Şimdi Ara

BAKKAL AÇMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
30.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çevredeki tüm bakkallar kapattı diyosun . adamların işleri iyi olsa kapatmazlardı demekki işleri kötüydü ki kapattılar
  • Kapatanların kapatma nedenini yukarıda açıkladım hem herkesin belli bir kar beklentisi vardir ben suan yaptığım işten iyi kazanacağımı düşünüyorum ayrıca bizim yukarımizda kalan hala devam etmekte olan bakkal bunun kucağına diyebileceğim yere 2.bakkalı açtı bizim yerimiz onun yerindende iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondan yazıyorum bunun dediğim bimin ve bi büyük markete 50 mt mesafede 2.bakkalı açtı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticaret işine gireceksen elinde paran olacak 6 ay boyunca o açtığın işletmeden para bekleme gelmez kendini zor toparlar eğer işler yolunda giderse ay sonunda para kazanmaya başlarsın ve bu 6 ay boyunca hep cepten gider çünkü toptancıya sürekli ödeme yapman gerekli ve ne kadar toptan peşin fiyatına ürün alırsna o kadar çok kar edersin

250-300 ekmek satan yerde diğer ürünlerde gider yumurta - kola - cips bunlarn çoğu markettede aynı fiyat bakkalda da o yüzden ekmeğini alan bunlardan neye ihtiyacı varsa onuda alır yani ayda 3000bintl geçer eline bunun 400tl kira 100tl elektirik su vs gider 200tl muhasebe masrafları öyle yada böyle eline 2000tl kalır ama vakit diye birşey kalmaz sana sürekli iş yerinde olman gerek

ve insanlar çok nankör 5 kuruş ucuz bi yer oldumu gider oradan alırlar insanlarla çok samimi olsan versiye almaya başlarlar hemen
    samimi olmasan kötü bakkal ilan ederler alışverişi keseler bide millete kötülerler

• goodfales samimi yorumların için tşkler dükkanını zaman zaman babama ara sırada kardeşime bırakırım bir şekilde bir şeyler yapacaz artık hayırlısı
  • alakalı mı bilmem ama anlatayım.

2-3 sene önce tam karşımızda 50 yaşlarında bi eleman vardı.marketin sahibi işte . kapıda oturuyor sohbet ediyor felan.salak adam içeri giriyorum 2 saat bekliyor.yavaş yavaş hareket ediyor.ağzına 2 tane vurasım geliyordu.

sonra henüz 1 sene önce devretti . genç kızlar işletiyorlar. o adamdan daha iyiler.hızlılar yani güleryüz var en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanon -- 25 Eylül 2012; 0:15:26 >
  • benim adımda murat. babam yıllarca esnaflık yaptı. yeri geldi ben bekledim dükkanı. babam 2004 senesinde emekli oldu dükkanı 2010 gibi kapattık ticaretten az çok anlıyorum. bana sorarsan bakkallar artık öldü herkes marketten alışveriş yapıyor illa ticaret yapıcam diyorsan sermaye şart çünkü büyük ihtimal ilk başlarda zarar edersin bunu kaldırabilecek bir bütçeye sahip olman lazım. küçük baş hayvancılık yap. veya s plaka alıp vardiyalı olarak servis çekin. iş makinası kiralamadada iyi para var ama sanırım okadar para bulamazsın. insanları etkileme yeteneğin varsa ağzın laf yapıyorsa yalan söylemekte yetenekliysen inşaat işi veya emlakçılıkta düşünebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meryem29

mahallede bu zamana kadar kimse ile sorunumuz olmadı benim değilde babamın insanlarla samimi dostluğu var babam emlak işi yaptığından dolayı çevreside geniş ilk etepta babam yanımda duracak zaten müşteri kazanmak için hırsızlık olmaz inşallah mahalleli bizi tanır zarar geleceğini düşünmüyorum

Mahallelinin yarısı zaten sizleri tanıdıkları için veresiye teklif edecekler.
  • bakkal riskli bir iştir şu devirde. şuan için az sermaye ile yapılacak en risksiz iş giyim vs. tarzıdır. özelikle bölgede yaşayanların çogu orta gelirli ise bu iş para basar . misla örnek vereyim bir kilodu 75 kuruşa alıyorsunuz 1,5 liraya satıyorsunuz bir çocuk tişörtünü 2-3 liraya alıyorsun 5 liraya satıyorsun , bayan penyelerini 5 liraya alıyorsun 10 liraya satıyorsun . ama bu işte en önemli olan şey ürünlerin çok kötü olmaması (kalite olarak) birde çeşidin çok olması. bizim mahallede bir kaç tane var bunlar neredeyse 10 yıl önce açmışlardı şuanda hepsininde iyi gelirleri var.
  • ben üsküdarı iyi bilirim açacağınız yer tam olarak neresi ..eğer bildiğim bir yerse fikrimi söylerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: MJoNuRr

