Şimdi Ara

BAKKAL AÇMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
30.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakkalın sokağında gelen geçen fazlaysa, kuytu bir sokak değilse ve 10 dk mesafede başka bakkal, market yoksa ekmek, kahvaltılık ürünler, cips-kola-sigara tarzı ürünlerden bolca satarsın. gelen geçen öyle yerden pek tost almaz, ancak yakındaki esnaf, işyerleri alır... tabi bunların yanında güler yüz, müşteriyle iyi geçinme, biraz da muhabbet lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger70

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: MJoNuRr

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: meryem29

bim vs. marketlerle aramda 500 metre var yakınlarda yok diyebilirim şöyle bir hesap ettim dükkan kirası 300 tl günde 200 ekmek satsam satarız diye düşünüyorum aylık ortalama 1500 tl ekmekten sadece karım oluyor

Kirası 300 lira olan dükkandan para kazanamazsın arkadaşım,bu işler tek başına olmaz seni dinlendirecek güvenilir birini de bulman gerekecek.Günde 200 ekmek satsan ayda 6.000 ekmek yapar.Ekmeğin karı 10 kuruş,10 kuruştan ayda 600 lira karın olur.

Gecen gündüzün yazın kışın haftasonun olmayacak,bu yüzden insan çabuk yıpranır.Masrafları iyi hesap etmelisin,kar edeceksin ama giderler de çok önemli.

Günde en az 2.000 lira ciro yapmayacaksan hiç bulaşma derim..

Günlük 2 bin lira ayda 60 bin lira yapar naptın hangi bakkal kazanıyor o kadar

O 60.000 liradan masrafları düşünce sana 5 bin ya kalır ya kalmaz.

Ben günlük cirosu 6.000 olan market işlettim.

yok artık

Yok artık'ı yok günlük cirosu 10.000'den fazla olan bakkallar var , içlerinde İddaa , Sayısal , Kentkart vs. olan bakkalları hiç saymıyorum tahmin edemiyorum onların cirolarını , özellikle tekelden de güzel para kalıyor.

Ben olsam yapardım Valla bu işi , yapmayı da düşünüyorum zaten mahallede bir tane bakkal var adam yaşlanmaya başladı , devrederse atlayacağım dükkana.

Çerez , tekel , tost sandviç vs. koyarsan güzel iş yaparsın bence. Baktın işler iyi , bir tanede güvenilir eleman alırsın yanına. Dükkana mutlaka bir laptop ve internet koy tüm gün öyle vakit geçer.

• Mahalle arasında bakkal açmanı tavsiye etmem artık millet alışverişini marketlerden yapıyor. Bende öyle anca gece sigaram bitecek veya acil bişey lazım olacak o zaman bakkala gidiyorum.
    * My. nin de dediği gibi eskiden kullandığımız bir bakkal vardı tel açıyoduk getiriyodu eve kadar ufak bi eleman tutarsın evlere servis yaptınmı daha iyi olur
  • dükkanımızın önü gelip geçilen bir yer cadde denemez ama yaklaşık 400 m yukarıya giden bir yol üzerinde ve aralara sokaklar dağılıyor ara sokaklarda oturanlar genelde bizim dükkanın önünden geçiyor 200 m aşağımızda okul var öğrenciler önümüzden geçiyor bize benzeyen bir arka sokak var ama bizim sokak daha işlek orada aradakileri saymıyorum 250m 4 tane bakkal var yorumu siz yapın
  • benim olduğum yerde 1 tane arada kalıyor diğeri çok yukarımda
  • imkanın varsa tekel bayi aç. Bakkal mı kaldı bu devirde, paranı çöpe atma.
  • tekel bayi düşünmüyorum yukarıda ki evlere servis yapılması önerisinde bulunan arkadaşlar benim oturduğum semt ona uygun değil sizin anlattığınız durumlar biraz üst kesim insanların olduğu bölgelerde yapılıyor çünkü onlar ayağına hizmet yapılmasına alışık olduklarından her zaman onu bekliyorlar bizim orada o şekilde çalışan market görmedim önerileriniz için yinede tşk
  • tşk
  • Allah herkezin nasibini rızkını verir Rahat ol aklında hangisi varsa onu yap Ticaret sonuçda bu iş ..
  • tşkler crazy kardeş zaten RIZKI verene bağlıyız O verir O alır
  • benim tek endişem sermayesiz borçla bu işe girmem sonunda işin içinden çıkamazsam birikim olarak tek eşimin yüz görümlükleri var onlara dokunmak zorunda kalmayız inşallah
  • quote:

