Şimdi Ara

Bahçem olsun diye yola çıktım ve yaşananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İzmirde ikamet ediyorum ve evliyim. 9aylık bir oğlumuz var. Oğlumuz doğana kadar böyle şeyler düşünmezdim ama baba olduktan sonra ona daha iyi bir çocukluk yaşatmayı nasıl beceririm diye düşünürken şehirden uzakta bir bahçemiz olsa içine ufak bir prefabrik yaptırmak istedim. arada nefes alıp ailemle kaliteli zaman geçirmek için bir bahçe arayışına girdim.

Malesef bütçemiz gereği tek tapu yerler çok pahallı yada gidip gelmek için çok uzak. En yakın 70km falan yani. Tek tapuyu şimdilik düşün(E)medik :)

Neyse bir ara 2b arazi baktık onlarında elektrik, su yok. Yine en yakın yerleşim birimine uzak arsalar. Elektriğin gelmesi 3-5sene sürer. Güneş paneli koysan pahallı ve uğraştırıcı geliyor. Adam gibi güneş paneli firması bulmak falan zor olur. Su desen ayrı dert, sadece su aboneliği 5bin TL falan tutuyor. Beklemesi ve uğraşması ayrı dert. Bunuda eledik kafamızdan

Son olarak hobi bahçelerine yönelelim dedik. 3-4tane hobi bahçesi baktık mendereste. Fiyatlar 25bin-100bin arası. Bahçeler 250-500m2 arasında. Neyse herşey güzel elektrik su hazır. Çitler çekilmiş. 20ila 200 parsel arası bahçeler. Yalnızda değiliz. Yani köyün dışında falan dağ başı arsa alsak gece kalmak çok zor olur. Herşey başımıza gelebilir. Hobi bahçeleri en azından yabani hayattanda uzak daha sosyal. İçimize çok sindi başlarda. Ama kooperatif tapu olduğu için bu kısmı bizi düşündürdü. Araştırdıkça birşeyler çıktı. Yok kooperatiflerden birtanesi eski belediyedeyken üç kuruşa satılmış. Yeni gelen başka parti belediye başkanı bunu görmüş kapattırcakmış, üzerinde prefabrikleri yıktırcakmış falan. Biri der bahçe başına 300er tl ceza kesildi. Diğeri 1500tl civarı ceza kesilcek. Kooperatif batarsa bir hak iddaa edemezsin, kooperatif arsayı başkasına satarsa napacan?

Yani kısaca kurcaladıkça birşeyler çıkıyor. ülkemiz esnafı özellikle emlakçılar çok dürüst oldukları için piyasa durumu zaten malumunuz. Son olarak yarın bir tane hobi bahçesi almaya gidecektik kararlaştırdık ama dünden beri bu duyumlar arttıkça vazgeçtik başka yatırımlara yönelecez. Bahçe işini ilerde daha iyi ekonomik durumdayken tek tapu olarak almaya karar verdik.

Sizin fikirleriniz nelerdir? Özellikle böyle bahçem olsun diyenlerin tavsiye, fikir ve tecrübelerini bilmek isterim. Buraya kadar okuduysanuz teşekkürler iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty86 -- 19 Kasım 2019; 10:44:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her konu başı ülkeyi kötülemek istemiyorum(sıktı çünkü)

Ama bir boku da düzgün beceremiyorlar

Bu ne lan
  • Çok iyi bir tavsiyeydi ama artık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerOnur06 -- 7 Kasım 2019; 17:7:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ne demek istediğini pek anlamadım. Anladığım kadarıyla birşeyleri örtülü olarak kötülediğimi düşündün. Yazıyı tam okuduysan kimseyi kötülediğimiz yok. Emlakçılara ufak dokunuş var. Bunu meslekleri gereği malesef herkes böyle düşünüyor. Kimsenin bir şeyi beceremediğini de söylemedim.
    Aslında yazımda kimseye güven kalmadığından birşey sahibi olamadığıma getirecektim konuyu. Tamda ortada birşey olmadığı için değinemedim. Neyse yanlış mı anladım acaba seni?

