Şimdi Ara

Hasta Halde Askere Gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa. çocukluğumdan beri mide hastalığım var sürekli kusuyorum kustuğum zaman bazen boğazımdan kan geliyor. geceleri midemin ağrısından sabaha kadar uyuyamıyorum, arabalara falan hiç bir şeye binemiyorum. bindiğim gibi direk kusuyorum bu yüzden hayatım boyunca hiç bir yere seyahat edemedim. şu 3-4 yıldır Gastrit mide hastalığım var. rahatsızlığım nedeniyle 1 yıldır asker kaçağıyım kısaca ( bakaya ) virüs falan da olunca üstüne gidemedim. geçen hafta şubeye işlemler için gittim. rahatsızlığımı belirttim. Beni hastaneye sevk etti. mecbur minibüsle hastaneye gittim baya uzaktı bu yüzden minübüsün içinde kustum. hastaneye vardıktan sonra taşıt tutması nedeniyle başım ağrıdı ve midem bulanmaya başladı. 1 haftadır yataktalardan kalkamadım bu yüzden. hastaneye gittim kan testi vs verdim. o günün akşamı kan kustum gözlerimin altı kan topladı. ertesi gün tekrar kan testi sonuçlarını almak için hastaneye tekrar gittim minübüsle bu sefer gene kustum. git gel yapa yapa perişan oldum artık. aşırı halsizlik ve baş ağrısı mide bulantısı vs oldu günlerce bu yüzden. her neyse kan testi sonuçlarında " Şekerimin yükseldiğini " söyledi doktor. bu sefer mide için endoskopi istedi benden. gidip mide endoskopisine muayene oldum mideme boru soktular az daha ölüyordum gözlerim karardı nefesim falan kesildi. sonra sonuçlarında gastrit olduğu ortaya çıktı. belgeleri aldım doktoruma götürdüm. askere gitmek istiyor musun diye sordu. bende ; " Bu şekilde gidersem sıkıntı çekerim hocam " dedim. bana " Askerlik yapmaman için her hangi ciddi bir hastalığın yok dedi " bende tekrar çok kötü olduğumu ve yapamayacağımı söyledim ama dinlemedi. bana reçete ile ilaç yazdı, ama yazdığı ilaçlar hiç bir işe yaramadı yuttuğum hapı tekrar kusuyorum. lan şişko adama sırf kilosu var diye muaf veriyorlar. hasta adama vermiyorlar çok saçma. bu halde nasıl gideceğim bilmiyorum. acaba askere gittiğimde orada hastalığım var mı diye sorarlar mı ? veya orada hastaneye falan sevk ederler mi ? giderken raporlarımı da götürmeyi düşünüyorum.

• golum hasta halde askere gittim

ilk muayenede doktur sorunun var mı diye sorunca

sol omzumda lif incelmesi var basket oynarken ağrı yapıye demiştim

spor istirahati yazdı

sabah içtimasında tüfekli hareketlerde istirahatliler ayrılırdık ağaç kölgesine spor yapanları izlerdik

• Hocam sende mide fıtığı mı var, endoskopide ne çıktı? Hiç normal değil anlattıkların. Biraz araştırsana dediğim rahatsızlığı, belirtiler aynıysa gene doktora gidip anlatırsın

• Arabada az yol gidince bile kusuyorsan nasıl yaşıyorsun bu halde ?

Tedavisi yok mu ?

Ayrıca niye asker kaçağı halde dolanıyorsun en başında belirtseydin ya durumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Hocam sende mide fıtığı mı var, endoskopide ne çıktı? Hiç normal değil anlattıkların. Biraz araştırsana dediğim rahatsızlığı, belirtiler aynıysa gene doktora gidip anlatırsın

Gastrit çıktı hocam endoskopide.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Arabada az yol gidince bile kusuyorsan nasıl yaşıyorsun bu halde ?

Tedavisi yok mu ?

Ayrıca niye asker kaçağı halde dolanıyorsun en başında belirtseydin ya durumu.

Valla zar, zor yaşıyorum hocam. zaten arabalara bu tür önemli işler olduğu zaman biniyorum. yoksa hayatta arabalara binmeyi sevmem.

Asker kaçağı olmamın nedeni bu sıkıntılardan dolayı aslında daha doğrusu coronadan dolayı her şey karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

golum hasta halde askere gittim

ilk muayenede doktur sorunun var mı diye sorunca

sol omzumda lif incelmesi var basket oynarken ağrı yapıye demiştim

spor istirahati yazdı

sabah içtimasında tüfekli hareketlerde istirahatliler ayrılırdık ağaç kölgesine spor yapanları izlerdik

Benim durumum ne olur hocam ? muafiyet vs veya spor istirahati olur mu ? ve askere gittiğimde bana soracaklar mı bir rahatsızlığım olduğunu kendim mi belirteyim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Askere ne zaman giderim?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eazygangsta

Gastrit çıktı hocam endoskopide.