bim vs. marketlerle aramda 500 metre var yakınlarda yok diyebilirim şöyle bir hesap ettim dükkan kirası 300 tl günde 200 ekmek satsam satarız diye düşünüyorum aylık ortalama 1500 tl ekmekten sadece karım oluyor

Bu hesaplarla batarsın
  • nasıl bir hesap olmalı tecrübeniz var mı paylaşırmısınız birde diğer bölümlerde okudunuz mu dükkanın konumu ile ilgili yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerbinabdulaziz -- 25 Eylül 2012; 7:22:17 >
  • Biraz emin konuşmuşsun fakat ticaret karışık iştir.Kimin ipleri elinde tuttuğu hiç belli olmaz.Senin ekmek satışın birçok değişkene bağlı o gün okul tatil mi,günlerden ne,caddede yol çalışması var mı vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla zor iş onu söyleyebilirim. bakkal açmadım ama bizim bakkalla aramız çok iyi saatlerce takıldığımız birlikte kahvaltı ettğimiz fln olur. tamam getirisi fena değil ama o güvenlik işinden 5 kat daha zor emin olabilirsin.

ama bizim bakkal süper bi insan, gerçekten mahallede iyiliklleriyle adı çıkmış bi adam. bende hiç bi yere bime fln gitmem ondan alırım, aylık tek başıma 300 tl peşin kazandırırım adama çerezi ekmeği kahvaltığı vs.

ama adam dert yanıyo yani, ilk fırsatta bırakmak istiyo günde 4-5 saat uyuyo full orda.
  • Kardeşim (Sanırım aynı yaşta falanız) ticarette hayır vardır derler, sen gözün alıyosa gir derim.
    Üsküdarı bilirim o civarda büyükşehirden çok mahalle hayatı var, rahatlıkla müşteri bulursun.
    Sadece bakkal olarak iş yaparsan zorlanırsın, ek gelir getirecek şeyler yaparsan fazlasıyla kazandırır.
    Mesela;
    - Ekmek dışında simit, poğaça falan satarsan hele ki yanında çay da olursa öğrencilerden çalışanlardan ek gelirin olur
    - Bir bilgisayar koyar parça kontor vs satarsan ek gelir olur.
    - Peynirleri avuç büyüklüğünde dilimleyip sabahçılara satabilirsin
    - Ekmek arası salam sosis vs yapabilirsin, tosta falan girmeden. Civarda kahve falan varsa iyi gideri olur.
    - Çöcuklar için şekerlemeler incik boncuk bol bulunsun, bu küçük kazançlar bile damlaya damlaya göl olur.
    - Veresiyeden uzak durcam diyorsun, sabit geliri olanlara ver bence, en azından ilk başta ayaklarını marketlerden kesersin
    - Alışverişini Metro gibi grossmarketlerden yaparsan toptancıdan daha ucuza gelir.

Hakkında hayırlısı olsun, ben de senle aynı dertten muzdaripim, sen gibi ben de 2 aya bakkal açmayı düşünüyorum

• quote:

merhaba arkadaşlar adım murat sizin fikirlerinizi bekliyorum özellikle bakkal arkadaşlarda fikir belirtirse sevinirim.Ben şu an güvenlik işi yapmaktayım babamın yaklaşık 30 yıldır farklı bir meslek dalında olan esnaflık yaptığımız dükkanı bakkala çevirmek istiyorum ama elimde hiç sermayem yok ordan burdan borç alarak dükkanı açıcam dükkanımız mahhale içinde köşe başı ufak bir yer yakın çevremizde bakkallarda kapattı dükkanımız bizden öncede bakkaldı işleride benim hatırladığım fena değildi yoğunluktan ve ortak olmalarından dolayı zannedersem kapattılar bende çevremize güvenerek iş yapabileceğimizi en kötü güvenlikten daha iyi olacağını düşünüyorum görüşleriniz için şimdiden tşk.