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

bim vs. marketlerle aramda 500 metre var yakınlarda yok diyebilirim şöyle bir hesap ettim dükkan kirası 300 tl günde 200 ekmek satsam satarız diye düşünüyorum aylık ortalama 1500 tl ekmekten sadece karım oluyor

Kirası 300 lira olan dükkandan para kazanamazsın arkadaşım,bu işler tek başına olmaz seni dinlendirecek güvenilir birini de bulman gerekecek.Günde 200 ekmek satsan ayda 6.000 ekmek yapar.Ekmeğin karı 10 kuruş,10 kuruştan ayda 600 lira karın olur.

Gecen gündüzün yazın kışın haftasonun olmayacak,bu yüzden insan çabuk yıpranır.Masrafları iyi hesap etmelisin,kar edeceksin ama giderler de çok önemli.

Günde en az 2.000 lira ciro yapmayacaksan hiç bulaşma derim..

Günlük 2 bin lira ayda 60 bin lira yapar naptın hangi bakkal kazanıyor o kadar

O 60.000 liradan masrafları düşünce sana 5 bin ya kalır ya kalmaz.

Ben günlük cirosu 6.000 olan market işlettim.

bizim 2m migros 6,000 zor yapıyor sen ne diyon az salla biraz...

• bu devirde bakkal açılmaz diye genel bir kanı var ama bildiğim bütün bakkallar güzel iş yapıyor. hele çevrede yaşlı insan çoksa ve evlere servis yapabilecek durumdaysan iyi kazandırır bence.

ek olarak şunu da söyleyim kesinlikle insanları kazıklamayacaksın. bir defa 1,5 litrelik gazozu 2 liraya kaktırdı bir tanesi 3 senedir kapısından geçmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkar@fb -- 25 Eylül 2012; 2:08:30 >
  • gıda sektörü herzman iş yapar.. fakat süpermarketler işlere sağlam balta vuruyor gibi.. ben artık bakkalı sadece ekmek almak için kullanıyorum.. veya akşam üzeri acil bir ihtiyaç olduğunda.. özellikle bim a101 gibi marketler sağlam iş yapıyor.. ama gıda sektöründe zarar etmezsin emin ol.. yakınlarda bir market yoksa ve biraz işlek biyerse güzel işde yapar..
  • bakkal değilde, büfe tarzı biryer öneririm.
  • quote:

Tost soğuk sandviç satmayıda düşünüyorum gider herhalde üsküdar da oturuyorum

Üsküdar'ın neresi hocam, merkezde misiniz? Yakınınızda işyerleri varsa tost, soğuk sandviç tarzı şeyleri çok satarsınız ;)
  • üsküdar zeynep kamil tarafına yakınız yer büfeye pek uygun değil daha çok mahalle bakkalı olabilir orhan kardes dediğine katılıyorum başta ekmek satmalıyım zaten ekmek satamazsam yapmama gerek yok sebze meyve filan da koymayı düşünüyorum kuru bakliyatı açık olarakta satmayı karının daha iyi olacağını düşünüyorum ben mesela 3 sokak arkada yeni bir yerde oturuyorum bakkalıda hiç tanımam ama ekmeğimi oradan alıyorum gıda iyi kötü gider diyorum
  • bakkallardan insanların birazda uzaklaşması fiyatlarının yüksek olması marketlerle o konuda boy ölçüşmenin zor olduğuna inanıyorum ama fiyatlarla birazda müşteriyi tutmaya çalışacam
  • arkadaşlar 11 senedir güvenlik işi yapıyorum artık sıkıldım gece nöbet bir şey yapmadan beklemek sıkıyor artık beni bu işin geleceği yok ticaret risktir ama riske girmeden de ticaret olmaz gözüm yükseklerde değil
  • tost satışını daha çok çevremdeki işyerlerinden değilde gelip geçene satmayı düşünüyorum
  • Mahalle bakkalını hiç kullanmadım. Ekmeğin saati var kapıcı getiriyor. Bakkal vardı bi' tane sevilmeyen orayı modern bakkal yaptılar süper market diyeceğim ufacık yer evdeyken ölsem dışarı çıkmam yok acıkmışım yok canım kola çekmiş yok çikolata.. Şimdi o marketimsi yer aradığımda getiriyor. Ömrümde evden çıkıp bakkala en fazla 10 kere gitmişimdir. Hiçbir güç beni evden çıkaramaz.

Özet: Çıkar bul evlere servis yap.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.