Arkadaşlar... Size süper bir nostalji yaptırıcam.. Şimdi aklıma geldi.. 1990'lı yılların başında Trt'de bir çizgi film şeklinde eğitim reklamı yayınlanırdı.. Konu emniyet kemeriydi.. Beyaz bir şahini olan bıyıklı bir amcamız arabsıyla ilerlemekteydi. Ama emniyet kemeri takılı değildi. Bu arada dış ses, emniyet kemerinizi takmalısınız, yoksa canınıza malolabilir gibi birşey söylüyordu.. Biraz sonrada bu amcamız kaza yapıyordu.. Sonrada ruhu göğe doğru yükseliyordu. Göğe yükselen ruhun alt kısmı kundaklanmış bebek gibiydi. Sonra dış ses, bak gördün mü, emniyet kemerini takmadın canına maloldu, ama emniyet kemerini taksaydın belki şu an yaşıyor olacaktın diyordu.. Tam da burada bıyıklı amcamız can alıcı repliği söylüyordu..
Çok sıkıyordu be abi...
HATIRLAYAN VAR MI ?
Var... Ben varım... Trt çok gösteriyordu. 1991 yılı olsa gerek... İnanır mısın hiç aklımdan çıkmadı o uyarı filmi. Bunu hatırlayan birinin olacağı aklıma bile gelmezdi...
vay kardeşim.. çok sevindim yaa.. inan ben de yazdım ama hatırlayan çıkmaz diye düşünüyordum.. hatırlayan birinin olmasına çok sevindim gerçekten.. abi acayip bişeydi bu ya.. ne zaman çıksa hemen tv'nin başında faltaşı gibi açılmış gözlerimle bunu izlerdim.. bir yandanda korkardım bundan. ruhu falan çıkıyo ya sonunda, çocukluk işte korkardım bu kısmından.. amcamın bıyıkları sebebiyle asla aklımdan çıkmadı bu uyarı filmi.. amcamın ruhu bile bıyıklıydı yahu..
Eyvallah kardeşim yahu cidden ibretlik paylaşım yaptın. Şimdi şöyle bir durum var. Ben o günden sonra ruhları hep o göğe yükselen adam gibi hayal etmeye başladım. Bir yandan da saçma saçma sorular soruyordum o zamanlar. Örneğin şimdi bu göğe yükselen abinin ayakları yok ya böyle aynen betimlediğin gibi yükseliyor ya, şimdi bakıyorum insanda iki ayak iki bacak var. O ayaksız bacaksız ruh nasıl bedeni komuta ediyor diye merak eder dururdum. Merakım Şener Şen ve Müjde Ar ın arabesk filmindeki göğe yükseliş sahnesinden sonra farklı bir boyuta geçmişti. Gerçi ergenlikten sonra bu merakların hiç biri kalmamıştı =) Çocukluk işte...
Valla kardeşim inan bu reklam filmi, o dönemin çocuklarının kafasında acayip yer etmiştir. Korkudan beni şekilden şekle sokan çocukluk yıllarımın yegane trt mazisidir. Şimdi ise en çok istediğim şey, aradan geçen 20 yıldan sonra bu reklamı bir kez daha izleyebilmek.. Ama ne yazık ki tüm aramalarıma rağmen hiçbir yerde bulamadım.. Tek umudum, Trt arşivinde çalışan bir arkadaşımız varsa, yada akrabası falan oralarda bulunan varsa bu mesajı bir şekilde okuyup bunu video paylaşım sitelerine eklemesi..Her ne kadar umudum olmasada.
Teşekkürler
Çoğunu hatırlıyorum, ne güzel çocukluk geçirmişiz be.
vay be ne günlerdi
İçindekilerin yarısı bende olan şeyler. Vay be ne günlerdi. Bugün en güzel ps3 oyunu şu tasoların bilyelerin tadını vermiyor. Yalnız bilyeleri koymayı unutmuşsun bide sporcu kartları
quote:
Orijinalden alıntı: EmreFB1907
İçindekilerin yarısı bende olan şeyler. Vay be ne günlerdi. Bugün en güzel ps3 oyunu şu tasoların bilyelerin tadını vermiyor. Yalnız bilyeleri koymayı unutmuşsun bide sporcu kartları
bilyeler ilk sayfada var dostum gözden kaçırdın sanırsam, ama ben başka bir tane daha ekleyeyim..
sporcu kartlarını da ekleyelim..
hepsını hatırlıyorum ya elıne saglık
Hayat o zamanlar güzeldi anasını satim. Şimdi zerre zevk yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja
Bunun tüm serisi vardı bende harika bir şeydi. Çizimlerine falan hastaydım. Açar bakar dururdum habire. Attığıma en pişman olduğum şeydir.
dık dıgı dık dık, dıgı dık dık
Küçük Ev yok
Şu Leblebi tozunu o zamanlar yerken bu nedir diye düşünüp dururdum. Daha yeni ne olduğunu anladım
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja
Alır resmini çizerdim bi de arkadaşı vardı bunun.
Bunlarla büyüyenler, çocukluğuna yaşayan son nesildi.
Arkadaş şu cino neden yok, süper tadı vardı yahu.
bazılarını bende hatırlıyorum güzeldi gerçekten emeğe saygı tşkrler