Valla biz de bakkalız fakat hemen yanımıza A101 açıldı işimizi o kadar çok etkilemedi zira 25 senedir aynı yerde bakkalız. Dedemden beridir aynı yerdeyiz. Ama siz yeni başlayacaksınız. Etrafınızda sizi tanıyan varsa bu işe girilir. Bakkalın yeri her zaman ayrıdır bence. Ama bu ticaret her zaman risklidir. Ya batarsın ya çıkarsın. Kısmetin bol olsun kardeşim.

• Esnaflık zor zanaat.
    Umarım başarırsın.

Eski oturduğum yerde evime yakın iki bakkal vardı.
    Yeni taşındığım zamanlar bir gün eve tıkanan lavaboyu açmak için "lavaç" lazım oldu.
    Sabah işe giderken aklıma geldi, alayım da arabaya atarım, akşama belki unuturum dedim.
    Bir bakkala girdim, lavaç var mı diye sordum, yok dedi.
    Diğerine girdim, lavaç var mı diye sordum, "yok ama acil değilse akşama getirtirim" dedi.
    Akşamüstü eve giderken bakkala uğradım, getirttiği lavaç'lardan 4 paket aldım.
    Ve sonra bütün alışverişlerimi o bakkaldan yaptım.

Evlendikten bir süre sonra kayınpedere yakın bir eve taşındık.
    Yan sokağında iki tane kasap vardı.
    Bir tanesinden belki de 15 yıldır alışveriş yapıyorlarmış, ki epey de et yerler.
    Ben de aynı, etobur beslenen biriyim.
    Kurban bayramından sonra etin bir kısmının parçalanması, kemikten ayrılması gerekiyordu.
    Uğraşmak istemedim. Eşimle o kasaba gittik, kurban etini parçalayabilirmisiniz dedik. Direkt "hayır" dedi, o kadar ters cevap verdi ki nedenini bile sormadım.
    Sonra köşedeki kasaba gittim, derdimi anlattım, Tabii dedi. Çekmeceden bir bıçak çıkardı, güzelce ayıkladı, bir kısmını kuşbaşı yaptı. Sonra da 5 lira para aldı. Biz parayı verirken çırak da arkada lavaboda bizim eti kestiği bıçağı güzelce deterjanlayıp yıkıyordu.
    Ben de, kayınpederim de bir daha öteki kasaptan alışveriş yapmadık.

Sokak aralarındaki küçük esnafı severim.
    Ve günlük alışverişlerimi kipa expres, şok vs. yerine onlardan yaparım.
    Pazara gitmeye vaktim olmuyor, bütün pazar alışverişini manavdan yapardım, belki pazara göre fazla para verdim, ama olsun.
    Şarküteriden peyniri sorarak almayı severim.

Kayınpederin evinin orası çok güzel.
    Apartmanın altında eczane, yanında şarküteri, yanında manav. Eczanenin diğer yanında kırtasiye ve onun yanında terzi.
    Manavın yanından köşeyi dön kasap ve balıkçı, karşısında yufkacı ve yanında yine kasap
    Evin karşısında süpermarket, 20 metre aşağıdan köşeyi dön, ayakkabı tamircisi
    Apartmandan çık, karşı köşe taksi durağı ve yanında gevrek fırını.
    Apartmandan çık, 20 metre aşağı yürü tesisatçı, 30 metre aşağı yürü, beyaz eşya tamircisi, 50 metre aşağı yürü, ekmek fırını
    Tek ve büyük sorunu, araba parkedecek yer yok...

Ama bazen öyle esnaflar oluyor ki, anlamsız kazıkçı. Onlardan bir daha birşey almıyorum
    Bir keresinde 3'lü priz lazım oldu, elektrikçiden alayım dedim.
    Koçtaş vs. yerde 5-6 liraya alacağım prizi 15 liraya satmaya kalktı.

• Kuruyemişci aç iyi para var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tost soğuk sandviç satmayıda düşünüyorum gider herhalde üsküdar da oturuyorum

üsküdarın neresinde ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.