Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu: 'Dört büyüklerin stadına 5G kurulacak'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #20
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Uraloğlu: 'Dört büyüklerin stadına 5G kurulacak'
    Türkiye’de 5G için geri sayım başladı. 5G ihalesi 2025 yılında yapılacak ve ilk sinyal 2026 yılında verilecek. Operatörlerin 5G denemeleri için İstanbul Havalimanı gibi 34 farklı noktada halka açık şekilde 5G hizmeti veriliyor. 5G hizmeti sunulan bölgelere yenisi ekleniyor.

Ayrıca Bkz.Güçlü özellikleriyle Snapdragon 6 Gen 4 tanıtıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Dört büyük futbol takımının stadyumunda 5 hizmeti denenecek” dedi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un stadına 5G şebekesi kurulacak.

Stadyumda 5G denemesi ile birlikte binlerce cihazın 5G’yi aynı anda kullanması hakkında sonuçlar elde edilecek. Stadyum gibi kalabalık ortamlarda yoğun internet kullanımı senaryolarında LTE yetersiz kalabiliyordu. 5G’nin nasıl etki göstereceğini hep birlikte göreceğiz.

• Kotalarimiz daha cabuk bitecek yani sinirsiz mobil internet gelmedigi surece 5g degil 7g gelse gene cozum degil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Tebrikler  RAMS Park'ta kullanılmak üzere 5G hızında 5GB internet hattınıza yüklenmiştir."

Turkcell-TT-Vodafone

• 25G kursan ne olur ? Daha 3G hızının gerçek değerlerini alamıyoruz.Memleketin bazı yerlerinde şebeke çekmiyor.Bazı yerleride geç şehrin ortasında bazı noktalar şebeke ya çekmiyor ya da az çekiyor.

Operatör ücretleri,hizmet kalitesizliği,yüksek vergide vb. cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 13 Şubat 2025; 12:13:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotaların acilen kalkması lazım, hem fikirim. Benim paketim sınırsız ama Ayda 1000 tl civarı veriyorum. Türk Telekom’da, Turkcell’de sınırsız alternatifi yok, olsa onlara geçerdim. Fahiş fiyata da olsa alternatif olarak sınırsız tarife sunmamaları çok saçma.

Ama “5G gelince kotamız çabuk bitecek” olayı da çok saçma. İzlediğin video 2G’de de 5G’de de aynı. Sadece yüklenme hızı değişecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 cigolayt kotalı internet. Sınırsız veya sınırsızı aratmayacak şekilde kotalı olan internet olmadığı sürece istersen 555G getir hikaye.

• Bursa’ya da bekleriz 40 bin üzeri seyirci oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce sınırsız internet verin sınırsız. Yoksa değil 5g 15g de olsa boş kere boş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye, daha fazla TikTok vb maç içi canlı yayınları bloklamak için mi? "Nasıl ucuzlatırız da daha rahat kullandırabiliriz"i düşünen yok. Statdaki 5G ne .... yarayacak? Önce TCELL'in taahhüt bitiminde aboneyi minimum bilgilendirme ile "bilgilendirdim" ayağına yatıp, normal fiyatın 3 katı ile fiyatlandırmasına çare bulsun.

• Bu kadar hızlı internete gerek varmı.Bizler yani sıradan insanlar interneti saçma sapan şeyler için kullanıyoruz.Oyun, Sosyal medya,film dizi izleme veya indirme için yani hiçbirşeye katkımız yok.Yüksek hızlı internet sadece teknoloji üreten yazılımla uğraşan ülkeye faydalı olan şirket ve insanlara verilmeli.Sıradan halka normal hızda internet yeterde artar.

• kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    kotanın daha ızlı bitmesi farklı bir durum. o içerik kalitesiyle alakalı. daha büyük kota değil sınırsız paket isteyin bence. kota mı kaldı bu devirde. mesela youtube da dizi izlerken önceden part part atılırdı. ilk partı izlerken 2. 3 partlar da arkadan dolardı. şimdi youtube akış sağlanacak kadar indirme sonrası akışı durduruyor tüm videoyu indirmemesi için olur da yanlışlıkla açılmıştır diye. veya otomatik çözünürlüğü düşük tutu izlerken kalite arttırabilirsin. önceden 480p video izliyorduk şimdi 1080p yi beğenmiyor insanlar.

• Ua-87 kullanıcısına yanıt
    nesil gelişimi sadece hızları arttırmıyor. iletişim protokolleri güvenlik ve bant genişliği ile daha fazla paralel kullanım amaçlanıyor . bir baz istasyonu önceden 1000x birim kapasitedeyse şimdi o on katına yüz kaıtna çıktı. sunucu kurup yayın yapmıyorsan paralel indirme yükleme yapıp dağıtım yapmıyorsan o kadar hız yeterli zaten. 4g hınızı adam akıllı versinler kimse itiraz etmez. gecikme azalsın kotalar yükselsin bitti. gelecek adım internet ihtiyaç oldu devlet bedava dersine geliyor bazı ülkelerde de bu olmaya başladı zaten.

• Sinirsiz kota hayalcilik olur.Biz minimum aylik 50gb a raziyiz.Tabikide 100gb cok daha iyi olur.

• Bırakın stadyumları şimdi, öyle bir imkanınız varsa bu sene den sunun 5G'yi madem.

• Terlemiş erkekleri 5G hızında izleyebileceğiz.

• çok lazımdı aciliyeti vardı.

• Millet kendi telefonunu ile naklen kaçak maç yayını yapması için mi yapılıyor

• Hala daha savunan var şu operatörleri.
    Neredeyse 15 yıldır internette standart olan 1080p'yi lüksmüş gibi yazan var.Oldu olacak amr, 3gp 100p izleyin kotanız bitmesin diyecekler heralde.

Operatörler gitsinler yatırım yapsınlar, yetersiz altyapıyla başa çıkmak için halen daha komik kotalar uygulanıyor.

5g değil 35g gelse bu kotalarla tüketici için değişen birşey olmaz.

Şu salla fırlat zırlat çevirde kazan saçmalıklarınada son verilmeli.

• kaçak canlı yayın yapılması için...

destekliyorum.

Bakan Uraloğlu: 'Dört büyüklerin stadına 5G kurulacak' 

• Bir leylek kalmıştı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.