Şimdi Ara

Bakaya durumu, ne zaman askere gidebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar, benim durumum karışık yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, 4 senelik uni mezunuyum, yükseklisans öğrencisiyim. Geçenlerde yükseklisans yaptıgım universite hiç tecil yaptırmadığı için gbt sorgulamada bakaya olarak karakola gitmek zorunda kaldım. Bana bir kağıt imzalattılar 15 gun içerisinde bir askerlik şubesine başvurmam gerektiğiyle ilgili. Şimdi benim sorunum şu, şubeye gidersem beni hemen yoklamaya alırlar mı yoksa istersem şu durumda öğrenci belgesiyle tecil yaptırabilirmiyim? Bunların dışında zaten kasım ayında askere gitmek istiyorum ama bakaya oldugum ıcın beni agustos celbinde yollarlarmı ?

Not: universiteden sonra askerlik şubesine hiç gitmedim yoklama yaptırmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris41 -- 15 Mayıs 2014; 19:18:27 >

• Her durumda şubeye gideceksin zaten. Öğrenci belgesini alıp da git, tecil için sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum. Yüklü bir ceza ile karşılaşman olası.
  • Tecilin yapilmamis bakaya kalmissin bu saatten sonra geriye dönük tecil yapman zor,böyle bi prosedür varsa bile askerlik subesinde kimse bununla ugrasmaz. O 15 gün icerisinde subeye gideceksin seni muayene icin aile hekimine gönderecekler ondan sonra 3 gün gibi bi süre vericekler birligine teslim olman icin. Yani agustos celbini beklemiyorlar devre kaybi olarak birligine teslim olcaksin. Bastada dedigim gibi eger ögrenci oldugunu tecilli olman gerektigini söylesen bile pek etkisi olacagini sanmiyorum. Ayrica kacak göründügün süre icin para cezasi tahakkuk etmistir onada hazirlikli ol. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris41 B kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisansa başlarken askerlik durum belgesi gerekir senden istememeleri garip geldi. Aslında mezun olduğun yılın kasım ayına kadar yaptırman gerekirdi neyse. Arkadaşa bakaya olduğu söylenmiş yoklama kaçağı değil ikisi ayrı şeylerdir. Arkadaşım senin yüksek lisansta kaçıncı senen eğer 3 seneyi geçirmediysen üniversitene git bağlı olduğun enstitüye askerlik işleriyle uğraşan kimse git onla konuş eğer sorun çıkarırsa fakülte sekreteriyle konuş durumunu anlat onlar yüzünden mağdur olduğunu belirt ve onların yüksek lisans yaptığını ve tecilini yapmaları gerektiğini belirt. Eğer 3 sene 4 aylık süre geçmişse ne yazık ki bunda yapacak bir şey yok ve 4 yıllık mezun olduğun için bir sonraki celp dönemine sanırsam ağustos olmalı, ağustos celbinde askere gidersin ve yakalanarak götürüldüğün için normalden biraz daha fazla para cezası yersin ve onuda askerlik dönüşünde ödersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.