Şimdi Ara

Bakımsız Kuru Akü Önerisi (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bulunduğum apartmanın her katında 90 Ledli şarjlı aydınlatma lambası var. Daha 2 ay olmadan 2 tanesnin aküsü ölüp bitmiş durumda, söküp farklı aküler denediğimde çalişti kendi akülerini çöpe attık. Kullanılan akülerin markasını bilmiyorum ama 6V 3 Ah akü kullanıyordu. yönetim ile para toplayıp aküleri değiştirmeye karar verdik fakat hangi markayı almalıyım ve online olarak internet üzerinden alacağız bize güvenli bir site ile marka önerisi yapabilirseniz çok yardımcı olursunuz. Teşekkürler

Not : Aküler en az 4Ah olmalı

• aküleri nasıl sarj ediyorsunuz 2 ayda aküler kolay kolay ölmez bir yalnıs durum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProSky

Merhabalar. Bulunduğum apartmanın her katında 90 Ledli şarjlı aydınlatma lambası var. Daha 2 ay olmadan 2 tanesnin aküsü ölüp bitmiş durumda, söküp farklı aküler denediğimde çalişti kendi akülerini çöpe attık. Kullanılan akülerin markasını bilmiyorum ama 6V 3 Ah akü kullanıyordu. yönetim ile para toplayıp aküleri değiştirmeye karar verdik fakat hangi markayı almalıyım ve online olarak internet üzerinden alacağız bize güvenli bir site ile marka önerisi yapabilirseniz çok yardımcı olursunuz. Teşekkürler

Not : Aküler en az 4Ah olmalı

PM.
  • Aküler ışıldağın kendi devresiyle şarj oluyor elektrik gidince devreye giriyor ekstra bir şey ile şart etmedim fakat akülerde hiç tepki yok 3.3V luk bir tek ledi bile yakamayacak duruma gelmişler nasıl olur anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProSky

Aküler ışıldağın kendi devresiyle şarj oluyor elektrik gidince devreye giriyor ekstra bir şey ile şart etmedim fakat akülerde hiç tepki yok 3.3V luk bir tek ledi bile yakamayacak duruma gelmişler nasıl olur anlamıyorum.

çok karısık bir durum :) devrede bir sorun var büyük ihtimal.. devrenin cektiği akıma falan bakıormusun yada ne bilim devre içine su nem almıs olabilir.

yada cok mu kesinti oluyor.
  • haftada 1 2 saatlik kesinti oluyor normalde 3 kattada aynı ışıldağı kullanıyoruz toplamda 4 tane var iki tanesinde aynı sorun varken diğer ikisinde herhangi bir sorun yok gayette parlak yanıyorlar :)http://www.pilburada.com/ üzerinden akülere bakıyordumda çok akü markası var ama uzun ömürlü akü almak istiyorum sonu bunun gibi olmasın istiyorum :) en az 4Ah yada 6 Ah olabilir öneriniz varmi acaba
  • ya akü normalde 1 seneyi cıkarması lazım ama söle bi durum var hani aküyü sarj eden desarj eden sistemde sıkıntı varsa 10 amper akü yine yetmiyecektir . :) . akülerin içeriği belli sonucta kursun asit . falandır . jel akü var ama oda 12 v :)

paralel akü baglamayı denesen bence daha iyi bir verim alabilirsn 6 6 amper . dielim mesala 12 amper yapar 6v sisteme hic bir zarar vermez .

ama işte sarj sistemi nasıl nasıl bir lamba yakıosunuz :) resm falan atabilirsen yardmcı oluruz
  • aküleri fazla zolayacak bir devre ise yanı çektiği akım akünün akımından büyükse aküyü zorlamıştır.
    ayrıca akülerin içine akü asidi ve saf su ekleyip deneyin eğer yine tepki yoksa devrede bir sorun olabilir.devre kısa devre olduysa aküyü öldürür.
    bir akü bakımsız da olsa şarj deşarj olduğundan 6ay felan gider.bence siz bi devreyi kontrol edin daha fazla bir akım kaynağı ile ne kadar akım çekiyorsa ona göre alın yoksa alacağınız akü de aynı duruma gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 24 Mayıs 2013; 19:54:59 >
  • devreyi kontrol ettim devrede hiçbir sıkıntıı yok yok ama 90 tane led için 6V 3Ah çok az değil mi çok zorluyor olabilir diye düşündüm bende daha büyük bir akü almayı düşünüyoruz o yüzden :) devrede bir sıkıntı yok eminim. iki tane paralel yada tek olarak 6Ah yada 4 Ah lik akü takma niyetim var.
  • aslında az değil ama nasıl bir led var power led se çok az fakat normal ledse sıkıntı olmaz 3amperden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.