Alıntıları Göster

Hocam gastrit bu kadar kusma falan yapmaz, iyi baksınlar sonuçlara. Gastrit dediğin şey yemek sonrası biraz şişkinlik, yanma, ağrı falan olur biraz yürürsün geçer ya da ilaç kullanırsın düzelir. Sende yıllardır olan bir şey gastrit değildir. Dediğim gibi mide fıtığını araştır, ameliyatı var. Ameliyat olman lazım senin ilaçla falan düzelecek bir şey değil

• quote:

Hocam gastrit bu kadar kusma falan yapmaz, iyi baksınlar sonuçlara. Gastrit dediğin şey yemek sonrası biraz şişkinlik, yanma, ağrı falan olur biraz yürürsün geçer ya da ilaç kullanırsın düzelir. Sende yıllardır olan bir şey gastrit değildir. Dediğim gibi mide fıtığını araştır, ameliyatı var. Ameliyat olman lazım senin ilaçla falan düzelecek bir şey değil

Alıntıları Göster

Hocam ama doktor kafasına göre direkt gastrit yazdığı. yani bir şeyin yok deyip gönderdi. askere gideceğimi söyledi. insan bi heyete falan sokardı sonra kararı verirlerdi. artık muayene etmezler sanırım tekrar.

• quote:

Hocam ama doktor kafasına göre direkt gastrit yazdığı. yani bir şeyin yok deyip gönderdi. askere gideceğimi söyledi. insan bi heyete falan sokardı sonra kararı verirlerdi. artık muayene etmezler sanırım tekrar.

Alıntıları Göster

Doktorların hepsi ......... Hakaret etmek istemiyorum şimdi, çok doktor var burada. Dinlemiyorlar, ben 1.5 sene süründüm, kendi kendimi teşhis ettim gittim özelde parasını verip ameliyat oldum da düzeldim. Boş ver o doktoru, başka doktora git. Aynı hastanede uzman doktor vardır mesela ona görün. Gerçi o da büyük ihtimal "psikolojik" deyip psikiyatra yönlendirecek ama sen gene de dene bir şansını

• quote:

Doktorların hepsi ......... Hakaret etmek istemiyorum şimdi, çok doktor var burada. Dinlemiyorlar, ben 1.5 sene süründüm, kendi kendimi teşhis ettim gittim özelde parasını verip ameliyat oldum da düzeldim. Boş ver o doktoru, başka doktora git. Aynı hastanede uzman doktor vardır mesela ona görün. Gerçi o da büyük ihtimal "psikolojik" deyip psikiyatra yönlendirecek ama sen gene de dene bir şansını

Alıntıları Göster

Hocam dediğiniz gibi alayı. .... neyse yapacak bir şey yok Askere gideceğim mecbur orada belirtirim. hem ilaçlarımı da götüreceğim ama tek merak ettiğim orada bana bir rahatsızlığım olduğunu falan sorarlar mı ?

• quote:

Hocam dediğiniz gibi alayı. .... neyse yapacak bir şey yok Askere gideceğim mecbur orada belirtirim. hem ilaçlarımı da götüreceğim ama tek merak ettiğim orada bana bir rahatsızlığım olduğunu falan sorarlar mı ?

Alıntıları Göster

Soruyorlar da iş göremeyecek kadar sıkıntılı olman lazım, engel durumun olması lazım, nöbette yarım saat ayakta duramayacak kadar kötü bel fıtığının olması lazım vs. Dıştan bakıldığında herhangi bir uzvunda eksiklik veya işlev kaybı yoksa seve seve yapacaksın yani o askerliği. Ya da kafadan kontak olman lazım deli taklidi yapabiliyorsan dene. Ben bizim bölükten bir askeri, askeri hastaneye kurula götürdüm iki üç kere, çocuk numara yapıyordu, anladılar vermediler rapor falan. Sonra abim intihar etti dedi, doğruydu herhalde o, ailesinden birkaç kişi geldi eve götürdü. Haftaya gene geldi askerliğe devam

• quote:

Soruyorlar da iş göremeyecek kadar sıkıntılı olman lazım, engel durumun olması lazım, nöbette yarım saat ayakta duramayacak kadar kötü bel fıtığının olması lazım vs. Dıştan bakıldığında herhangi bir uzvunda eksiklik veya işlev kaybı yoksa seve seve yapacaksın yani o askerliği. Ya da kafadan kontak olman lazım deli taklidi yapabiliyorsan dene. Ben bizim bölükten bir askeri, askeri hastaneye kurula götürdüm iki üç kere, çocuk numara yapıyordu, anladılar vermediler rapor falan. Sonra abim intihar etti dedi, doğruydu herhalde o, ailesinden birkaç kişi geldi eve götürdü. Haftaya gene geldi askerliğe devam

Alıntıları Göster

Oha. hocam bu arada kustuğum zaman çok zorlandığımda gözlerimin altı baya kan topluyor. uyuşturucu çekmiş gibi hatta daha kötü oluyor. askerde sürekli kusma vs gibi bir durum olursa alma ihtimalim var mı ?

