceye ulasabilir hale gelmis durumda.

Her ikinize de yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum..

Ne olur ne olmaz diye asagiya TP-LINK WR1043ND nin son calisan Status ayarlarini ekledim..

-------------------------------------
    Status
    Firmware Version:
    3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
    Hardware Version:
    WR1043ND v1 00000000
    LAN
    MAC Address:
    F8-D1-11-C4-A6-88
    IP Address:
    192.168.0.1
    Subnet Mask:
    255.255.255.0
    Wireless
    Wireless Radio: Enable
    Name (SSID): TP-LINK_XXX
    Channel: Auto (Current channel 4)
    Mode: 11bgn mixed
    Channel Width: Automatic
    Max Tx Rate: 300Mbps
    MAC Address: F8-D1-11-C4-A6-88
    WDS Status: Disable
    WAN
    MAC Address: F8-D1-11-C4-A6-89
    IP Address: 192.168.1.212 Dynamic IP
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.1.1
    DNS Server: 192.168.1.1 , 0.0.0.0
    Traffic Statistics
    Received Sent
    Bytes: 4978 2671
    Packets: 30 26
    System Up Time:
    0 days 00:02:12

• ok. Modeminden wan ip olarak 192.168.1.212 almış.
    Kendiside 192.168.0.1 ip ile landa çalışır ve 0 lı grupta ip dağıtır. Default ise dhcp 192.168.0.100 ile başlatır ip leri.
    Ayrıca modemin wifisini kapatmana gerek yok yalnız farklı kablosuz ağ isimleri ver.
    Camın önüne koyarsan bahçede çeker bi sıkıntı olmaz.

• Farkli SSID li 2 WI-FI ayni anda calisabiliyorsa birini (Pirelli modem) evin icerisine, digerini (TP-LINK wr1043) disariya yonlendirmek iyi bir fikir.

Himm, o zaman sozunu ettigim kopma baska bir nedenden oldu, cunku SSID leri senin soyledigin gibi farkli vermistim.
    Henuz bir ikinci kopma olmadi..
  • kablo ile bağladığın için istediğin cihaza istediğin ssid ve şifre verme şansın var. Kopma felanda olmaz.
    Zaten 1043nd ye modemi wan girişinden bağladığın için modemdeki ağ ile 1043nd deki ağ izole durumda.
    Şöyle 1043nd ye kaç cihaz bağlanırsa bağlansın modemden sadece 1043 ün ip sini görürsün.

• Bu durumda Pirelli Modemin wireless ini tekrar actim.

Su ana kadar bir sorun yok.

Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim..
  • rica ederim. Gule gule kullan.

• hocam dlink geri ver demişsiniz bunun sebebini sorabilir miyim ? şuan üst bahçeye koyduğum dlink arada ev olmasına rağmen alt bahçeden çekiyor arada 150 metre + ev var bahçe -1. kat ap. 2. katta, bahçe ciddi büyük ama artık ahali bahçede tamamen internet alamayacağı fikrine alıştı evin çevresine versem yeterli fakat bir tane daha ap almayı düşünüyorum her halükarda bahsettiğiniz ürün bu mudur ?http://www.dialogiletisim.com/urun.php?uid=172 birde bu üründe 802.11n yok galiba 802.11b var sorun olmaz mı ? nereden temin edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 22 Haziran 2012; 23:57:30 >
  • dlink geri ver deme sebebim pico yada 5210g alıcaksan başka bir cihaz gereksiz.
    amacın internet olduğu için g modu gayet yeterlidir.
    picoyu linkini koyduğun siteden temin edebilirsin.
    ayrıca pico2hp yada 5210g ile sıradan cihazlar kıyaslanmaz. 2 sinden birini kur ki pico olsa
    daha iyi olur. değil bahçe bak bakalım sinyal nerelere gidiyor :)
  • çok teşekkür ederim hocam radyasyondan gidecez ama olsun artık
  • rica ederim. Bişey olmaz rahat ol. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.