Şimdi Ara

BAKKAL AÇMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
95
Cevap
2
Favori
30.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar adım murat sizin fikirlerinizi bekliyorum özellikle bakkal arkadaşlarda fikir belirtirse sevinirim.Ben şu an güvenlik işi yapmaktayım babamın yaklaşık 30 yıldır farklı bir meslek dalında olan esnaflık yaptığımız dükkanı bakkala çevirmek istiyorum ama elimde hiç sermayem yok ordan burdan borç alarak dükkanı açıcam dükkanımız mahhale içinde köşe başı ufak bir yer yakın çevremizde bakkallarda kapattı dükkanımız bizden öncede bakkaldı işleride benim hatırladığım fena değildi yoğunluktan ve ortak olmalarından dolayı zannedersem kapattılar bende çevremize güvenerek yapabileceğimizi en kötü güvenlikten daha iyi olacağını düşünüyorum görüşleriniz için şimdiden tşk.

• Şayet yakınlarda bim varsa önermem

Ama işlek bir yer ve yerleşim yerinin fazla olduğu bir yerse olabilir fakat bu durumda da çevrede marketlerin olmaması önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 23 Eylül 2012; 16:30:38 >
  • Ben bu işi iyi bilen biri olarak varsa başka alternatiflere yönelmeni tavsiye ederim..
  • "Bakkala Açılmak" diye okudum kusura bakma
  • bim vs. marketlerle aramda 500 metre var yakınlarda yok diyebilirim şöyle bir hesap ettim dükkan kirası 300 tl günde 200 ekmek satsam satarız diye düşünüyorum aylık ortalama 1500 tl ekmekten sadece karım oluyor
  • mesajımda da yazdığım gibi babamın 30 yıllık esnaflık hayatı var mahellede 90 yılında beride aynı mahellede oturuyoruz böyle durumlarda çevrenin çok önemli olduğuna inanıyorum.Dükkanımız cadde üzeri değil ama gelen geçen sayısı iyi diyebilirim .Bizim arka sokaktan geçen sayısı daha az ama bakkal sayısı 4 adet bizim sokakta 2 adet ama biri içeride kalıyor.
  • Kuytu bir yer de olursa dükkan gece tinerciler gelip haraç kesiyorlarmış galiba.Bizim bakkal tanıdığımız vardı.Gece gelip bedavaya sigara falan alıyorlarmış.Dikkatli olmanızı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tütüncü dükkanı açmak
    5 yıl önce açıldı
    Pilavcı Açmak İsim Öneri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  BAKKAL AÇMAK
  • bizde müşteri olarak konusalım çevrendeki insanlarla muhabbetin iyi ise müşteri daha iyi gelir örnegin bizim mahalle bakkalı sahibi degişti adam yüzsüz asık suratlı biri şahsen çogu kimse kişiliginden dolayı gitmek dahi istemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beho

Kuytu bir yer de olursa dükkan gece tinerciler gelip haraç kesiyorlarmış galiba.Bizim bakkal tanıdığımız vardı.Gece gelip bedavaya sigara falan alıyorlarmış.Dikkatli olmanızı öneririm.

Bahsettiğin durum şehirden şehire daha da önemlisi şehrin semtinden semtine göre değişiklik gösterir bence. Ayrıca öyle şeyler daha çok büfelerde yaşanır.
  • Bir de deftere yazma olayı varsa epey müşteri gelir diye düşünüyorum çünkü hesap defteri olayı büyük marketlerde ve bim gibi marketlerde yok o yüzden daha da avantajlı bir durum oluyor sizin için. Fakat tabii ki güvenilir ve geliri olan müşteri olması gerek.
  • mahallede bu zamana kadar kimse ile sorunumuz olmadı benim değilde babamın insanlarla samimi dostluğu var babam emlak işi yaptığından dolayı çevreside geniş ilk etepta babam yanımda duracak zaten müşteri kazanmak için hırsızlık olmaz inşallah mahalleli bizi tanır zarar geleceğini düşünmüyorum
  • Çevren geniş olunca veresiye yazdıran çok olur , tatili unutursun çünkü bakkalı en geç 8:00-8:30 da açarsın akşam 10-11 de kapatırsın sosyal hayat diye birşey kalmaz. Bakkal -büfe işletenler başka işe geçiş yapmak için uğraşıyor. Bence birdaha düşün derim.
  • deftere yazma en çekindiğimiz mesele veresiye vermeyi düşünmüyorum kredi kartı makinesi koyarak önlem almayı düşünüyorum fiyat konusunda fahiş fiyattan uzak durmaya çalışacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: meryem29

bim vs. marketlerle aramda 500 metre var yakınlarda yok diyebilirim şöyle bir hesap ettim dükkan kirası 300 tl günde 200 ekmek satsam satarız diye düşünüyorum aylık ortalama 1500 tl ekmekten sadece karım oluyor

Kirası 300 lira olan dükkandan para kazanamazsın arkadaşım,bu işler tek başına olmaz seni dinlendirecek güvenilir birini de bulman gerekecek.Günde 200 ekmek satsan ayda 6.000 ekmek yapar.Ekmeğin karı 10 kuruş,10 kuruştan ayda 600 lira karın olur.

Gecen gündüzün yazın kışın haftasonun olmayacak,bu yüzden insan çabuk yıpranır.Masrafları iyi hesap etmelisin,kar edeceksin ama giderler de çok önemli.

Günde en az 2.000 lira ciro yapmayacaksan hiç bulaşma derim..
  • günde 300 ekmek satarsan zarar etmezsin kendini geçindirirsin
    peynir, zeytin, cips, kola , yumurta gibi ürünleride satın alacak düzenli müşterilerin olursa iyi satış yaparsın önemli olan bir anda çok kar etmek değil öenmli olan düzenli müşteri tutturmak ama yakınlarda bim varsa gerçekten işleri etkiliyor zaten bimlerden sonra bakkallar azaldı
  • yakınlarda başka bakkal market yoksa iyidir birde mahallelilerle aran çok iyi olmalı benım tavsıyelerım bunlar
  • güvenlik işi yapıyorum zaten sosyal hayatım yok gibi evliyim yeni çocuğum oldu geceleri evden uzak olmak artık beni rahatsız ediyor
  • Boş muhabbet birisi değilimdir kendi halinde ama karşımdakine güven verdiğime inanılan birisiyim çevrem beni genelde dürüstlüğümle sever
  • Diğer bakkallar neden kapatmış onu öğrenmek lazım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.