Şimdi Ara

Kredi Kartıyla altın alıp başka kuyumcuda bozdurmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
45.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, araba alacağım. 5000 TL Açığım kalıyor. 5000 TL limitli kredi kartım var. Kuyumcudan 5000 tl lik 4 taksitle altın alıp başka kuyumcuda bozdurmayı düşünüyorum.

1- 5000 TL lik altın alıp başka kuyumcuda bozdurursam aşağı yukarı ne kadar bir zararım olur ?
    2- Mantıksız geliyor ama yine sorayım, böyle birşey yapsam herhangi bir yasayı çiğnemiş olur muyum ? ( daha önce hiç altın alıp satmadım.)

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 11 Nisan 2016; 18:00:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kredi Kartıyla Altın Alıp Başka Kuyumcuda Bozdurmak

Altın yatırımı yapmak isteyenler için kredi kartıyla altın almak bir seçenek olabilir. Ancak, kredi kartıyla alınan altının başka bir kuyumcuda bozdurulmasıyla ilgili bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız.

Kuyumcuda Kart Geçer Mi?

Tüm kuyumcular kredi kartı kabul etmeyebilir. Altın satın almadan önce seçtiğiniz kuyumcunun kredi kartı ile ödeme kabul edip etmediğini öğrenmeniz önemlidir.

Bozdurma İşlemi

Kredi kartıyla satın alınan altın, genellikle fatura üzerindeki tutar kadar bozdurulabilir. Ancak, bazı kuyumcular kredi kartıyla alınan altınları bozdurmayı kabul etmeyebilir veya daha düşük bir fiyattan bozdurmak isteyebilir.

Farklı Kuyumcularda Bozdurma

Kredi kartıyla alınan altınları farklı kuyumcularda bozdurmak mümkün olabilir. Ancak, kuyumcuların altın bozdurma fiyatları değişebilir. En iyi fiyatı almak için farklı kuyumcuların fiyatlarını kıyaslamanız önerilir.

Komisyon Ücretleri

Bazı kuyumcular, kredi kartıyla alınan altınları bozdurmak için komisyon ücreti talep edebilir. Bu ücretler, kuyumcuya ve bozdurulan altın miktarına göre değişebilir.

Belgeler

Kredi kartıyla altın bozdururken, kimlik kartınız ve kredi kartı ekstresi gibi belgeler istenebilir. Bu belgeler, altının yasal sahibinin siz olduğunu kanıtlamaya yardımcı olacaktır.

Altın yatırımı yaparken tüm seçenekleri dikkatlice değerlendirmeniz ve karar vermeden önce araştırma yapmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı kuyumcuda bozdursan olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Small -- 11 Nisan 2016; 18:00:51 >
  • Bay Small B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Small

aynı kuyumcuda bozdursan olmuyor mu?

ADAM HAKLI
  • Hiç mi finans bilgin yok sen gittin altının gramını 10 liradan aldın diyelim geri dozdurmak istiyorum de mesela elinde 9,5tl olur bunu altın fiyatı diyip googledan hesaplayabilirsin bile altının satış fiyatı senin alış fiyatını geçtiği gün kar edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mestoremre

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Small

aynı kuyumcuda bozdursan olmuyor mu?

ADAM HAKLI

Alıntıları Göster
    Git kırdır kartı.Kart işi yapan yerler var.9 taksit te yaparlar.Belli bir yüzdesi var onuda ödersin.Ayrıca daha sonrasında da bankayı arayıp yaptığın alışverişi daha çok taksite böldürebilirsin diye düşünüyorum.

• 6 tane tam altın 4560 tl
    1 tane yarım altın 380 tl
    Bi 60 tl de kart komisyonu istiyecekler ortalama 5000 e falan gelir komisyon yasal değil ama ödeyeceksin mecbur sakın bozduracağını söyleme başka kuyumcuda yatırım için falan alıyorum de yoksa komisyonu çok tutarlar.ardından başka bir kuyumcuda bozdur 6 tam altını 4440 tl tl ye 1 çeyreğide 370 e falan bozdurursun 4800 den aşağı olmaz tahminimce 200 tl zarar en fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • absolutex A kullanıcısına yanıt
    Hocam neden komisyon istiyorlar ki? Sonuçta 4 taksit sınırlaması geldi. Ona rağmen yine komisyon mu alıyorlar?

Bilgilendirme için de ayrıyeten teşekkür ederim. Büyük ihtimal dediğiniz gibi yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heamvivna

Hocam neden komisyon istiyorlar ki? Sonuçta 4 taksit sınırlaması geldi. Ona rağmen yine komisyon mu alıyorlar?

Bilgilendirme için de ayrıyeten teşekkür ederim. Büyük ihtimal dediğiniz gibi yaparım.
    kredi kartı ile kuyumcudan hem de taksitle altın almak "öpün beni" demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Merhaba, araba alacağım. 5000 TL Açığım kalıyor. 5000 TL limitli kredi kartım var. Kuyumcudan 5000 tl lik 4 taksitle altın alıp başka kuyumcuda bozdurmayı düşünüyorum.

1- 5000 TL lik altın alıp başka kuyumcuda bozdurursam aşağı yukarı ne kadar bir zararım olur ?
    2- Mantıksız geliyor ama yine sorayım, böyle birşey yapsam herhangi bir yasayı çiğnemiş olur muyum ? ( daha önce hiç altın alıp satmadım.)

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

N11 dem gram altın al tuğrul kuyumcusu dışında istediğin firmadan alabilirsin yüzde 3 indirim var şu an 250 tl civarı zararla satarsın en temizi bu zararsız 4 taksit ile
  • bluelizard17 kullanıcısına yanıt
    Neden öyle dediniz ?
  • tracus. T kullanıcısına yanıt
    %3 indirimi görmedim ben ? Kupon kodu vs mi yazmamız gerekiyor ?
  • Gram altın al işçiliği filan yok, cumhuriyet filan alırsan işçilik parasıda verirsin çok zarar edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Gram altın al işçiliği filan yok, cumhuriyet filan alırsan işçilik parasıda verirsin çok zarar edersin
    43 gram falan altın alacaksın işte

Yakınsan kapalıçarşıya git
  • quote:

İlk üye olunca ödeme aşamasında dülüyor sistem oto
  • quote:

Orijinalden alıntı: tracus.

quote:

İlk üye olunca ödeme aşamasında dülüyor sistem oto

Alıntıları Göster
    Kuyumcudan alma. Kredi kartına fazla komisyon koyuyolar. İar'ın sitesinden al daha hesaplı.
  • Kapalıçarşı ile aramda yaklaşık 1500 km mesafe var.
  • star scream S kullanıcısına yanıt
    Bilezik vs alsam daha hesaplı olmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heamvivna

Bilezik vs alsam daha hesaplı olmazmı?
    gram altın al online olarak en uygun bu şekilde halledersin kuyumcudan kartla sarrafiye alıp satarken çok zararın olur
    bi tane de altın hesabı aç bankandan direk oraya havale etsinler altınları sonra biraz piyasayı kolla yükselince bozdur
  • kuyumcular fena iteliyor. ben böyle durumlarda altınkayalar da yaptırıyorum tek çekime %3 alıyor 9 ay taksit yaparsa %10 Alıyor ve profesyonelce yapıyorlar. doğubankın tam karşısında kastelli işmerkezi ndeler. millet gidip 9 ay taksitle para alıp doğubank ta cep telefonu alıyor telefona taksit yasak olduğu için herkes altınkayalar da hallediyo karta taksit işini.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.