Şimdi Ara

Kuyumcu Açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kuyumcu yani sadece altın satışı yapan bir yer açmak için ne kadar paraya ihtiyaç vardır ayrıca getisiri nasıldır? nelere dikkat etmek gerek?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuyumculuk: Karlı Bir İş Fırsatı

Bir kuyumcu açmak, değerli metaller ve mücevherlerle ilgilenmeyi sevenler için potansiyel olarak karlı bir girişim olabilir. Ancak bu sektöre girmeden önce, kapsamlı bir araştırma yapmanız ve işin inceliklerini anlamanız önemlidir.

Kuyumcu Açmanın Maliyeti

Bir kuyumcu açmanın maliyeti, konum, ekipman ve stok gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Tipik olarak, ekipman, vitrinler ve stok için önemli bir yatırım yapmanız gerekir. Kira ve maaş gibi devam eden maliyetleri de göz önünde bulundurmalısınız.

Kuyumcu Aylık Ne Kadar Kazanır?

Bir kuyumcunun aylık kazancı, satış hacmine, hizmet tekliflerine ve konumuna göre değişir. Müşterilere onarım, özel tasarım ve değerleme gibi ek hizmetler sunarak gelirinizi artırabilirsiniz. Sektör ortalamalarına göre, iyi yönetilen bir kuyumcu ayda 10.000 TL ile 50.000 TL arasında kazanabilir.

Başarılı Bir Kuyumcu Olmak İçin İpuçları

• Sektör trendleri ve en son mücevher tasarımları hakkında bilgi sahibi olun.
    • Müşterilerinizle güçlü ilişkiler kurun ve onlara mükemmel bir müşteri deneyimi sunun.
    • Çevrimiçi varlığınızı oluşturun ve ürünlerinizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanın.
    • Güvenilir ve saygın bir tedarikçi ağıyla işbirliği yapın.
    • Rekabetçi fiyatlar sunun ve özel promosyonlar ve indirimlerle müşterileri çekin.

Sonuç

Bir kuyumcu açmak, doğru hazırlık ve sıkı çalışma ile ödüllendirici bir iş olabilir. Sektör trendlerini takip ederek, mükemmel müşteri hizmeti sunarak ve güçlü bir iş planı uygulayarak, başarılı bir kuyumcu olabilir ve bu alanda karlı bir kariyer inşa edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çık carsiya bir kuyumcuya gir sor ondan iyi bilemeyiz heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet simdi 46 yildir kuyumcu olan mehmeti dinliyoruz

La nerden bilelim oglum cik sor

• Belki forumda kuyumculukla ilgilenen biri vardır. Ne diye cins cins cevaplar veriyorsunuz

• Tam emin değilim ama 6kg altın şartı var biliyorum

• zor iş yaw soyulursun falan girme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Tam emin değilim ama 6kg altın şartı var biliyorum

5 kilo sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pazarda tezgah açmak...
    8 yıl önce açıldı
    BAKKAL AÇMAK
    12 yıl önce açıldı
    Tütüncü dükkanı açmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

Belki forumda kuyumculukla ilgilenen biri vardır. Ne diye cins cins cevaplar veriyorsunuz

Sırf artı almak için yorum yapıyorlar işte , bilmiyorsan yorum yapmazsın olur biter.

• ben batan kuyumcu çok az gördüm herhalde, işleri büyüten de çok görmedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fernando!

ben batan kuyumcu çok az gördüm herhalde, işleri büyüten de çok görmedim..

Büyütme amacım yok. aylık düzenli kazanıyım yeter. iş kurmaya çalısıyorum
  • Arkadaşlar biraz geç oldu ama yardımcı olmaya çalışayım. Yaklaşık 40 yıla dayanan bir aile şirketimiz var. Öncelikle kuyumcu açmak için herhangi bir şart yok. Ancak tabiki de her işte olduğu gibi bazı riskler var.

Bunlardan ilki, belirli bir süre sizi idare edecek kadar sermayeye sahip olmanız gerekmektedir. Siz mağazanızı açtıktan sonra insanların akın etmeyeceğini tahmin etmelisiniz. Ortalama 6 ay 1 yıl arasında sizi idame edecek sermayenizin olması gerekmekte.

