Selamlar yurt dışında yaşamaktayım ve 2020 Ekim ayından beri Bakaya statüsündeyim. 2021 Ağustosta ailemin yasadigi ilcedeki evimize polisler gelip beni sormuş ama sebebini annem sormayı unutmuş panikten:) 1 ay sonrasında eve bu sefer jandarma gelip oğlunuz asker kaçağı demişler ve babama yazılı tebligat vermişler. Sizce Bakaya durumunda polisler eve gelir mi yoksa bu başka bişeyden midir? Teşekkürler yorumlarınız için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kcvabsa -- 17 Aralık 2024; 13:31:20 > |
Bakaya durumuna düştüm eve polis geldi!
-
-
Dönme hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kasım 2015 seçimlerinde bakaya halde oy kullanmıştım. Hiçbir polis beni çekip tutanak tutmadı. Yoklama kaçağı için eve gelip tebligat vermesi çok ekstrem geldi. Hiç mi işi gücü yok da bununla uğraştılar?
Yurt dışında oturma veya çalışma izni ile 1095 gün geçirdiyseniz dövizle askerlik hakkınız var. Kışlaya gitmeden bot bağlamadan askerlik yapıyorsunuz. Uzaktan eğitim diye birsey varmış ama içeriğini bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani Bakaya olmandan dolayı hiç polis veya askerlik şubesiyle bir münasebetinde mi olmadı ilginçmiş.
Çünkü milli savunma Bakanlığının sitesinde kolluk kuvvetlerinin yakalayacağından bahsediliyor.
YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYALARIN TAKİPLERİ
1. Yoklama kaçağı ve bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Askeralma Genel Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığına bildirilir.
2. Kolluk kuvvetlerince yakalanarak muhafaza altına alınanlar, mesai saatleri içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilir. Mesai saatleri dışında veya askerlik şubesinin bulunmadığı yerlerde yakalananlar ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istina
ilginç çünkü kalktı bu olay evden aldırma diye bir şey yok para cezası yazıyorlar sadece. gbt de bile götürmediler sadece imza attırmışlardı.
ben 20 yaşından 27 yaşına kadar asker kaçağı olarak gezdim. sonra gittim teslim olmaya muayene oldum 40bin küsür bir ceza birikmiş 1.80 boya 109 kilo falandım muaf oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 17 Aralık 2024; 20:10:34 > -
Galiba yakalayıp tebligat veriyolar direkt tutup askere almıyorlar. sonrasında eğer tebligata uyulmazsa o zaman para cezası biniyor hergün için dediğin gibi.
Benim merak ettiğimde başına böyle bişey gelen varmı onu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler yorum için
Teknik olarak o hakları olsa da pratikte kullananı görmedim. Benim bile bakaya tebligatını postacı getirdi. 5 senedir buraları takip ederim, İlk defa polis/jandarmanın eve bakaya tebligatı getirdiğini duydum. Herhalde o gün devriyenin hiç işi olmamış sizin tebligat ile ilgilenmişler.
Bizim ilçe 15 bin nüfuslu biryer belki ondan olabilir. Asker polisin bol bol zamanı olabilir:))
Askeri şubeye mesaj attım Bakaya olarak aranmaktasınız dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kcvabsa -- 18 Aralık 2024; 0:53:17 >
3 yıla yakın bakaya kaçak durumda kaldım. Bir kere bile polis gelip sormadı. başka şey olmadığına emin misin? Bakaya biri aranmıyor. GBT'de işleniyor çevirmede rastgelirse yakalıyorlar.
-
Çalışma izni olmadan sadece yurt dışında oturma izniyle 1095 geçirmek yeterli değil sanırım doğru mudur ? Ben 7 yıl yurt dışında okudum oturma izniyle ama başvuramıyorum sanırım
-
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/dovizle-askerlik-islemleri
Şartlara buradan bakabilirsiniz. Çalışma izni ihtiva eden oturum izni diye geçiyor.