• quote:

Oha. hocam bu arada kustuğum zaman çok zorlandığımda gözlerimin altı baya kan topluyor. uyuşturucu çekmiş gibi hatta daha kötü oluyor. askerde sürekli kusma vs gibi bir durum olursa alma ihtimalim var mı ?

Alıntıları Göster

Bana sorarsan yok. Her kusanı muaf etseler, millet kendini kusturur, çıkar gider. Ne manyaklar var tahmin edemezsin, kim ciddi kim değil ayırt edemiyorsun çoğu zaman. O yüzden rapor isterler her şeye. Bel fıtığın olsa bile rapor sunamazsan bel fıtığın yoktur, kimseyi ilgilendirmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 9 Nisan 2021; 18:10:34 >

• quote:

Bana sorarsan yok. Her kusanı muaf etseler, millet kendini kusturur, çıkar gider. Ne manyaklar var tahmin edemezsin, kim ciddi kim değil ayırt edemiyorsun çoğu zaman. O yüzden rapor isterler her şeye. Bel fıtığın olsa bile rapor sunamazsan bel fıtığın yoktur, kimseyi ilgilendirmez

Alıntıları Göster

Anladım hocam sağolun cevaplar için mecbur gidip yapacağız.

• Hocam sakın raporsuz gitme çok zorlanırsın komutanlar raporu olmayanlara inanmazlar kendini kanıtlayana kadar canın çıkar.

• Söylediklerini çok iyi anlıyorum. Geçen sene nisan ayında bendede gastrit çıktı. Endoskopiden ülser başlangıcı dediler. Hayatım 1 senede cehenneme döndü. Eniştesinin şişkinlik yapan gastritini, bütün hepsi aynı zannedenler var. Halbuki onunda birçok çeşidi var ve bazıları çok ciddi olabiliyor. Ben yemek yiyemediğim için 49 kiloya düştüm ve kilodan direk erteleme verdiler. Şuan 47 kiloyum, askere gidebilmek için 51 olmam lazım ama bilmiyorum sonraki muayeneden ne çıkacak. Uygun olursam bedelli yapıcam. Bir çok rapor toplayıp nizamiyede teker teker hepsini sayacam. Anksiyetem felanda var zaten. Büyük ihtimal ilişmezler tatil gibi düşün hocam korkma bişey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7697C2702

Hocam sakın raporsuz gitme çok zorlanırsın komutanlar raporu olmayanlara inanmazlar kendini kanıtlayana kadar canın çıkar.

Mide için endoskopi çekmiştim onu getireceğim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Söylediklerini çok iyi anlıyorum. Geçen sene nisan ayında bendede gastrit çıktı. Endoskopiden ülser başlangıcı dediler. Hayatım 1 senede cehenneme döndü. Eniştesinin şişkinlik yapan gastritini, bütün hepsi aynı zannedenler var. Halbuki onunda birçok çeşidi var ve bazıları çok ciddi olabiliyor. Ben yemek yiyemediğim için 49 kiloya düştüm ve kilodan direk erteleme verdiler. Şuan 47 kiloyum, askere gidebilmek için 51 olmam lazım ama bilmiyorum sonraki muayeneden ne çıkacak. Uygun olursam bedelli yapıcam. Bir çok rapor toplayıp nizamiyede teker teker hepsini sayacam. Anksiyetem felanda var zaten. Büyük ihtimal ilişmezler tatil gibi düşün hocam korkma bişey olmaz.

Hiç sorma hocam ya. yaşamayan bilemez. geçen akşam bir kustum gözlerimin altı hep kan topladı. askere giderken mecbur gene arabaya bineceğim ama nasıl dayanacağım bilmiyorum.. bende 12 kilo falan verdim bu lanet olası hastalık yüzünden. sana hava değişimi verirler. benim çok zayıf bir arkadaşım gitti hava değişimi verdiler kilo alsın diye sonra tekrar çağırdılar askere kilo alamadı gene hava değişimi verdiler. 2 kez. ardından baktılar kilo alamıyor çürük verdiler. çok uğraştırıyor kilo işi. aklın varsa gitme askere zaten kimse seninle uğraşmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Söylediklerini çok iyi anlıyorum. Geçen sene nisan ayında bendede gastrit çıktı. Endoskopiden ülser başlangıcı dediler. Hayatım 1 senede cehenneme döndü. Eniştesinin şişkinlik yapan gastritini, bütün hepsi aynı zannedenler var. Halbuki onunda birçok çeşidi var ve bazıları çok ciddi olabiliyor. Ben yemek yiyemediğim için 49 kiloya düştüm ve kilodan direk erteleme verdiler. Şuan 47 kiloyum, askere gidebilmek için 51 olmam lazım ama bilmiyorum sonraki muayeneden ne çıkacak. Uygun olursam bedelli yapıcam. Bir çok rapor toplayıp nizamiyede teker teker hepsini sayacam. Anksiyetem felanda var zaten. Büyük ihtimal ilişmezler tatil gibi düşün hocam korkma bişey olmaz.

Sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 9 Nisan 2021; 21:6:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.