Şimdi Ara

Bahriyeli olarak Askerlik yapma ihtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
37.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki hafta son yoklamam var 31 ekime kadar başvurmam gerekiyor, yaş 25. Üniv bitmedi malum uzun dönem askerlik.

Karacı olarak yapmamak için hemen İstanbul Denizcilik federasyonuna başvurup uzun bir çalışma sonucunda Amatör Denizci Belgesi aldım. Bilenler vardır, ADB ile 20 metrelik tekne, yelkenli, motorlu yat, kotra vs. uluslararası kullanabileceğiniz bir ehliyet alıyorsunuz.

Gerçi askerde mantık yoktur ama sizce bu durumu yoklamada belgelediğimde yani belgemi noter tasdikli sunduğumda bahriyeli olarak alma şansları var mıdır?

Normalde celp dönemim Ağustos 2011 ama şubata erken sevk yaptırmayı planlıyorum bir an önce gidiyim çıksın aradan diye.

Bahriyeli yapan - yapmayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 20 Ekim 2010; 13:48:32 >

• bizim ilçe jandarmada kaptan vardı hemde baya sağlam uluslar arası sertifikalı tanınmış iş adamlarının yatlarında kaptanlık yapmış adam acemide karacımış meslekci olarak geldi deniz araç sürücüsü ondada satrale geçti askerde mantık aranmıyor gerçekten ama hiç belli olmaz
  • Anladım şansa bağlı cidden. Deniz piyade olarak gidenler meslek ve sertifikalarını yazsalar çok iyi olur.
  • çok zor, üç tarafı denizlerle çevrili bi ülkede ilginç bi durum aslında
  • yüzme bilmeyen arkadaşım iskenderunda bahriyeli oldu. sen hesabını yap.
  • Bahriyeli asteğmenden selamlar :)

Benım arkadaşlarımın arasından sadece 3 yıldız balık adam olan 1 kişi vardı. Kalan kısmından yüzme bilmeyenler sayısı bir hayli vardı :D

Mantık yok :(
  • Askeriyenin ihtiyacı varsa alır yoksa yapacak birşey yok
  • gercekten sirf askelik icinmi aldin o amator denizci belgesini

sirf askerlik icin dalgiclik sertifasi alanlarda var gerci

Benim duydugum kadariyla denizcilik uzerine okul okuyanlar( gemi guverte, gemi makina vs. ) ve cmas 3 yildiz sertifikali dalgiclarda denizci cikmasi yuksek ihtimalmis.
  • Yok yahu elbette sadece onun için almadım. Aşırı derecede sürat teknesi ve yelkenli tutkum var. Sadece erteliyordum hem zamanı gelmişti hemde belki dedim bahriyeli yapabilirim. Deniz aşığıyız anlayacağınız
  • ben şu an askerliğimi kısa dönem bahriyeli olarak yapıyorum bence bahriyeli olma ve o kadar uğraşma pişman olursun. şansına bırak kısmetinde ne varsa oraya git...
  • quote:

Orijinalden alıntı: temhaulu

ben şu an askerliğimi kısa dönem bahriyeli olarak yapıyorum bence bahriyeli olma ve o kadar uğraşma pişman olursun. şansına bırak kısmetinde ne varsa oraya git...

neden oyle dedın?
  • Ben deniz er muhafız çıktım meslek tiyatrocu ama daha 23.ünde teslim olacağım birliğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandil245

Ben deniz er muhafız çıktım meslek tiyatrocu ama daha 23.ünde teslim olacağım birliğe

yarın mı yani ? Alllah selamet versın
  • bizim piyade birliğine bir kaptan gelmişti kısa dönem, sonra kantinci olup çıkmıştı.
  • sakın bahriyeli olma izmirde bahriyeliyim on numara devrecilik var süründürüyolar bir tonda işi var 11 de işimiz bitiyo sabah 6 da kalkıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

sakın bahriyeli olma izmirde bahriyeliyim on numara devrecilik var süründürüyolar bir tonda işi var 11 de işimiz bitiyo sabah 6 da kalkıyoruz

devrecilik veya sıracılık,, olmazsa olmaz zaten. askeriyenin gerekliliği bu.
  • selam beyler

yaşlar geçiyor nesil yenileniyor konular değişmiyor. benim de yat kaptanlığı ehliyetim var (500 groston a kadar). ocak ta 25 ten gün alıcaz üni. bitmeyecek gibi. yazları gemicilik yaptım ve gulet ve katch kullandım. denizciliği iyi kötü bilirim. ehliyeti bu yıl aldım. askerliği denizci olarak yapabilir miyim, var mı bilgisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TCG L 402 Serdar'da
    94/4 olarak görev yaptım. Hizmet belgesini nasıl veya nerden alabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.