• quote:

Orijinalden alıntı: Musty86

Kardeşim ne demek istediğini pek anlamadım. Anladığım kadarıyla birşeyleri örtülü olarak kötülediğimi düşündün. Yazıyı tam okuduysan kimseyi kötülediğimiz yok. Emlakçılara ufak dokunuş var. Bunu meslekleri gereği malesef herkes böyle düşünüyor. Kimsenin bir şeyi beceremediğini de söylemedim.
    Aslında yazımda kimseye güven kalmadığından birşey sahibi olamadığıma getirecektim konuyu. Tamda ortada birşey olmadığı için değinemedim. Neyse yanlış mı anladım acaba seni?
    Kötüleyen benim.Ve kötülemek ahlakın esas şartlarından.Ama sıkıldım artık tüm bunlardan
  • Hocam merhaba, Denizli'de belediyenin sağladığı hobi bahçeleri var maksimum 2 sene olarak kiralıyorlar, belki İzmir'de de benzer iş modelli yerler bulabilirsiniz. Yani yatırım olarak değil de vakit geçirmek olarak aradığınız için kiralama seçeneğini düşündünüz mü hiç diye önermek istedim.
  • Hocam merhaba. Evet izmirde de var öyle kiralık yerler. Yıllardır hatta belki 10yıldan fazla. Ama kapora olarak 20bin falan istiyolar. Tabi bunların yerleri satın almaya göre daha iyi ama hava parasınada 20bin vermek çok geliyor bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hobi bahçesi ne oluyor?
    Kayynpederin bağevi sağolsun, her pazar kebap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt
    Evet çok saçmaymış öyle kapora alınması
  • Hisseli, kooperatif işlere hiç girişmeyin, elbet sıkıntı yaşatır. Hisseli bir nebze belki çözülebilecek sorunlar yaratır ancak riskli. Bizde yakın zamanda bir köy evi aldık, özellikle tapuya dikkat etmeniz önemli. Hobi bahçeleri mantıklı çözümler değil bence. Bağ evi vs. biraz daha uzak olsa da daha net, temiz yerler bakılmalı.
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Haklısın bizde aynısını düşünmeye başladık. Ama şu da var hobi bahçesi kooperatiflerine giren binlerce kişi var. Bunların içinde doktor, avukat, polis her meslekten var. Kötü bir sonuç çıkacak olsa bu kadar insan girmezdi herhalde diye de düşünmüyor değilim.

Kullanim açısından sıkıntı olmaz ancak yer olarak sorunlar çıkabilir. Ben sadece bahce kullanacagim, sonrasinin bir onemi yok diyorsaniz size uygun olabilir. Kullanım hakkınız birilerinin elinde oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en yakın köye git arsa al, kafana göre ne istersen yaparsın
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Güzel diyonuzda ilk mesajımı okuduysanız en yakın köyde arsalar uçuk fiyatlı. İzmirde yaşadığım için emlak balonu burda da uçmuş durumda. 200bin arsaya vermek bana saçma geliyor. Ev alıp kiraya veririm o parayı bana daha çok faydası olur.

Yani kısaca en yakın köyden arsa almak çok zor benim için fiyatlar uçuk

bir saat 1.5 saat uzagı iyidir, cok uzak sayılmaz
  • köye yerleş. çoluk çocuğun sağlıklı büyüsün.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Keşke demiyecem bizim elimizde tabi ki bu dediğiniz. Ama çok zor bütün herşeyi bırakıp köye yerleşmek. Çok radikal bir karar ve sadece benim değil eşimin ve çocuğumuzunda geleceğini etkileyecek bir karar.

• 50 kilometre uzaklık nasıl hocam konaktan? Git gel yapmak için uyduruk bir yer biliyorum.
  • 50km razıyım tabi. Neresidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Musty86

50km razıyım tabi. Neresidir?
    Seferihisar taraflarında ,düz bahçe olur, tek başınada kalırsın ama aile ile kalınacak seviyede değil onun için yatırım yapman gerekir. Elektrik, su hattı var kanalizasyonu bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.