Şimdi Ara

Bakaya Durumunda Yurtdışına Çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakaya durumunda yurtdışına çıkış, benim gibi çoğu kişinin merak ettiği bir konu. Ben lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecil hakkım Haziran ortasında doluyor. Sorun şu ki Kasım, Aralık ayı gibi konsoloslukta mülakatım olacak ve Ocak, Şubat gibi de bir aksilik olmazsa yurtdışına çıkış maceram başlayacak. Yurtdışına çıkarken yaklaşık olarak tecilimin sona erme tarihini 7,8 ay gibi bir süre geçmiş olacağım. Bu süre zarfının sonunda yurtdışın çıkarken pasaport kontrolünde herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Veya kesin olarak çıkışım engellenir mi? Yurtdışı çıkış yasağı bana çok acımasızca geliyor ve bildiğim kadarıyla mahkeme kararı olmadan bir kişinin yurtdışına çıkışı engellenemez. Ama burası kafasına göre insanların kanunları işlettiği bir ülke. Herkes kendi kafasına göre, yorumuna göre muameleler yapıyor (15 gun kağıdı imzalatıp bırakanlar, şubeye götürenler, sabaha kadar gözetim altında olacaksın diyenler...). Net birşey su ana kadar oturmuş değil. Ağustos ta askere gidersem hayatım için önemli bir dönüm noktası olan vize şansını kaçırabilirim. Onun haricinde şu an çalışıyorum ve bu 7 8 aylık evrede de çalışmaya devam edip para biriktirmem şart. Eminim bu satırlarda yazan şeylere bir şekilde ortak durumda olan benim gibi yüzlerce insan vardır. O kadar kafamı kurcalıyor ki bu durum anlatamam. Kendimi garantiye almak için bir şekilde devlet üniversitelerin birinde herhangi bir master programına giriş için Ağustos gibi müracaatımı da yapacağım. Benim durumumda olan arkadaşlardan mesaj bekliyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Var mi bir cevap acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.