Merhaba hocam, para cezasını ödediniz mi ?
Benim askerligim e devlette 31 Aralık 2025e kadar tecilli görünüyor. Ama üniversiteden 2020 yılında mezun oldum. Okul sanırım mezuniyeti bildirmemiş, diplomamı almadım çünkü. Askerlikten muaflık sağlık problemim var. Tecili bozdursam ceza gelir mi acaba ?
Askerlik şubesine nereden mesaj attın hocam Whatsapp mı sms mi?
-
Hocam size başka konuda da söylendi ama halen aynı şeyi söylüyorsunuz. Eğer e devlet üzerinde "mezuniyet sorgulama" kısmında sizin üniversite mezuniyeti gözüküyorsa diploma almışsınız veya almamışsınız önemi yoktur. Ayrıca para cezası çıkacak size yine bir başka hocamız size bu hususta mesaj yazmıştı.
-
Onu diyorum hocsm ben de. Para cezası çıkacak evet ama ben tecilli biliyordum askerliğimi ve halen öyle. Ceza yazıldığından haberim de yoktu. Suç sistemin. Ceza ödeme zorunluluğumun olup olmadığını merak ettim sadece.
Hocam askerlik senin bir yükümlülüğün askeralma kanununa göre. Sen bu yükümlülüğün üzerine gerekli işlemleri vaktinde yapmak mecburiyetindesin. Bugüne kadar yapmamışsın, bu noktadan sonra yapacağın en güzel şey en kısa sürede işlemlerini başlatmaktır. Eğer bir erteleme hakkın yok ise e devlet üzerinden yoklama işlemlerini başlat. Aile hekimine gönderecek seni. Devamında bir sağlık sorunun vs yok ise sevk edilirsin eğer sağlık sorunun var ise seni heyete gönderirler.
Bu saatten sonra daha fazla bekleme derim ben elbette senin takdirin, nasıl istersen
-
Uzun zamandır üye olmadan sadece okuyordum buraları. Bugün ben de başımdan geçenleri anlatayım.
Yılbaşından hemen önce askerlik işlemlerini başlattım ve aile hekimine gittim. Boy 1.78 ve kilo 108 olarak ölçüldü. Sınırın 3 kg üzerinde olduğu için hastane sevki verdi. Evimde çok iyi bir markanın 100 gram hassasiyete kadar ölçüm yapabilen dijital terazisi var. Onda da hemen hemen 107-108 çıkıyor ölçümler. Bugün Erzurum Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor aile hekimi raporuna baktı ve bir daha tartıl gel dedi. Tartı odasına gittim. Bildiğiniz kasap kantarı var. Aynı anda hem boy hem kilo ölçümü yapıyor. Yüzüm kantarın ekranını görmeyecek şekilde, arkam dönük olarak çıkmamla inmem bir olacak şekilde tartım yapıldı. Boy 178 ve kilo 102 yazıldı. Ölçüm yapan kişiye itiraz ettim. Ne çıkarsa onu yazıyoruz dedi. Doktorun yanına geçtim, direk "elverişlidir" yaz dedi sekretere. Ben de dedim ki hocam sonuca itiraz ediyorum. 2 günde 6 kilo vermiş olmam mümkün değil, daha sabah tartılıp geldim evden. "İtirazın varsa askerlik şubesine yap, ben mi tarttım seni" gibisinden sözler söyledi. Direk onaylayıp verdi. Çıkışta, hemen hastanenin yanında bir eczaneye girdim. Orada da tartıldım. 106.5 kg çıktı. Haftaya itiraz başvurusunda bulunacağım. Güncelleme yaparım ben de.
-
Bakaya kalinca 1 yil vs hicmi hapis cezasi gelmedi sana bilgilendirrmsn
Abi bakaya durumnda hapis cezasi yok deglmi
Burada verilen ceza, idari para cezası olarak yazıyor. Cumhurbaşkanına mı sövdünüz de hapis cezası versinler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X