İkinicisi ise tabikide bu konuda biraz uzmanlaşmak gerekmekte. Dışardan ne kadarda hepsi sarı altın işte satarım gider demekle olmuyor. Örneğin 14, 18, 22 ayar ve pırlantayı aynı mağazada satmak çok mantıklı bir iş değildir. Birinde uzmanlaşmak çok daha mantıklıdır. Bunun dışında 22 ayar az kar bırakırken 14-18 ayar hele ki pırlanta inanılmaz karlar bırakabilmektedir. Pırlanta işi ise bambaşka bir dünya.

Üçüncüsü açacağınız yer oldukça önemli. Kuyumcuların genelde pasaj, çarşı veya avm içerisinde olması güvenlik açısından tercih edilen bir şeydir. Tahmin edersiniz ki ufacık bir ürün dahi çalınsa maliyeti oldukça fazla olduğu için canınızı çok yakacaktır.

Son olarakta eğer eleman çalıştıracaksanız çok güvenilir kişiler olması gerekmekte. Öyle gel hadi çalış nolacak canım derseniz bir gün dükkanda altınların yerine buz gibi bir su içiyor olabilirsiniz.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Satacağınız ürüne göre sermayeniz değişecektir, bu yüzden şu kadar sermayeyle girin diyemiyorum. Ama kuyumculukta altın kural şudur ne kadar sermaye o kadar kar.

Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisberky

Arkadaşlar biraz geç oldu ama yardımcı olmaya çalışayım. Yaklaşık 40 yıla dayanan bir aile şirketimiz var. Öncelikle kuyumcu açmak için herhangi bir şart yok. Ancak tabiki de her işte olduğu gibi bazı riskler var.

Bunlardan ilki, belirli bir süre sizi idare edecek kadar sermayeye sahip olmanız gerekmektedir. Siz mağazanızı açtıktan sonra insanların akın etmeyeceğini tahmin etmelisiniz. Ortalama 6 ay 1 yıl arasında sizi idame edecek sermayenizin olması gerekmekte.

İkinicisi ise tabikide bu konuda biraz uzmanlaşmak gerekmekte. Dışardan ne kadarda hepsi sarı altın işte satarım gider demekle olmuyor. Örneğin 14, 18, 22 ayar ve pırlantayı aynı mağazada satmak çok mantıklı bir iş değildir. Birinde uzmanlaşmak çok daha mantıklıdır. Bunun dışında 22 ayar az kar bırakırken 14-18 ayar hele ki pırlanta inanılmaz karlar bırakabilmektedir. Pırlanta işi ise bambaşka bir dünya.

Üçüncüsü açacağınız yer oldukça önemli. Kuyumcuların genelde pasaj, çarşı veya avm içerisinde olması güvenlik açısından tercih edilen bir şeydir. Tahmin edersiniz ki ufacık bir ürün dahi çalınsa maliyeti oldukça fazla olduğu için canınızı çok yakacaktır.

Son olarakta eğer eleman çalıştıracaksanız çok güvenilir kişiler olması gerekmekte. Öyle gel hadi çalış nolacak canım derseniz bir gün dükkanda altınların yerine buz gibi bir su içiyor olabilirsiniz.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Satacağınız ürüne göre sermayeniz değişecektir, bu yüzden şu kadar sermayeyle girin diyemiyorum. Ama kuyumculukta altın kural şudur ne kadar sermaye o kadar kar.

Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Bu guzel cevabiniz icin tesekkur ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kuyumcu açma niyetin sonucu ?
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Sonuc apartman yapıp satmak.

Para emlakta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Sonuc apartman yapıp satmak.

Para emlakta.

bizim mahallede sağlam bir örnek var. adam kuyumcu, babası müteahhit durumları çok iyi. hangisinin paraya ihtiyacı varsa diğerinden karşılıyor. imkanınız varsa inşaat dışında bir ek iş daha eklemeyi deneyin.
  • Guest-F1CD3AB5A G kullanıcısına yanıt

Hocam müteahhitlik ne durumda? :)

• para parayı çekiyor abi ya. kuyumculuktan olmamış apartman dikmiş. yani her türlü geliyor para. peki ben? kyk da hayatta kalmaya çalışıyoruz :/

ulan dünyaaaaa adalet terazine ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.